Moderator/ica: delightful
judgeers je napisao/la:Koje sve zgrade u Sarajevu znate, a da su izgrađene u novije vrijeme?
muha_sa je napisao/la:judgeers je napisao/la:Koje sve zgrade u Sarajevu znate, a da su izgrađene u novije vrijeme?
ne bih znao nabrojat al znam da je haman sve i jedna zelena površina-iliti park--uzurpirana i na njoj dignuta neka zgrada.
breuer je napisao/la:muha_sa je napisao/la:judgeers je napisao/la:Koje sve zgrade u Sarajevu znate, a da su izgrađene u novije vrijeme?
ne bih znao nabrojat al znam da je haman sve i jedna zelena površina-iliti park--uzurpirana i na njoj dignuta neka zgrada.
pokušali su i sa 'velikim parkom' pa im nešto nedade![]()
stariji će znati
metuzalem ohrndani 
muha_sa je napisao/la:nema starijeg neg što sam jametuzalem ohrndani

Better Man je napisao/la:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
Better Man je napisao/la:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
Jest eto austrougari prije 100 godina koristili sve najkvalitetnije materijale. 
Innovation je napisao/la:Nesto mi je kod tebe cudno. Cas useljavas u novu zgradu i to Tibrinu, a sad pises da si vec od 2oo8. u novoj zgradi /nekoj/.
maxell_sarajevo je napisao/la:Innovation je napisao/la:Nesto mi je kod tebe cudno. Cas useljavas u novu zgradu i to Tibrinu, a sad pises da si vec od 2oo8. u novoj zgradi /nekoj/.
Ne usaljevam u Tibrinu nego sam samo gledao stanove sa poznanikom koji tu zeli stan uzeti.

Comrad je napisao/la:Better Man je napisao/la:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
Jesi obisao sve austrougarske stanove, sve novogradnje, pa mozes tek tako iznijeti ovakav zakljucak. Pa bolan to su zgrade stare 100+ godina i ti pises tek tako da su kvalitetnije od zgrada iz 21 vijeka.Jest eto austrougari prije 100 godina koristili sve najkvalitetnije materijale.
I isto tako ljudi kada prave sebi kucu uvijek kupuju sve A klase...ma daj, stedi se na svakom koraku.
Nasi ljudi su smijesni. Kupi novogradnju po cijeni nizoj od stare gradnje i ocekuje kvalitet. Ja sam bio u nekoliko novogradnji koje su svemirske za te tvoje austrougarske zgrade (novogradnja na otoci, pionirska, bosmal...) Al naravno tu je cijena daleko veca...
Al ne, daj nasem covjeku nov stan za 1000 KM i jos da je sve I klasa u njemu. E pa ne ide to tako, koliko para toliko muzike.
Sve novogradnje nisu iste, ako neko ima ruzno iskustvo onda to treba napisati, koja tacno zgrada je u pitanju. Pa da ljudi znaju. Ja shvatam ove sentimentalce da je njima drazi njihov stan od 50+ godina, ali da je kvalitetnijih od svih novogradnji - vala nije.
Innovation je napisao/la:Pogledaj na temi "Ko su upravitalji u vasoj zgradi" strana 65 i 66 sta si napisao. Mozda nisi tako mislio, ali si napisao.
aaaaj ofiraze..Innovation je napisao/la:Pogledaj na temi "Ko su upravitalji u vasoj zgradi" strana 65 i 66 sta si napisao. Mozda nisi tako mislio, ali si napisao.

Better Man je napisao/la:Comrad je napisao/la:Better Man je napisao/la:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
Jesi obisao sve austrougarske stanove, sve novogradnje, pa mozes tek tako iznijeti ovakav zakljucak. Pa bolan to su zgrade stare 100+ godina i ti pises tek tako da su kvalitetnije od zgrada iz 21 vijeka.Jest eto austrougari prije 100 godina koristili sve najkvalitetnije materijale.
I isto tako ljudi kada prave sebi kucu uvijek kupuju sve A klase...ma daj, stedi se na svakom koraku.
Nasi ljudi su smijesni. Kupi novogradnju po cijeni nizoj od stare gradnje i ocekuje kvalitet. Ja sam bio u nekoliko novogradnji koje su svemirske za te tvoje austrougarske zgrade (novogradnja na otoci, pionirska, bosmal...) Al naravno tu je cijena daleko veca...
Al ne, daj nasem covjeku nov stan za 1000 KM i jos da je sve I klasa u njemu. E pa ne ide to tako, koliko para toliko muzike.
Sve novogradnje nisu iste, ako neko ima ruzno iskustvo onda to treba napisati, koja tacno zgrada je u pitanju. Pa da ljudi znaju. Ja shvatam ove sentimentalce da je njima drazi njihov stan od 50+ godina, ali da je kvalitetnijih od svih novogradnji - vala nije.
Nisam obisao sve, ali sam imao priliku da vidim ih dosta i zaista su radjene mnogo kvalitetnije od novogradnje. Ne racunam zgrdae tipa Bosmal koje su pravljene za elitu sa viskom para. Samo kad bi se obnovile fasade na ovim straim austrougarskim zgradama, kako bi tek onda dobile na ljepoti. Dobra prijateljica mi zivi u Austrougarskoj zgradi i stan je fantazija kako su ga sredili njeni roditelji. Kvalitetom je daleko ispred stanova u novogradnji, a da ne govorim o lokaciji.
Comrad je napisao/la:Better Man je napisao/la:Svaka stara zgrada iz Austrougarskog perioda je svjetlosnim godinama kvalitetom ispred ovih današnjih novogradnje koje su obično smeće, jer se koriste najeftiniji materijali kako bi se dobila što jeftinija zgrada, a stanovi prodali što skuplje.
pored toga, austrougarske zgrade su stare 100 godina iz nekog razloga
takodjer, sto se tice materijala, ne znam za sadasnju novogradnju, ali sam milion posto ubijedjen da ce austrougarske zgrade trajati duze od onih izgradjenih pedesetih i sezdesetih, pa i sedamdesetih godina. Zasto? razlozi su mnogobrojni i uglavnom imaju veze s materijalima. Ako nesto dohaka austrougarskim zgradama, bice to nakaradne restauracije i postavljanje fasada koje zadrzavaju kondenz u zidovima.Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], mali_balon i 3 gostiju.