Moderator/ica: Bobi
drugtito2011 je napisao/la:Vozio lagunu 1997.g, 1.8, 90 ks, i presao 250000 bez problema. Ond zamijenio za lagunu II, karavan, 2.0, ide 140 ks, i nije bila ni blizu. Slab motor, a ja nisam znao da su pravljeni za njemacko trziste, i nisko se sjedi. Kvarova nije bilo, ali mi je prva bila puno bolja i udobnija.
Nakon toga Clio 3, 1.5 dci, 75ks, isao ko zmaj. Vozio ga 3 godine, jedini problem su bile sijalice. Onda Grand scenic 1.9, 2007.g., kupljen polovan naravno i jos ga vozim. Klasa iznad Lagune. Ako trazis porodicno auto, onda je scenic odlicna opcija. A ako ne, onda je moj prijedlog megan II, 1.5. Odlican auto za malo para, puno opreme i uzivanje u voznji. Sta god odlucis, ne uzimaj 2.2 dci motor.
tony montana je napisao/la:Imao sam Lagunu 2003 g.,1.9 dci 120 ks.Moj ti savjet ako se odlučiš za Lagunu onda samo facelift model (2005-2007).Prve Lagune su imale problema sa turbinama,selenima,karticama,vozačevim prozorima,elektronikom i to održavanje nije baš jeftino.Ta Laguna je strašno udobno auto,i kad se prelazi preko rupa sa njim u autu se to uopšte ne osjeti,Laguna je klasa iznad Megana.

Brus Lee je napisao/la:Promijenio sam grijac na Meganu 1,9 dci koji nije bio ispravan, medjutim i dalje stoji
upozorenje "check injection". Sta treba da uradim da to upozorenje nestane?

tony montana je napisao/la:I nipošto ne uzimaj ovaj 2.2 dci,motor je katastrofa,grdno su se zajebali sa njegovom proizvodnjom..
johntra je napisao/la:tony montana je napisao/la:I nipošto ne uzimaj ovaj 2.2 dci,motor je katastrofa,grdno su se zajebali sa njegovom proizvodnjom..
nije motor katastrofa nikakva, nego ima lanac...ako nisi vlasnik tog auta od početka i ako ne provjeravaš zategnutost istog, imaš velike šanse da ti lanac preskoči...od ovog motora uopšte ne treba bježati, ali pod uslovom da ima servisnu historiju i da se odmah provjeri stanje zategnutosti lanca..

johntra je napisao/la:ja sam bio ubijeđen da je to Nissanov 2,2 Dci koji ima lanac, a bilo bi mi logično da jeste..
goran16v je napisao/la:johntra je napisao/la:ja sam bio ubijeđen da je to Nissanov 2,2 Dci koji ima lanac, a bilo bi mi logično da jeste..
Ma inace ti si jedan priznati strucnjak i znalac!

goran16v je napisao/la:Ma inace ti si jedan priznati strucnjak i znalac!
johntra je napisao/la:goran16v je napisao/la:Ma inace ti si jedan priznati strucnjak i znalac!
za tebe u svakom pogledu, uvijek jesam...kad naučiš osnove o tome kojoj klasi koje auto pripada, javi se...do tada, sanjaj da je Rapid kompakt, a Octavia srednja klasa...
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.