SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator/ica: delightful

Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

PostPostao/la O'zone dana 14/06/2012 17:49

Ljude ubijaju na kućnom pragu a ovaj KONJINA priča o spomenicima

NAKON SKRNAVLJENJA SPOMENIKA U VELIKOM PARKU: Gradonačelnik Alija Behmen zatražio pojačan policijski angažman
Četvrtak | 14.06.2012.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je oštro osudio i izrazio ogorčenje zbog krađe bronzanih slova na postamentu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. u Velikom parku u centru grada, na lokalitetu koji je pod nadzorom policije

Također, prije nekoliko mjeseci, otuđene su biste književnika u Malom parku, Velikom parku i ispred Akademije likovnih umjetnosti, podsjeća se u saopćenju Gradske uprave Grada Sarajeva.

Stoga su Grad Sarajevo i gradonačelnik Behmen danas uputili pismo kantonalnom ministru unutrašnjih poslova Muhamedu Budimliću, komesaru MUP-a KS Vahidu Ćosiću i načelniku Prve policijske uprave Fahrudinu Halaču da u okviru svojih nadlžnosti i ovlaštenja preduzmu mjere u razrješavanju ovog slučaja i privođenju odgovornih.

"Ovakav način skrnavljenja spomenika vrijeđa sve građane, a posebno roditelje i porodice ubijene djece opkoljenog Sarajeva. Očekujemo značajniji angažman na provođenju i realizaciji sigurnosnog aspekta spomenika Sarajeva", istaknuo je u pismu gradonačelnika Behmena.

Pa KONJINO jedan angažuj policiju da čuva građane a ne spomenike valjda su ljudski životi na prvom mjestu a materijalna dobra na drugom ili se to u Vašoj vladavini promjenilo.
O'zone

PostPostao/la urban. dana 14/06/2012 17:51

najgore je sto kod nas uhvatis lopova u stanu, ne smijes mu nista, udaris ga, tuzi te i placas kazne, ganjas se po sudovima...

najbolje ko u americi, na mom posjedu te uhvatim papa
urban.

PostPostao/la mleetavi dana 14/06/2012 17:52

Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..
mleetavi

PostPostao/la Yahel dana 14/06/2012 17:56

leet je napisao/la:Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..

sta ako nemas radijator :?
Yahel

PostPostao/la pirpa dana 14/06/2012 18:04

Yahel je napisao/la:
leet je napisao/la:Prebijes ga, udaris glavom od radijator i kazes da je on tebe prvi napao, eto..

imas zid :lol:
pirpa

PostPostao/la cappy_tempo dana 14/06/2012 18:05

Yahel je napisao/la:

imaju vrata,zid,pepeljara,ako imas tv,a hoces da ga zamjenis eto prilike :D
cappy_tempo

PostPostao/la quarterback dana 14/06/2012 18:32

hm, kod mene je jos stari tv, sto kazes - eto prilike :lol:
quarterback

PostPostao/la insomnia78 dana 14/06/2012 19:16

pirpa je napisao/la:porediti svadzu sa histerijom je kao porediti jabuke sa kruskama.
prije nekoliko godina jedna djevojcica se zabavjala sa jednim kriminalcem i kad je taj kriminalac htjeo da se ozeni i kad je saopstio toj djevojcici ona je u naletu histerije uzela njegov pistoj i ubila se.
ovo je samo primjer sta je histerija.
a ovi europejci i spriceri molim vas kazite mi kako bi se snasli u ovoj situaciji.
npr.
bivsa djevojka koja ne zeli da prihvati da vise ne zelite da budete sa njom.
sretne vas u gradu sa djevojkom do koje vam je stalo i pocne da vam pravi scene.
vi fini kao sto i jeste ignorisete je i krenete svojim putem.djevojka koja je ljubomorna pocne da vas vrjedza a kasnije i da se zaljece na tu vasu djevojku, zeleci da se obracuna sa njom.
vi kao sto ste fini ufatite je za ruke i pokusavate je odmaci od vas i krenuti svojim putem u tom momentu u njoj se aktivira histerija u kojoj ona gubi kontrolu nad samom sobom i pretvara se u cudoviste koje pocinje da vas udara grebe, gadza ,sa svim i svacim cega se moze dohvatiti i vi sad hocete meni da kazete da ste toliko pribrani i hladni u toj situaciji da cete je smiriti nekim rjecima ili jednostavnim odlaskom sa tog mjesta i ako ona se ona stalno zaljece i radi pomenute divljacke stvari?
iskljucite policiju :D

Iz voleja u vugla.
Ma joj na forumu svi lafo becka skola stipu to
Sent sa mog sokocala using tapatalk
insomnia78

PostPostao/la insomnia78 dana 14/06/2012 19:17

urban. je napisao/la:najgore je sto kod nas uhvatis lopova u stanu, ne smijes mu nista, udaris ga, tuzi te i placas kazne, ganjas se po sudovima...

Joj kod svih ta prica.
Ko je to jos postupio tako i poslije najebo, eto dajte samo jedan primjer
insomnia78

PostPostao/la urban. dana 14/06/2012 19:55

insomnia78 je napisao/la:
urban. je napisao/la:najgore je sto kod nas uhvatis lopova u stanu, ne smijes mu nista, udaris ga, tuzi te i placas kazne, ganjas se po sudovima...

Joj kod svih ta prica.

komsija moj :D

pitaj svakog policajca da li ces biti krivicno gonjen ako u svom stanu napadnes i naneses povrede lopovu da se dalje ne raspravljamo 8-)
urban.

PostPostao/la matilda33 dana 14/06/2012 19:59

Pa, ova treba i jeste "becka skola". Doslovno :lol:
Moze li neko da mi objasni ovu izjavu:
- U BiH ne živim od 17. godine. Povremeno dolazim na raspust kod rodbine. Tu noć me prijatelj dovezao autom. Kad sam izašla iz auta, Čikić mi je počeo dobacivati "idi kući debela i slično". Mislila sam da je neko ko me poznaje i da se šali. Pogledala sam malo bolje i vidjela da ne poznajem osobu. Ignorisala sam ga, mađutim, on je nastavio dobacivati. Kazala sam mu "zašto mi se tako obraćaš, pusti me da se na miru pozdravim s prijateljem". Naime, ujutro sam imala let za Beč. Međutim, on me je udario šakom, a ja sam pala na tlo, nakon čega me je nastavio šutati nogom. Sjećam se da sam samo zaštitila oči jer sam imala tešku operaciju očiju, a potom sam izgubila svijest - kazala je Dizdarević u izjavi za "Dnevni avaz".

Gdje joj je taj "prijatelj koji je dovezao"? Jel' i on kao sonjo cekao i gledao ili je otisao ili...? Gdje su svjedoci dogadjaja?
matilda33

PostPostao/la dzeno123 dana 14/06/2012 20:24

Ne pravdajte ovog babinog sina tako Vam svega...

Ljepse manire imaju i kulturnije se ponasaju kockaste glave i razni delikventi od istih.
dzeno123

PostPostao/la matilda33 dana 14/06/2012 20:26

dzeno123 je napisao/la:Ne pravdajte ovog babinog sina tako Vam svega...

Ljepse manire imaju i kulturnije se ponasaju kockaste glave i razni delikventi od istih.

Ne, ne, ne pravdam ga, nego prijatelj koji je dovezao, sto se on nije zadao da je odbrani? :?: Gdje je on zbrisao?
Zadnja izmjena: matilda33; 14/06/2012 20:26; ukupno mijenjano 1 put/a.
matilda33

PostPostao/la JThomas dana 14/06/2012 20:26

e vala ne može ni to biti. morali su se znati i neki je povod morao biti, namjerno ne kažem razlog...
JThomas

PostPostao/la cigara dana 14/06/2012 20:30

Prije godinu dvije moj haver je vidio s prozora lika kako im obija auto, sletio dole sa starim, uhvatili frajera, ubili med u njemu, njegov stari ga stociro dok je jos sjedio u autu i izudaro ga glavom od volan, onda su ga iznijeli i utabali... dosla murija i ovi rekli "kad smo dosli povikali smo na njega, on se prepo i udario glavom u volan i zapeo dok je izlazio iz auta"... i prica im je prosla
cigara

PostPostao/la strong69 dana 14/06/2012 20:32

Joj kod svih ta prica.

Bio sam u policiji da prijavim kradu telefona. U tom momentu su priveli covjeka koji je, kako su kasnije rekli, ubio hljeb u nekom lopovu koji mu je provalio u stan. Priveli vlasnika stana kao posljednjeg kriminalca i dali ga tuziocu zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda.
strong69

PostPostao/la JThomas dana 14/06/2012 20:32

to je kako naletiš. može proći, a možeš bogam' i dobro najebati.
JThomas

PostPostao/la zli_hordas dana 14/06/2012 20:33

reci nam da ne dumamo
zli_hordas

PostPostao/la strong69 dana 14/06/2012 20:34

JThomas je napisao/la:to je kako naletiš. može proći, a možeš bogam' i dobro najebati.

Uglavnom (NAZALOST) najebes... Pogotovo ako lopov ima "iskustvo".
strong69

PostPostao/la insomnia78 dana 14/06/2012 20:36

strong69 je napisao/la:

Joj kod svih ta prica.

Bio sam u policiji da prijavim kradu telefona. U tom momentu su priveli covjeka koji je, kako su kasnije rekli, ubio hljeb u nekom lopovu koji mu je provalio u stan. Priveli vlasnika stana kao posljednjeg kriminalca i dali ga tuziocu zbog nanosenja teskih tjelesnih povreda.

I kad dodje na sud nista mu se nece digoditi.

insomnia78

PostPostao/la matilda33 dana 14/06/2012 20:39

matilda33

PostPostao/la urban. dana 14/06/2012 20:46

strong69 je napisao/la:
insomnia78 je napisao/la:Joj kod svih ta prica.

I kad dodje na sud nista mu se nece digoditi.

ma ja bezveze peglanje sa sudovima, kaze ti sudija ''nek si mu nanio povrede :shock:
urban.

PostPostao/la Troll_Happens dana 14/06/2012 21:09

matilda33 je napisao/la:Pa, ova treba i jeste "becka skola". Doslovno :lol:
- U BiH ne živim od 17. godine. Povremeno dolazim na raspust kod rodbine. Tu noć me prijatelj dovezao autom. Kad sam izašla iz auta, Čikić mi je počeo dobacivati "idi kući debela i slično". Mislila sam da je neko ko me poznaje i da se šali. Pogledala sam malo bolje i vidjela da ne poznajem osobu. Ignorisala sam ga, mađutim, on je nastavio dobacivati. Kazala sam mu "zašto mi se tako obraćaš, pusti me da se na miru pozdravim s prijateljem". Naime, ujutro sam imala let za Beč. Međutim, on me je udario šakom, a ja sam pala na tlo, nakon čega me je nastavio šutati nogom. Sjećam se da sam samo zaštitila oči jer sam imala tešku operaciju očiju, a potom sam izgubila svijest - kazala je Dizdarević u izjavi za "Dnevni avaz".

Gdje joj je taj "prijatelj koji je dovezao"? Jel' i on kao sonjo cekao i gledao ili je otisao ili...? Gdje su svjedoci dogadjaja?

pa izvini sta on ima da se mjesa mozda su to neki njihovi nerascisceni racuni to neka ona s njim rjesava ne bih se ni ja mjesao ako ne moram... vidis kako se poteze pistolj na svakom koraku metak nikome netreba pogotovo ako ga je ona nesto izlevatila mislim mi to ne znamo ali no thanks :oops:
Troll_Happens

PostPostao/la tag33 dana 14/06/2012 21:22

ja mislim da je mnogo toga vise u igri nego sto mediji objavljuju...cak mislim da nije niti njegova a niti njena verzija prava..ali zensku nos razbiti mi se cini previse. Ona ima para, on ima para, sad ce se vuci po sudu i za jedno godinu ipo ce se saznati sta se tacno dogodilo osim ako ne dodje do nekog kompromisa rijesenog van suda..

nego sta bi sa onim malim sto je isao audijem 150 na sat i ubio onoga momka ? jesu ga to pustili ?
tag33

PostPostao/la Troll_Happens dana 14/06/2012 21:27

masmavi je napisao/la:
Jedan001 je napisao/la:
matilda33 je napisao/la:Pa, ova treba i jeste "becka skola". Doslovno :lol:

pa izvini sta on ima da se mjesa mozda su to neki njihovi nerascisceni racuni to neka ona s njim rjesava ne bih se ni ja mjesao ako ne moram... vidis kako se poteze pistolj na svakom koraku metak nikome netreba pogotovo ako ga je ona nesto izlevatila mislim mi to ne znamo ali no thanks :oops:

Ti bi pustio da ti neko djevojku/prijateljicu udara samo zato sto ima nekih nerasciscenih racuna? :-)

Ooooj Boze sto nas kaznjavas vise :x

nigdje u textu ne pise da mu je djevojka nego da je prijateljica... ako mi neka takva dodje koju ne vidjam stalno i neko je zaskoci na ulici sta treba da uradim objasni molim te .... netreba tu biti puno pametan samo se uhvatiti noge ti bi uletio/la? hehehe smijesno :dance: pa da te ko klicica sklapaju na hirurgiji...
Troll_Happens

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sarajevo

Trenutno korisnika/ca: Svicko i 2 gostiju.