PIO/MIO: Udruge umirovljenih penzionera

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator/ica: ladyblue18

PIO/MIO: Udruge umirovljenih penzionera

PostPostao/la PipiDugaDevetka dana 02/02/2009 18:45

Tipkajući slušam Radio FBiH, pa u centralnoj info emisiji Dnevnik ili kako se već zove, zvučno ''prikazaše'' svadju izmedju Sindikata penzionera BiH i Udruženja penzionera FBiH (Staro udruženje) sa javljanjem Nermine Vučković iz PIO/MIO.

Pošto nisam i ne želim biti član ovih udruga, a u kući nas ima troje peznionera/umirovljenika, bio sam iznenadjen, šokiran dapače, :shock: i to vrlo, izjavom Nermine da prikazivanje plaćanja članarine na čeku od penzije nekoj od ovih udruga nije obavezno. Još je dodala, da PIO/MIO vrši umanjenje i proslijedjivanje ovih članarina, samo ako imaju dostavljene i potpisane izjave samih penzionera/umirovljenika.

Kada su mi uradili neki peksinluk i odbili me za neku manju pomoć, iako sam imao pravo na to, ja sam se IŠČLANIO. Davno.

Dakle, nekada jesam bio član (+ 2 člana obitelji),...Potpisao pristupnice,...Hm, ne bi me čudilo da su me opet učlanili, bez mog znanja.

Sutra zovem Nerminu ili nekoga ko mi može provjeriti da li sam član nekog od ovih udruženja. Dvije ili 4 KM, sitnica, ali princip je princip.
Valjda ću ovo moći provjeriti putem telefona.

PIO/MIO ima portparola, jedna je od prvih firmi u ex. yu koji su uveli računare u svoje poslovanje, imaju službu za informisanje i portparola/glasnogovornika,
A NEMAJU SVOJU WEB. STRANICU!

Jesu li vama ili vašim ukućanima koji primaju penzije i mirovine dolazili radi učlanjenja?
Avatar
PipiDugaDevetka
 
Postovi: 19087
Pridružen/a: 25/12/2003 01:00
Lokacija: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Natrag na Razne diskusije

Online

Trenutno korisnika/ca: drag_gost i 7 gostiju.