Moderator/ica: ladyblue18
Pijem i puno vode, ako sam npr. na poslu napunim flasu vode i svako malo pijuckam.Rauber je napisao/la:Bijeli luk kad god ne radim i ne planiram izlaziti, Omega 3 kapsule obavezno, popijem skoro svaki dan solju zelenog caja, ne onog iz kesica vec kupim u Badem butiku, uzimam sjemenke lana, jednu supenu kasiku dnevno, nastojim da se nikada ne prejedam i da ne jedem kasno, ne jedem hamburgere, pomfrite i slicnu hranu, jedino u 2 mjeseca sto mozda jednom odem na cevape, pojedem i dvije mrkve dnevno zbog beta karotenaPijem i puno vode, ako sam npr. na poslu napunim flasu vode i svako malo pijuckam.
Sport rekreativno, nekad se odigra lopte,ode na skijanje, ali su mi proljece i ljeto maksimalno rezervisani za trcanje, tad se odlicno osjecam.
Sad planiram od 1.2 krenuti i u teretanu, nista bez sporta.
A kad jos otopli imamo staze za rolanje, bicikletanje, setnje kraj jezera pa ce to biti na kalendaru.test01 je napisao/la:zasto pijes toliko vode tokom dana?
test01 je napisao/la:Rauber je napisao/la:Bijeli luk kad god ne radim i ne planiram izlaziti, Omega 3 kapsule obavezno, popijem skoro svaki dan solju zelenog caja, ne onog iz kesica vec kupim u Badem butiku, uzimam sjemenke lana, jednu supenu kasiku dnevno, nastojim da se nikada ne prejedam i da ne jedem kasno, ne jedem hamburgere, pomfrite i slicnu hranu, jedino u 2 mjeseca sto mozda jednom odem na cevape, pojedem i dvije mrkve dnevno zbog beta karotenaPijem i puno vode, ako sam npr. na poslu napunim flasu vode i svako malo pijuckam.
Sport rekreativno, nekad se odigra lopte,ode na skijanje, ali su mi proljece i ljeto maksimalno rezervisani za trcanje, tad se odlicno osjecam.
Sad planiram od 1.2 krenuti i u teretanu, nista bez sporta.
svaka cast. gdje si to sve naucio?
kad me ona spucala poceo sam voditi racuna o svom zdravlju, bacio sam cigare,poceo se zdravo hraniti, vise sport praktikovati, em se bolje osjecam em sam skinuo slauf
dali mogu pilule sa sastojcima zdrave hrane da zamjene vitamine,minerale iz hrana, npr. bijelog luka zbog mirisa?

bez_ideje je napisao/la:Cajevi,vlastorucno brani(sipurak,kopriva.....nadje se i malo pelina za junake) med u ogromnim kolicinama (tegla sedmicno).cimet,orasi,drozdjice i ostalo suseno voce i sjemenke...jogurti...ne jedem crveno meso,puno ribe,salata,maslinovo ulje,voce,povrce....ne pijem industrijske sokove...sve cijedim ! Od dodataka prehrani :AD kapi i pivski kvasac ( pivo,vino i domacu travaricu drmam on regular bejz)
Sve me gripe zaobisle godinama![]()
Savjet plus:tabanaj dje god stignes.......
test01 je napisao/la:e melb iz tvog posta se vidi da pazis na zdravlje i to je pohvalno.
-zanima me dali si to naucio od nekoga ili si imao zdravstvenih problema u proslosti na osnovu kojih si zakljucio da treba da promjenis prehranu i djelujes preventivno?
plus kvalitetna ishrana i redovna fizicka aktivnost... ja trebam da poradim jos samo na ovom "prvom i osnovnom" 

bez_ideje je napisao/la:cuj kolagen u kapsulama?
Gdje se to nabavlja?
imal efekta?
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.