Moderator/ica: ladyblue18
anita2 je napisao/la:laVam na odgovoru.
A gdje se nalazi biro za zapošljavanje u opcini Centar ?
anita2 je napisao/la:da,
po prvi put. ( odnosno jesam po zavrsetku skolovanja,sredinom osamdesetih godina i onda sam s ezaposlila )
dobila sam otkaz 31.01.1995 godine i od tada se nisam prijavljivala na birou za zaposljavanje,posto sam bila ( a trenutno sada) van BiH.
ALexis je napisao/la:Mene zanima da li se ja mogu prijaviti na biro samo sa licnom kartom i radnom knjizicom?
Naime, bivsi poslodavac me nije prijavio i nije uplacivao doprinose. Gubim li ja time pravo da se prijavim na biro i sta mi sve od dokumentacije treba? Na birou sam zadnji put bila prije 4 godine.
ALexis je napisao/la:@Lacici: to dobijes od poslodavca.
(ja nisam znala da mi nece uplacivati nista onog momenta kada sam se odjavila i podigla radnu knjizicu) problem je sto se u radnoj knizici ne vodi da sam radila a ne znam koliko je to dovoljno opravdanje da se ponovo vratim na biro.
sta podrazumjeva to da se mogu vratiti na biro kad god hocu?
kakvu im dokumentaciju moram dostaviti?
sta da radim s vremenom u kojem nisam vodjena nigdje ni na birou ni u pio-mio-u?
# ičnu kartu/osobnu iskaznicu
# prijavu mjesta boravka
# radnu knjižicu (evidentiranu u općini, gdje ćete predočiti dokaz o stručnoj spremi- svjedodžbu (diplomu) o završenom obrazovanju i ostaviti ovjerene kopije dokumenata). ovo pise na njihovoj stranici.

ALexis je napisao/la:stvar je u tome sto sve izgleda tako kao da se ja godinama nisam prijavljivala na biro a rokovi za prijavu su 30 dana, samim time gubim pravo na prijavu na biro.
![]()
![]()
ALexis je napisao/la:ma jos nisam dobila radnu knjizicu, nesto izmisljaju...
hvala vam na utjesnim rijecima, valjda ce sve biti ok.
cyprus je napisao/la:Jah, imam i ja pitanje... Naime, imam diplomu sa prvog ciklusa (završene 4 godine), ali sada idem redovno na drugi ciklus (postdiplomski). Završio sam sve ispite i još mi samo osto magistarski. Ima li kakva prepreka da se prijavim na biro?
)miki27A je napisao/la:cyprus je napisao/la:Jah, imam i ja pitanje... Naime, imam diplomu sa prvog ciklusa (završene 4 godine), ali sada idem redovno na drugi ciklus (postdiplomski). Završio sam sve ispite i još mi samo osto magistarski. Ima li kakva prepreka da se prijavim na biro?
Nema nikakva prepreka, samo ce ti na birou pisati da imas prvi ciklus strucne spreme. Kad magistriras i doneses i tu diplomu napisace da si magistar. (znam jer sam magistrirala, ali jos nisam nostrificirala diplomu, tako da sam jos na VSS)
pošto su mi je neko reko da ne mogu biti istovremeno i redovan student i na biroucyprus je napisao/la:
Zahvaljujem i nadam se da je takopošto su mi je neko reko da ne mogu biti istovremeno i redovan student i na birou

cyprus je napisao/la:miki27A je napisao/la:cyprus je napisao/la:Jah, imam i ja pitanje... Naime, imam diplomu sa prvog ciklusa (završene 4 godine), ali sada idem redovno na drugi ciklus (postdiplomski). Završio sam sve ispite i još mi samo osto magistarski. Ima li kakva prepreka da se prijavim na biro?
Nema nikakva prepreka, samo ce ti na birou pisati da imas prvi ciklus strucne spreme. Kad magistriras i doneses i tu diplomu napisace da si magistar. (znam jer sam magistrirala, ali jos nisam nostrificirala diplomu, tako da sam jos na VSS)
Zahvaljujem i nadam se da je takopošto su mi je neko reko da ne mogu biti istovremeno i redovan student i na birou
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.