Robijasica je napisao/la:lolo_lolo je napisao/la:aj nepismene mame,pa napisi djetetu rad,ako ne znas,trazi od komsija,rodjaka,prijatelja,a ako mu ta ocjena ne ovisi o konacnom uspjehu,onda nije ni bitno,bitno je da je djete odlicno,ne mora imati sve petice,jebo bosanski
Ne znam po cemu zakljucujes da sam nepismena i odakle ti pravo da me tako nazivas???
pa kad ne znas djetetu od 10 godina napisati rad na temu izlazak sunca onda bas i nisi nesto narocito pismena
evo ja cu ti napisati rad u kratkim crtama,nemoj se ljutiti na mene
Ja volim sunce jer nam ono daje zivot,da nema sunca ne bi bilo ni nas.
Sunce izlazi tamo gdje je japan,zato se japan zove zemlja izlazeceg sunca.
Kad sunce ujutro izadje u meni se probudi novi zivot,svakim danom se osjecam se ljepse i sve uzbudljivije zahvaljujuci suncu.
Prema statistickum podacima sunce je udaljeno .....svjetlosnih godina od zemlje sto je mene kao desetogodisnje djete jako fasciniralo.
Inace,sunce se sastoji od jezdgra,na kojem temperatura dostize visinu i do....celzijusevih stepena.Tu je jako vruce.
Osim jezgra sunce takodje ima i nekoliko plastova(ili ti ga omotaca).
Razdvajanjem jednog djelica sunca,od ostatka,te njegovim hladjenjem,nastala je planeta Zemlja.Tu ja zivim sa svojim drugovima i roditeljima.
Sunce,osim sto nam je dalo staniste,daje nam i toplotu,svjetlost.Zato ja volim sunce.
Kad idem sa roditeljima na more uvijek se suncam.Tom prilikom i pocrnim da budem ljepsi pred curicama i uciteljicom,MOja uciteljica je velika kucka koja nam je dala ovako tezak zadatak kojeg ni moja mama nije znala rijesiti.Zato je pitala neke fine cike sa foruma koji su joj napisali,pa sam ja dobio 5.
Sunce je glavno u svemiru.Oko sunca se vrti 9 planeta(stim da su sad ukkinuli pluton).
Sunce je super i kad porastem volio bih otici tamo.
Zahvaljujem se forumasima sa-x foruma koji su pomogli mojoj mami pri sastavljanju ovog rada.
jel valja sta ovo?

izlazak sunca?