SAMO U GORAZDU

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.

SAMO U GORAZDU

PostPostao/la Goa dana 28/07/2006 14:26

organizirana grupa moze upasti u privatnu firmu, pod 'opravdanjem' da cuvaju imovinu i rezultati nakon tri godine cuvanja su:

Ukradeno preko 2 miliona KM vrijednosti plemenitih metala i oko milion KM ostale imovine preduzeća i da niko ne mrdne prstom!


Iz obijenog sefa nestalo 34,7 kg platine

GORAŽDE - Na lokalitetu Azota u srijedu uveče oko 20 sati, prema informacijama koje smo dobili od kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, obijen je sef u kojem se, kako se pretpostavlja, nalazilo oko 34,7 kg platine.

Loše obezbjeđenje

Tužioca je o ovom događaju obavijestila policija, a kako saznajemo, stražar lokaliteta Azota (radi se o rejonu od nekoliko kilometara) primijetio je da je sef obijen i o tome obavijestio policiju.

Policija i tužilac sa ekipama su odmah po dojavi stigli na mjesto događaja i uviđajem je utvrđeno da postoje tragovi obijanja, a da platine u sefu nema.

Istraga o ovom slučaju je u toku.

“Mreže platine definitivno su nestale i mi ćemo preduzeti sve ono što policija materijalno, tehnički i ljudstvom može da preduzme kako bi se utvrdilo gdje je platina”, kazao je goraždanski kantonalni tužilac Mirsad Bilajac.

Dodao je da su snimanja i uviđaj nastavljeni i dan poslije te da se nastoji rekonstruisati događaj i otvoriti dalji postupak kako bi se pronašli počinitelji ovog krivičnog djela.

“Što se tiče obezbjeđenja, ono je bilo na niskom stupnju, tako da će ovo biti veoma težak posao za policiju u istrazi, ali mislim da će ovi momci uspjeti da riješe neke dileme”, smatra Bilajac.

Prema njegovim riječima, istraga će pokazati kada je tačno odnesena platina sa mjesta gdje se nalazila s obzirom na to da je i ranije bilo pokušaja obijanja sefa.

Ogroman prostor

“Platina se morala ranije izmjestiti na sigurnije mjesto. Obezbjeđenje koje je bilo ovdje ne može sačuvati ni pokriti tako veliki teren. Policija će uraditi svoj dio posla i nastojaćemo otkriti počinioce, iako je prostor koji treba pretražiti ogroman i sa svih strana se može prići i ući u njega. Neslaganje i konflikti koji traju već tri godine između vlasnika, radnika i Vlade sve su to, mogu reći, faktori koji su doveli da se desi ovo što se desilo, a ko je počinilac istraga će pokazati”, zaključio je tužilac.


Ukradeno 2 miliona KM i tuzilac na to ima reci: će ovo biti veoma težak posao za policiju u istrazi, ali mislim da će ovi momci uspjeti da riješe neke dileme”,

I kad mi neko kaze 'pravna drzava', popljuvo bi ga odmah!
Goa
 
Postovi: 340
Pridružen/a: 06/08/2004 12:58

PostPostao/la Goa dana 28/07/2006 14:46

Malo podsjecanje:

nezavisne novine:

Privatizacija HI "Azot" Vitkovići dobila sudski epilog

Presude u korist dioničara
GORAŽDE - Dioničari privatiziranih goraždanskih preduzeća "Bazna hemija", "Malotonažna hemija" i "Grafika", koja su nastala podjelom nekadašnjeg giganta Hemijske industrije "Azot" Vitkovići, dobili su presudu u svoju korist, potvrđeno je jučer u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Kantonalni sud Sarajevo donio je 30. maja presudu u korist dioničara bez mogućnosti žalbe, kojom se poništavaju rješenja Ministarstva privrede Vlade BPK Goražde u kojima je bila poništena privatizacija tih preduzeća.

http://www.nezavisne.com/dnevne/ekonomi ... 005-02.php
Goa
 
Postovi: 340
Pridružen/a: 06/08/2004 12:58

PostPostao/la Slavko Klisura dana 29/07/2006 14:42

Sve go lopov!
Ma tu platinu su mahnuli davno i ko fol sad otkrii. A Bilajac je prava provala i mali igrac ili dio cijele ove tuzne gorazdanske - bosansko hercegovacke price koja odlicno ilustruje kako nasom nesretnom domovinom vladaju banditi , kriminalci , lopovi i vrlo vrlo opasne politicko - mafijaske skupine koje se ne libe nicega.. A u BPK posebno!
Jadna naša Be i Ha!
Slavko Klisura
 
Postovi: 121
Pridružen/a: 26/10/2005 19:36
Lokacija: Gorazde

PostPostao/la Loading... dana 31/07/2006 14:37

Slavko Klisura je napisao/la:Sve go lopov!
Ma tu platinu su mahnuli davno i ko fol sad otkrii. A Bilajac je prava provala i mali igrac ili dio cijele ove tuzne gorazdanske - bosansko hercegovacke price koja odlicno ilustruje kako nasom nesretnom domovinom vladaju banditi , kriminalci , lopovi i vrlo vrlo opasne politicko - mafijaske skupine koje se ne libe nicega.. A u BPK posebno!
Jadna naša Be i Ha!


Jesi hrabar.
Loading...
 
Postovi: 129
Pridružen/a: 13/06/2006 08:34
Lokacija: Za kompjuterom

PostPostao/la Goa dana 01/08/2006 15:47

Zna li ko tacno sta je bilo na FTV u ponedeljak vezano za HI AZOT? spominjali su tuzbu protiv organizovane grupe kriminalaca (vlada kantona valjda), samo neznam sta su tacno objavili?

Joj svasta ces kod nas viditi!
Goa
 
Postovi: 340
Pridružen/a: 06/08/2004 12:58

PostPostao/la burekodsira dana 01/08/2006 19:56

a ko je ovaj sto se potpisuje slavkovim imenom... slavko nije garant, samo za protokol da se zna!

a platina ode...
Avatar
burekodsira
 
Postovi: 2779
Pridružen/a: 09/07/2006 00:23


Natrag na Istočna Bosna

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.