Moderator/ica: delightful
Utokkha je napisao/la:Zanima me zašto osobe koje voze službena vozila (teretna, od firme), moraju nositi putne naloge, te predočiti iste policiji u slučaju zaustavljanja. Ako ih nemaju, bivaju kažnjeni.
sinus je napisao/la:A šta ako sam ja vlasnik firme i moje je službeno auto i sad ja sam sebi moram pisati putni nalog ?
Eshek je napisao/la:Ko će to spriječiti? Možeš otići bilo kud na odmor, a prije toga sebi napraviti putni nalog. Koliko ja znam, radi se o gluposti koja i nema pravu svrhu
julisiz es grant je napisao/la:Eshek je napisao/la:Ko će to spriječiti? Možeš otići bilo kud na odmor, a prije toga sebi napraviti putni nalog. Koliko ja znam, radi se o gluposti koja i nema pravu svrhu
Pa očito ne radiš nigdje, pa ne znaš. Putni nalog su PARE, vozaču se dnevnice obračunavaju na osnovu istog. Tu se lijepo upiše relacija, vrijeme putovanja i koga ili šta vozi. Da toga nema, vjerovatno bi mnogi došli u iskušenje da urade upravo to što ti kažeš.

Pa očito ne radiš nigdje, pa ne znaš. Putni nalog su PARE, vozaču se dnevnice obračunavaju na osnovu istog. Tu se lijepo upiše relacija, vrijeme putovanja i koga ili šta vozi. Da toga nema, vjerovatno bi mnogi došli u iskušenje da urade upravo to što ti kažeš.

julisiz es grant je napisao/la:Pa očito ne radiš nigdje, pa ne znaš. Putni nalog su PARE, vozaču se dnevnice obračunavaju na osnovu istog. Tu se lijepo upiše relacija, vrijeme putovanja i koga ili šta vozi. Da toga nema, vjerovatno bi mnogi došli u iskušenje da urade upravo to što ti kažeš.
) i na osnovu njega nikad jos nisam dobila dnevnice niti ih zakonski mogu dobiti preko ovog naloga...za dnevnice se ispunjava drugi putni nalog koji je za svrhe dnevnica...semmy je napisao/la:julisiz es grant je napisao/la:Pa očito ne radiš nigdje, pa ne znaš. Putni nalog su PARE, vozaču se dnevnice obračunavaju na osnovu istog. Tu se lijepo upiše relacija, vrijeme putovanja i koga ili šta vozi. Da toga nema, vjerovatno bi mnogi došli u iskušenje da urade upravo to što ti kažeš.
koje ti nebuloze napisa...cuj pare i dnevnice preko putnog naloga za auto...![]()
![]()
![]()
ja vozim sluzbeno auto ( nije teretno ) i za njega mi ne treba putni nalog...van kantona mi treba putni nalog ( ni sama ne znam zasto, valjda sto napustam maticni kanton firme) i na osnovu njega nikad jos nisam dobila dnevnice niti ih zakonski mogu dobiti preko ovog naloga...za dnevnice se ispunjava drugi putni nalog koji je za svrhe dnevnica...
mislim da je cista glupost nalog za auto....i malteriranje da ga ispunjavas svako jutro
Putni nalozi služe da vozači ne bi koristili službeni auto u privatne svrhe, koliko puta treba ponoviti? Auto firme je samo auto firme, a ne vozačevo ni ičije drugo. E onda uz to još ide i sve ono što je amrica tako lijepo napisala...troškovi za goriva, amortizacija i sl...semmy je napisao/la:julisiz es grant je napisao/la:Pa očito ne radiš nigdje, pa ne znaš. Putni nalog su PARE, vozaču se dnevnice obračunavaju na osnovu istog. Tu se lijepo upiše relacija, vrijeme putovanja i koga ili šta vozi. Da toga nema, vjerovatno bi mnogi došli u iskušenje da urade upravo to što ti kažeš.
koje ti nebuloze napisa...cuj pare i dnevnice preko putnog naloga za auto...![]()
![]()
![]()
ja vozim sluzbeno auto ( nije teretno ) i za njega mi ne treba putni nalog...van kantona mi treba putni nalog ( ni sama ne znam zasto, valjda sto napustam maticni kanton firme) i na osnovu njega nikad jos nisam dobila dnevnice niti ih zakonski mogu dobiti preko ovog naloga...za dnevnice se ispunjava drugi putni nalog koji je za svrhe dnevnica...
mislim da je cista glupost nalog za auto....i malteriranje da ga ispunjavas svako jutro
mirzasila je napisao/la:Nisi u pravu. Preko putnog naloga se isplacuju dnevnice na osnovu podataka iz istoga. Izmedju ostalog u putnom nalogu stoji i naziv vozila sa reg oznakama. A za putni nalog za auto ja nisam cuo(mislim kao neki poseban dokument samo za auto). Osim toga svako sluzbeno vozilo po pravilu treba da ima knjigu u koju se upisuje svaki vozac prilikom preuzimanja vozila zajedno sa kilometrazom i vremenom polaska i dolaska.
julisiz es grant je napisao/la:mirzasila je napisao/la:Nisi u pravu. Preko putnog naloga se isplacuju dnevnice na osnovu podataka iz istoga. Izmedju ostalog u putnom nalogu stoji i naziv vozila sa reg oznakama. A za putni nalog za auto ja nisam cuo(mislim kao neki poseban dokument samo za auto). Osim toga svako sluzbeno vozilo po pravilu treba da ima knjigu u koju se upisuje svaki vozac prilikom preuzimanja vozila zajedno sa kilometrazom i vremenom polaska i dolaska.
Upravo tako. Ali ne možeš ti nekim ljudima dokazati kad hoće nazor da su oni u pravu.
zgembo_sa je napisao/la:Zasto te kazne kad vozis tudje auto, bez punomoci? Isti odgovor ti je i zasto moras imati putni nalog.
ja_cura_ je napisao/la:zgembo_sa je napisao/la:Zasto te kazne kad vozis tudje auto, bez punomoci? Isti odgovor ti je i zasto moras imati putni nalog.
mene policija nikad nije kaznila u bih, jer nemam punomoc za auto, koje je registrovano na sestru. kad krenem na more, izvadim punomoc i sve ok!
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.