nejra2007 je napisao/la:E jadni li smo mi kad razgovaramo o javnim kućama, a ne o fabrikama...
Lakše je raširiti noge, pa zaraditi ili možda dati guze...
Maraschino je napisao/la:Compact je napisao/la:To nije javna kuća nego prenoćište, gostiona "Drina", i tu su navodno se odvijale prljave stvari. U pravu je jedan forumaš što je napisao da prvo treba razgovarati o legalizaciji prostitucije, pa tek onda o javnoj kući. Očigledno onaj koji je postavio ovu temu je išao linijom "daj da i ja nešto napišem" ne poznavajući dovoljno materiju o kojoj želi da piše, a i da drugi pišu. Što se tiče legalizacije prostitucije, oni koji su zagovornici tog prljavog zanata trebaju ličnim primjerom pokazati da su zaista iskreni u svojim namjerama. Znači po meni bi bilo moralno da neko ko je za legalizaciju prostitucije kaže:" Ja sam za prostituciju jer su mi majka i sestra prostitutke i super se osjećaju kao i ja"! Lako se iživljavati na tuđim ženama, koje su nečije majke, sestre, kćerke. Prostitutke sigurno nisu u javnoj kući zato što im je drago, nego sigurno zato što nemaju uslove za normalan život. Legalizacijom tog prljavog jada, raznim desperadosima koji žive u sjeni, dali bi dovoljno prostora da zarađuju na tuđoj muci, i da izađu iz sjene na svetlo. Okrenuti se normalnom životu, naći sebi životnog saputnika, formirati porodicu, a prostitucija nikako. Odjavljujem se sa ove teme!
skoro da nemam sta dodati
svaka ti je na mjestu
salim se.valjda.kloris je napisao/la:ja i dalje mislim da je to dobar biznis.
bit cu lady of the house.
svi su dobro dosli..ali ako imate dubok novcanik (jer ipak usluge su vrhunske). i potvrdu da nemate nikakvu SPB..u stvari nasu potvrdu. .al ni to nije garancija za prolaz.
i zene su dobrodosle..
zene mogu birati zene ..i muskarce.naravno.
i tako..odoh jos to da razradim.
(naravno svi mi sve hipoteticki govorimo..dobro ja.. al svi znamo sta je moral, i na sta je Sarajevo spremno a na sta ne..)
znamo. mi sve znamo.
.........to bi onako vise licilo na bordel geishi.. i one bi tako sve morale................................

[Matrix] je napisao/la:kloris je napisao/la:ja i dalje mislim da je to dobar biznis.
svi su dobro dosli..ali ako imate dubok novcanik (jer ipak usluge su vrhunske). i potvrdu da nemate nikakvu SPB..u stvari nasu potvrdu. .al ni to nije garancija za prolaz.
i zene su dobrodosle..
(naravno svi mi sve hipoteticki govorimo..dobro ja.. al svi znamo sta je moral, i na sta je Sarajevo spremno a na sta ne..)
znamo. mi sve znamo.
.........to bi onako vise licilo na bordel geishi.. i one bi tako sve morale................................
onda bi dosao cika gashi ili cika bajramovic ili neki drugi cika organizirani-krimilac i trazi svoje hise.mores
li se ti nosti sa navedemim cikama ? I drugo dal bi ukljucila u bussines i rodbinu i prijatelje (prijateljice) da
onako dok nisu na predavanjima ili nekom regular poslu,sire noge kamiondzijama "znojavih muda".

[Matrix] je napisao/la:Sad stvarni zivot.Ne morate puno zamisljati,jedna uboga mlada zena bez posla ili u nekoj propaloj fabricetini radi ko rob
bez place i doprinosa.E sad ta mlada djevojka nije sama, tisuce je takvih.Kad legalizirate ovakav "posao",ona ce pomisliti,pa
dobro malo legnem i 100 eura jos legnem 200 eura i tako sirim none a eurichi kapaju li kapaju.
Medjutim,hehe.Ti eurichi nisu tvoji,vec tvog "managera" (makroa) jer nemozes ordinirati bez zastite,neko mora da
te stiti i da naplati od onih sto nece da plate ,jel tako .![]()
travar je napisao/la:[Matrix] je napisao/la:kloris je napisao/la:ja i dalje mislim da je to dobar biznis.
i zene su dobrodosle..
znamo. mi sve znamo.
onda bi dosao cika gashi ili cika bajramovic ili neki drugi cika organizirani-krimilac i trazi svoje hise.mores
li se ti nosti sa navedemim cikama ? I drugo dal bi ukljucila u bussines i rodbinu i prijatelje (prijateljice) da
onako dok nisu na predavanjima ili nekom regular poslu,sire noge kamiondzijama "znojavih muda".
E vala ga i ti preĆera

JohnnyS je napisao/la:[Matrix] je napisao/la:Sad stvarni zivot.Ne morate puno zamisljati,jedna uboga mlada zena bez posla ili u nekoj propaloj fabricetini radi ko rob
bez place i doprinosa.E sad ta mlada djevojka nije sama, tisuce je takvih.Kad legalizirate ovakav "posao",ona ce pomisliti,pa
dobro malo legnem i 100 eura jos legnem 200 eura i tako sirim none a eurichi kapaju li kapaju.
Medjutim,hehe.Ti eurichi nisu tvoji,vec tvog "managera" (makroa) jer nemozes ordinirati bez zastite,neko mora da
te stiti i da naplati od onih sto nece da plate ,jel tako .![]()
Naprotiv, legalizacijom prostitucije bi se spriječilo da žene budu robovi jer bi imale ugovor o radu gdje crno na bijelo piše što i koliko im pripada. Bile bi u sigurnoj sredini, a ne da ih kakav manijak pokupi na autoputu i iskasapi i baci negdje u kontejner. Imale bi stalne zdravstvene kontrole i jednog dana bi vjerovatno ostvarile i pravo na penziju, a ne da završe u nekoj uličici predozirane. Smanjio bi se i trafficing jer bi sve djevojke bile prijavljene i policija bi znala tko su i odakle su. Naravno, bilo bi najbolje da nijedna cura na svijetu nema potrebu da se bavi tim "najstariji zanatom", ali kao što pojam "najstariji zanat" kaže, ta pojava postoji oduvijek, samo je treba stavit pod kontrolu.

johnnyS ne vidjeh ti replike prije no sto postah odgovor 
omar little je napisao/la:Ja kad upitah o legaliziranju prostitucije imadoh na umu neku pragmaticnu, lisenu moraliziranja, diskusiju na temu. No, kao i obicno, bijah debelo u krivu. Zene ce se baviti prostitucijom, moralizirali mi o tome ili ne. Kakvi god njihovi motivi za to bili. Stoga legaliziranje ili dekriminalizacija moze imati pozitivne efekte u smislu registriranja, radnog staza (u prevodu penziono osiguranje), zdravstvenog osiguranja i kontrole, mogucnosti oformljavanja sindikata, zastite ljudskih prava i ostalih trica i kucina. Mogli bi se, teoretski, eliminirati nasilni koncepti makroa, uspostaviti databaze nasilnih i nepozeljnih musterija te ih tako eliminirati iz kruga korisnika usluga, osigurati, procentualno, veci prihodi za prostitutke (te, Jope teoretski, smanjiti njihovu aktivnost ako vam je vec do moraliziranja) i tako dalje i tako blize. Da me se pogresno ne razumije, nadasve je pozeljno drustvo u kojem zene nece prodavati vlastita tijela u zamjenu za novac ali takvo se u nasoj, ljudskoj, povijesti jos nije formiralo te sve ovo pisem jerbo zelim realisticno i pragmaticno pristupiti rjesavanju problema. Drugim rijecima, dok ne rijesimo postojanje koncepta prostitucije (good luck to us with that s obzirom da postoji koliko i mi sami) ja bih voljela da se te zene i muskarci, ne zaboravimo to molim, zakonski zastite od nasilja, ekonomske eksploatacije i predrasuda.
JohnnyS je napisao/la:Naprotiv, legalizacijom prostitucije bi se spriječilo da žene budu robovi jer bi imale ugovor o radu gdje crno na bijelo piše što i koliko im pripada. Bile bi u sigurnoj sredini, a ne da ih kakav manijak pokupi na autoputu i iskasapi i baci negdje u kontejner. Imale bi stalne zdravstvene kontrole i jednog dana bi vjerovatno ostvarile i pravo na penziju, a ne da završe u nekoj uličici predozirane. Smanjio bi se i trafficing jer bi sve djevojke bile prijavljene i policija bi znala tko su i odakle su. Naravno, bilo bi najbolje da nijedna cura na svijetu nema potrebu da se bavi tim "najstariji zanatom", ali kao što pojam "najstariji zanat" kaže, ta pojava postoji oduvijek, samo je treba stavit pod kontrolu.
[Matrix] je napisao/la:omar little je napisao/la:Ja kad upitah o legaliziranju prostitucije imadoh na umu neku pragmaticnu, lisenu moraliziranja, diskusiju na temu. No, kao i obicno, bijah debelo u krivu. Zene ce se baviti prostitucijom, moralizirali mi o tome ili ne. Kakvi god njihovi motivi za to bili. Stoga legaliziranje ili dekriminalizacija moze imati pozitivne efekte u smislu registriranja, radnog staza (u prevodu penziono osiguranje), zdravstvenog osiguranja i kontrole, mogucnosti oformljavanja sindikata, zastite ljudskih prava i ostalih trica i kucina. Mogli bi se, teoretski, eliminirati nasilni koncepti makroa, uspostaviti databaze nasilnih i nepozeljnih musterija te ih tako eliminirati iz kruga korisnika usluga, osigurati, procentualno, veci prihodi za prostitutke (te, Jope teoretski, smanjiti njihovu aktivnost ako vam je vec do moraliziranja) i tako dalje i tako blize. Da me se pogresno ne razumije, nadasve je pozeljno drustvo u kojem zene nece prodavati vlastita tijela u zamjenu za novac ali takvo se u nasoj, ljudskoj, povijesti jos nije formiralo te sve ovo pisem jerbo zelim realisticno i pragmaticno pristupiti rjesavanju problema. Drugim rijecima, dok ne rijesimo postojanje koncepta prostitucije (good luck to us with that s obzirom da postoji koliko i mi sami) ja bih voljela da se te zene i muskarci, ne zaboravimo to molim, zakonski zastite od nasilja, ekonomske eksploatacije i predrasuda.
Ti bi momce trebas malo citat cika Marksa,a on kaze "Zasto ideolozi sve okrecu na glavu !" .Hoces da se zene prodaju,ali onako "teoretski i pragmaticno" po nekom nacrtu
i uputi.Heeej,vrati se u "polje prakse" a tamo vlada kriminal najgore vrste.Pa covjece dragi zene u alhosu rade ko robovi isto po nacrtu i pragmatici al sve to napisali
kriminalci i kabadahije,pa zar stvarno mislis da bi neko makar ko vodio racuna o pravima "qurava" .![]()
Problem prostitucije je problem drustva,problem socijalne politike.Umjesto da se izdvoje sredstva i te djevojke spasu dok se jos moze ti bi prosirio trziste i paktiro s djavlom.
Ma necu te ruzit,najgore je misliti da je to Stvarno moguce kao biznis a da sve ostane normala.Kad jednom das guze za lovu ,ti se nisi samo dao malo
od "buta i plecke" vec malo od sustine vlastita bica.Tek kad das vidis sta si prodo i najgore to sto si unovcio nije tvoje.Opet cika Marks,"Njemacka ideologija":kapitalu nijedna granica nije sveta«,
, podijelih sa vama. I, da, apsolutno je to problem, ekonomski i politicki, drustva. Ali nasi vlastodrsci piju rakije i okrecu janjce s tim istim kriminalcima i makroima tako da su mi oni zadnja nada i izvor trazenja rjesenja ovog problema. A meni, svega ti, nemoj Marksa citirati ili, jos gore, pokusavati interpretirati. amel ledina je napisao/la::sax: Da li smo spremni na otvaranje jedne javne kuce u Sarajevu,
kao normalan posao, sa svim obavezama koje trebaju da se ispostuju
d2 je napisao/la:amel ledina je napisao/la::sax: Da li smo spremni na otvaranje jedne javne kuce u Sarajevu,
kao normalan posao, sa svim obavezama koje trebaju da se ispostuju
jesmo, ko i za queer fest
(Pardon, Arsla, morala sam,
).piupiu je napisao/la:D2, sta radis ti na temi o javnoj kuci u ova doba, sejtane jedan!(Pardon, Arsla, morala sam,
).
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.