Moderator/ica: NIN
micki125 je napisao/la:Splinter je napisao/la:zar nije ova akademija nakon reforme policije prebacena u banja luku
zašto bi bila, tamo nikad nije bila akademija, a i ova što sad imaju kažu da je smještaj loš u odnosu na sarajevo.
da se odma' ogradim od nacionalista, ali je fakat cinjenica da je akademija u BL puno organizovanija i infrastrukturalno kvalitetnija nego ona u SA. SA akademija je puno komplikovaniji slucaj kao i sama Pederacija, no u to ne bih sada ulazio... Ukratko on topic
ako imas osiguran posao koji te ceka i sve sto trebas je da odes na SA akademiju, nemas bas puno izbora...Chischo je napisao/la:Znate li nekoga da je isao na policijsku akademiju za obuku za mladjeg inspektora ili za policajca?
Zanima me kakva je situacija tamo, da li ima u toku obuke slobodnih dana, jesu li vikendi slobodni?
Plati li MUP koji te poslao na obuku troskove prevoza, cuo sam da se dobije i neki dzeparac?
Za mladjeg inspektora obuka je 4 mjeseca na akademiji, a 2 mjeseca u MUPU koji te salje, e sad ako zivis u gradu A, a radis u Sarajevu ta dva mjeseca i nakon toga probni rad, plate li se troskovi prevoza za taj period?
dijaliza je napisao/la:Nije Vrace, nego Vraca, papak!

Chmoljo je napisao/la:dijaliza je napisao/la:Nije Vrace, nego Vraca, papak!
Banned user for reason “vrijeđanje sagovornika”
» dijaliza
7 dana

micki125 je napisao/la:jest se nešto pričalo da sarajevo školuje SSS a banja Luka VSS kriminaliste, umjesto one šprdnje od kriminalistike u sarajevu, no mislim da od toga nema ništa.
Chischo je napisao/la:Znate li nekoga da je isao na policijsku akademiju za obuku za mladjeg inspektora ili za policajca?
Zanima me kakva je situacija tamo, da li ima u toku obuke slobodnih dana, jesu li vikendi slobodni?
Plati li MUP koji te poslao na obuku troskove prevoza, cuo sam da se dobije i neki dzeparac?
Za mladjeg inspektora obuka je 4 mjeseca na akademiji, a 2 mjeseca u MUPU koji te salje, e sad ako zivis u gradu A, a radis u Sarajevu ta dva mjeseca i nakon toga probni rad, plate li se troskovi prevoza za taj period?
therrarrius je napisao/la:Chmoljo je napisao/la:dijaliza je napisao/la:Nije Vrace, nego Vraca, papak!
Banned user for reason “vrijeđanje sagovornika”
» dijaliza
7 dana
Hehehe epic ban

). melac je napisao/la:Da li netko ima informacije o konkursu koji je izašao u Oslobođenju od 3.8.2011. godine, za policijsku akademiju, ili još bolje ako netko ima taj konkretni konkurs da mi proslijedi.
Svaka informacija je dobrodošla!

clarion_ je napisao/la:Zdravo . Ja želim upisati policisku akademiju , pa me interesuje sta sve treba !
maxell_sarajevo je napisao/la:clarion_ je napisao/la:Zdravo . Ja želim upisati policisku akademiju , pa me interesuje sta sve treba !
![]()
Upisati ponovno osnovnu školu!
D ili je to samo obuka??Zelo je napisao/la:Jedno pitanje....
Postoji li neko ko bi mi mogao odgovoriti dali je moguce doci do dokumentacije/slika od generacija koju su zavrsile skolu na Vracama prije 1992?
Ja sam zavrsio skolu 1988 kao XV klasa i volio bih doci u kontakt sa ljudima koji bi mi eventualno mogli pomoci.
Hvala unaprijed
Ezvin
sarajevo_abc je napisao/la:Pokušaću jednostavno objasniti.
Policijska akademija Vraca nije nikakav fakultet niti škola, nego specijalizovana obrazovna organizacija koja provodi kurseve za: 1.policajce (sa srednjom školom) i 2.mlađe inspektore-prvi oficirski čin u policiji (sa višom ili visoko školskom spremom).
Ne postoji nikakav konkurs za upis na Akademiju-kurs, nego 10.kantonalnih mupova i Federalni mup šalju kandidate na obuku koje oni prime u radni odnos na osnovu konkursa koji oni raspisuju, što nema nikakve veze sa Akademijom.
Na primjer.
Mup Tuzlanskog kantona želi da primi 10 policajaca i 10 mlađih inspektora-oficira, raspisuje konkurs u Tuzli,
uslov za policajca je da je star do 27 godina i da ima četverogodišnju srednju školu i vozački B kategorije a uslov za mlađeg inspektora je do 35 godina, minimalno viša škola, ili prvi ciklus bolonjski, i vozačka B kategorije. Kada Mup u našem primjeru tuzlanskog kantona primi kandidate, onda ih oni upućuju na kurs u Akademiju. Kurs za policajca traje 12.mjeseci a za mlađeg inspektora 6.mjeseci, nakon čega se ide na rad u mup koji je poslao kandidata.
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.