Moderator/ica: delightful

alibegoa je napisao/la:Sparkasse je jedinstvena na citavom teritoriju
StupskaBitanga je napisao/la:nije samo cjepkanje po entitetima u bankarstvu
Mercator to radi u maloprodaji
Najgore što se meni lično desilo uđem u Hypo na Ciglanama kad žena mrtva hladna ovo je Hypo Banja Luka vi ste u Hypo Mostar otiđite kod predsjedništva![]()
F&N je napisao/la:I sad su 2 banke, jedino je Raiffeisen jedinstvena na citavom teritoriju ali i oni imaju ako se ne varam neke unutrasnje podjele. To je zbog agencija za bankarstvo i zakona ove drzave tj entiteta.
Ako imas tako veliku kamatu na depozite jedino sto mozes zakljuciti jeste da su svjesni da puno manje novca ima u RSu i da je to jedini nacin da se ono malo novca sto vec ima prikupi.
Ili pak da je ogromna razlika u depozitima koje ima kod sebe u RSu i u FBIH.
Generalno politika banke je ista, diktiraju je Rusi.
Ono sto je sigurno da je Sberbank trenutno najjaca banka kada je u pitanju matica.
Sberbank ce se sigurno ukljuciti u trku sa Reiffiesenom i Unicreditom za poziciju broj jedan.
Nadam se samo da ce iz ove utrke najvise profitirati gradjani ako nista zbog manjih kamatnih stopa koje ce kao rezlutat trzisne utrke doci.
Takodjer mi je drago sto Sberbank ulazi u BiH zbog mnogo novih radnih mjesta i u glavnom omladine koja ce aBd dobijati poslove.
Najgore što se meni lično desilo uđem u Hypo na Ciglanama kad žena mrtva hladna ovo je Hypo Banja Luka vi ste u Hypo Mostar otiđite kod predsjedništva![]()
alibegoa je napisao/la:Sparkasse je jedinstvena na citavom teritoriju
za razliku od sparkasse i ostalih koje isto tako imaju nenamjenske kredite "bez žiranata" i onda kad udješ u poslovnicu, čim izustiš da radis u privatnom sektoru odmah te uslovi sa sudužnikom "iz jake državne firme". Opcija kredita sa osiguranjem u tom slučaju ne postoji, i mojih 1000 plate nije isto kao 1000 plate u državnom sektoru, mada radim u toj firmi 8 god i plata uredno liježe do 15tog u mjesecu...

bavi je napisao/la:alibegoa je napisao/la:Sparkasse je jedinstvena na citavom teritoriju
Sbank jedina banka koja nudi kredite i bez žiranata i bez sudužnika uz osiguranjeza razliku od sparkasse i ostalih koje isto tako imaju nenamjenske kredite "bez žiranata" i onda kad udješ u poslovnicu, čim izustiš da radis u privatnom sektoru odmah te uslovi sa sudužnikom "iz jake državne firme". Opcija kredita sa osiguranjem u tom slučaju ne postoji, i mojih 1000 plate nije isto kao 1000 plate u državnom sektoru, mada radim u toj firmi 8 god i plata uredno liježe do 15tog u mjesecu...
Sto se mene tiče, ako će olabaviti davanje kredita za zaposlene u privatnom sektoru za mene će biti br.1. Nakon svih sranja koja se dešavaju u državi, podjele na dvije podružnice me najmanje tangiraju...![]()
StupskaBitanga je napisao/la:ali drug nigdje na vanjskom identiteetu ne piše a.d Banja Luka nego klaasični vizuelni identitet Hypo pa nisam vidovit da nagađam kojem entitetu pripada banka
drugo
Ako je već podjeljeno po entitetima malo je suludo otvoriti banku koja pokriva RS u centru Sarajeva
the_stick je napisao/la:StupskaBitanga je napisao/la:ali drug nigdje na vanjskom identiteetu ne piše a.d Banja Luka nego klaasični vizuelni identitet Hypo pa nisam vidovit da nagađam kojem entitetu pripada banka
drugo
Ako je već podjeljeno po entitetima malo je suludo otvoriti banku koja pokriva RS u centru Sarajeva
sto se tice tog identiteta, tu si 100% upravu... smijesno je imati dvije banke sa apsolutno istim logom i vizuelnim identitetom, a da su ustvari dva razlicita pravna subjekta... ja samo govorim onako formalno...
a sto se tice tog otvaranja u Sarajevu banke koja je namjenjena za RS, to fakat ni meni nije jasno... isto je bilo i sa Unicredit Bankom koja je na pofalicima imala poslovnicu a.d. Banja Luka, a s druge strane sam poprilicno siguran da sam i u BL nekad vidio UCB d.o.o. Mostar... koja im je to fora, to fakat ne kontam...
akcija007 je napisao/la:ta poslovnica UniCredita BL na Pofalicima je odavno zatvorena. A UniCredit Mostar je pocetkom godine otvorio svoju trecu poslovnicu u Banja Luci. Od Banaka iz RS-a u Sarajevu imaju poslovnice Nova Banka , Komercijalna banka i bobar banka