Uglavnom ima knjiga mislim da je od Djordja Licine o ovoj tematici..mas-ubice i to...kontam da je i naslov "Najpoznatije ubice Jugoslavije"ili sl.Davno sam je citao..sjecam se Metoda i njegovog slucaja..a ima i jos par zanimljivih "likova"...samo malo je napisao/la:Dado dijasporitus je napisao/la:
Mozda bi se trebali drzati samo perioda prije rata jer imam utisak da je za vrijeme a narocito poslije rata bilo daleko vise slucajeva ubistava (neracunajuci direktne zrtve rata). Zapravo bilo bi interesantno vidjeti koliki je bio porast jer imam utisak da je bivsa juga bila daleko sigurnije mjesto za zivjeti.
Mislim da je "porast nasilja" ipak vise posljedica slobode medija, danas se mediji utrkuju za senzacionalnim i morbidnim vijestima koji prodaju vijest, nekada nisi imao privatne medije, internet portale, sve je bilo u rukama partije odnosno drzave, a svi znamo kakvu su sliku o Jugoslaviji stvarali jugoslovenski mediji.
"Sve je med i mlijeko, toliko smo sigurna drzava da se moze spavati u parku". Naravno, to nije bila istina, osim ako park ne cuva desetak Titinih milicajaca, onih sto prvo udaraju pa onda pitaju za ime i prezime.
prvi put cujem ! jezivo felipe kajetano je napisao/la:Mozda ne znas al' cisto sumnjam posto vidim da te interesuju ove stvari..al nije na odmet ukazatiUglavnom ima knjiga mislim da je od Djordja Licine o ovoj tematici..mas-ubice i to...kontam da je i naslov "Najpoznatije ubice Jugoslavije"ili sl.Davno sam je citao..sjecam se Metoda i njegovog slucaja..a ima i jos par zanimljivih "likova"...
Pera Trta je napisao/la:felipe kajetano je napisao/la:Mozda ne znas al' cisto sumnjam posto vidim da te interesuju ove stvari..al nije na odmet ukazatiUglavnom ima knjiga mislim da je od Djordja Licine o ovoj tematici..mas-ubice i to...kontam da je i naslov "Najpoznatije ubice Jugoslavije"ili sl.Davno sam je citao..sjecam se Metoda i njegovog slucaja..a ima i jos par zanimljivih "likova"...
Znam za knjigu, napisao je Marko Lopušina. U njoj su svi likovi pomenuti na ovoj temi (osim Udovčića), ali na žalost, nisam je imao prilike pročitati, osim nekoliko poglavlja dostupnih na netu. Može se kupiti online, ali samo u srbijanskim knjižarama, pa je naručivanje komplikovano i skupo. Nadam se da ću jednog dana "naletjeti" na knjigu, a možda se pojavi i u elektronskoj formi, ko zna.
Pogledaj u nekoj mora da bude...JUNUZ KEČO, svi znamo priču onako kako je ispričana u filmu "Kuduz". Ali, da li je baš sve tako bilo?
KatarinaKosaca je napisao/la:Otići ću malo off, ali priča koja nam je filmovana je vrhunac muškog šovinizma. On je vrijedan, radi, voli ženu, a ona se malo gleda sa učiteljem škole i želi da radi, pa je ubijena, ali skoro da se odobrava ubojstvo njenim ponašenjem.
Stvarnost poslije dokazuje da je živio sa kćerkom te žene u vanbračnoj zajednici, što dovodi u pitanje i njegovog odnosa prema njoj dok je bila dijete. Dakle, ono što je sigurno klasični ubojica i bjegunac od pravde kojeg je netko imao namjeru ili interes predstaviti kao juaka.
Chmoljo je napisao/la:KatarinaKosaca je napisao/la:Otići ću malo off, ali priča koja nam je filmovana je vrhunac muškog šovinizma. On je vrijedan, radi, voli ženu, a ona se malo gleda sa učiteljem škole i želi da radi, pa je ubijena, ali skoro da se odobrava ubojstvo njenim ponašenjem.
Stvarnost poslije dokazuje da je živio sa kćerkom te žene u vanbračnoj zajednici, što dovodi u pitanje i njegovog odnosa prema njoj dok je bila dijete. Dakle, ono što je sigurno klasični ubojica i bjegunac od pravde kojeg je netko imao namjeru ili interes predstaviti kao juaka.
jesi li ga poznavala? ako nisi nije fer da tako pišeš. znam da kad su ljudi čuli da je poginuo da im je bilo stvarno žao. nešto ne vjerujem da je to stvar sa ostalim ubicama.
to što je uradio ne može se ničim opravdati, ali ni prvi ni zadnji koji će ubiti zbog ljubomore. a i to što je bio sa tom curicom koja nije njegova, govori da nije bio psihopata...
KatarinaKosaca je napisao/la:
Ovo boldirano je suština. Nisam ni Džeka Trboseka poznavala pa znam da je ubojica. A bilo je ljudi koji su i MIloševića oplakivali. To nije argument. U svakom slučaju film... vrhunac muškog šovinizma i balkanskog primitivizma.

zagazaga je napisao/la:Pera Trta je napisao/la:banjaluka078 je napisao/la:Za Dragu Udovčića je tačno, znam jer sam danima poslije toga bila u šoku. Naime, moj trening plivanja na Šeherovom bazenu je završio samo koji sat prije nego što je krenuo njegov koljački pohod. Negdje je na suđenju spominjana rečenica da je poludio kad su se upalili kandilji, mada ne bih spekulisala o tome. Nema pojma da se sjetim koja godina tačno je bila u pitanju.
Kako se moglo desiti da naiđe na toliku grupu djece? Je li to bilo neko igralište ili šta? Je li ti poznata lokacija gdje se to odigralo? I da li je zaista napao samo djecu?
to je bilo u maju,88. god.....kad je ''krenuo'' prvo je ubio Indira V. koji je tad imao dvadesetak godina pred njegovom kućom a zatim je otišao pred džamiju gdje ima raskrsnica, proširenje, stare česme (točkovi) i nešto kao slijepa ulica gdje su se djeca igrala....i sada tamo ima spomen-ploča Šejle a.r. koja je tad imala tri godine........strašno.....
samo malo je napisao/la:Dado dijasporitus je napisao/la:
Mozda bi se trebali drzati samo perioda prije rata jer imam utisak da je za vrijeme a narocito poslije rata bilo daleko vise slucajeva ubistava (neracunajuci direktne zrtve rata). Zapravo bilo bi interesantno vidjeti koliki je bio porast jer imam utisak da je bivsa juga bila daleko sigurnije mjesto za zivjeti.
Mislim da je "porast nasilja" ipak vise posljedica slobode medija, danas se mediji utrkuju za senzacionalnim i morbidnim vijestima koji prodaju vijest, nekada nisi imao privatne medije, internet portale, sve je bilo u rukama partije odnosno drzave, a svi znamo kakvu su sliku o Jugoslaviji stvarali jugoslovenski mediji.
"Sve je med i mlijeko, toliko smo sigurna drzava da se moze spavati u parku". Naravno, to nije bila istina, osim ako park ne cuva desetak Titinih milicajaca, onih sto prvo udaraju pa onda pitaju za ime i prezime.

Chmoljo je napisao/la:ne bilo loše da se postavi štogod o Edibu Buljubašiću. koliko znam on robija zbog četiri ubistva.

KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:Kakva debilna tema u pm. Kakav sadizam
KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:Chmoljo je napisao/la:ne bilo loše da se postavi štogod o Edibu Buljubašiću. koliko znam on robija zbog četiri ubistva.
Možda čak kakav tekst i o njegovoj porodici, o djeci, supruzi, braći, sestrama, bližim i daljim...Oni nemaju osjećaj srama, poniženja, odbačenosti u društvu zbog grešaka jednog od njih.![]()
Kao da za počinioce ne postoji rehabilitacija, pokajanje. Zar im zatvorska kazna nije dovoljna, pa ih sada svi trebamo još stavljati dodatno na stub srama.
Kakva debilna tema u pm. Kakav sadizam
michio je napisao/la:ne odudara BiH od evropskog prosjeka.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate
KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:
Možda čak kakav tekst i o njegovoj porodici, o djeci, supruzi, braći, sestrama, bližim i daljim...Oni nemaju osjećaj srama, poniženja, odbačenosti u društvu zbog grešaka jednog od njih.![]()
Kao da za počinioce ne postoji rehabilitacija, pokajanje. Zar im zatvorska kazna nije dovoljna, pa ih sada svi trebamo još stavljati dodatno na stub srama.
Kakva debilna tema u pm. Kakav sadizam
Natrag na (H)istorija/povijest
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.