sindzerveza je napisao/la:interesantno da nasa vodeca ulemma iznosi tvrdnju da meleki ne dolaze nikom osim Poslanicima, cime je pocinjen kufr/negiranje Kuranskih ajeta od kojih je dovoljno navesti samo jedan:
A kada meleki rekoše:
"O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
3:45
tako da je tvoja konstatacija nidje veze,Bosanac sa dna kace je napisao/la:sindzerveza je napisao/la:interesantno da nasa vodeca ulemma iznosi tvrdnju da meleki ne dolaze nikom osim Poslanicima, cime je pocinjen kufr/negiranje Kuranskih ajeta od kojih je dovoljno navesti samo jedan:
A kada meleki rekoše:
"O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
3:45
prema misljenju vecine i hazreti Merjema je bila vjerovjesnica, pocascena i odabrana
sa posljednjim Allahvim Poslanikom i njegovim Miljenikom, zavrsena je misijatako da je tvoja konstatacija nidje veze,
jesi npr ikad ista procitala o hazreti Merjemi?
Bosanac sa dna kace je napisao/la:prema misljenju vecine i hazreti Merjema je bila vjerovjesnica
sindzerveza je napisao/la:sa obzirom da je Kuran vazeca knjiga do sudnjega dana i da se Boziji govor iz kurana moze protumaciti i uslkaditi u svim vremenima i odgovarajucim situacijama navescemo jedan ajet pa se mozda neki i nadju u njemu
A kada Isa, sin Merjemin, reče: "O sinovi Israilovi, ja sam vam Allahov poslanik da vam potvrdim prije mene objavljani Tevrat i da vam donesem radosnu vijest o poslaniku čije je ime Ahmed, koji će poslije mene doći" i kad im je on donio jasne dokaze, oni rekoše: "Ovo je prava vradžbina!"
61:6
..jer kao i kod Isa Pejgambera i dr, oni ciji je duhovni kapacitet mali da prihvate Uputu, umjesto da se povinuju, oni Uputu nazovu vradzbinom ili sl. I tako misle da su sve probleme rijesili. Samo njihovo nazivanje necega nekim imenom, ne znaci i definisanje sustine, i to je uostalom Iblisova logika koji je slicno uradio nakon svoga grijeha odbijanja sedzde Adem Pejgamberu, i do danasnjih dana njegova ubjedjenost u svoju ispravnost raste, ali istovremeno sa rastom njegova ubedjenja raste i njegovo prokletstvo.

sindzerveza je napisao/la:kao prvo zensko sam da se ne bi mucio da me oslovljavas u oba roda
Znas, kako ces ti vjerovati i govoriti to je izmedju tebe i Boga tvojih djela tvoje cistote ruha.Neko vidi kroz cisto ogledalo neko kroz prasnjavo neko kroz zaprljano neko kroz crnilo..znaci svako koliko se zaprljo ili procistio ..tojest koliko je sebi ko samom nepravdu ucinio..ako Hafiz Mulic hafiz Sulejman Bugari i veliki arifi u sarajevu daju svoje misljenje mislim da je svaka dalja diskusija presipanje iz supljega u prazno.
Neko gleda stvari kroz svoj nefs neko kroz svoj ruh..u zavisnosti sta je kod njega prevladalo..pa cu navjesti 2 primjera
"Ničim mi se Moj rob ne može približiti dražim Meni od farzova. A moj rob Mi se neprestano približava nafilama dok ga ne zavolim. A kad ga zavolim, Ja postajem njegov sluh kojim sluša, i njegov vid kojim gleda, i njegova ruka kojom dohvacai njegova noga kojom hodi. Ako zatraži nešto od Mene - dam mu, a ako se utjece Meni od neceg - Ja ga zaštitim" (Buhari)
znaci to su oni koji su se ibadetima zikrom dobrim djelima sustezanjem od loseg govora losih djela i svega onoga cime Allah nije zadovoljan ,priblizili Njemu pa vide stvari cistije i jasnije tj cistinom ruha i Allahovog nura u njima.Znaci oni koji zive sherijat srcem i ispunjavaju Bozije naredbe istinski i iskreno.
dok ima i ona druga skupina koju nam navodi
Ali a.s. pa kaze: "Oni su šejtana ucinili gospodarem poslova svojih, a on ih je uzeo za saradnike. Polozio je jaja i izlegao ih u grudima njihovim. U krilima njihovim gmize i puzi. Gleda kroz oci njihove i govori jezicima njihovim. Tako ih vodi grijehu i lijepim im pricinja i stvari gnusne, kao što je djelovanje onoga kojem je sejtan ucinjen saradnikom u poslu, pa govori neistinu jezikom njegovim."
i opet nevidim svrhu nekog pricanja i reklamiranja svega toga???
A sad ozbiljno, ko to odredjuje?Socijalista je napisao/la:Fakat, kako znati da je neko evlija celebijaA sad ozbiljno, ko to odredjuje?

GOLFER je napisao/la:Socijalista je napisao/la:Fakat, kako znati da je neko evlija celebijaA sad ozbiljno, ko to odredjuje?
Odredjuje Bog, to je dovoljno, a nama ostalima ostajemo da se o sebi pobrinemo, i da se popravimo itd... U sustini niko i nemora znati jer nema veze sa nama toj mjeri, nego sa odnosom te osobe prema Bogu, ali narod ko narod voli te price, pa jos kad se na njih nakiti i nareda nekakvih epiteta, sposobnosti itd... ma ej ima da gori
sindzerveza je napisao/la:ko god ima sehadet je musliman.Ali nisu svi na istoj deredzi kod Allaha tj nisu svi isto bliski Bogu.Nije isti onaj sto se je prljao kaljao 20 30 40 godina pa mu je ruh mracan crn i onaj koji se je malo uprljao a svo vrijeme cistio.Znaci nisu iste bijele carape i one koje si po blatu nosao 40 godina a nisi ih prao.Ok Allah prasta grijehe ali to jos uvjek ne znaci da ces ti vidjeti jasno kroz crnu dusu i posle pokajanja.A danas smo svjedoci toga koliko se narod vraca namazu i vjeri a prljavstina bije i na usta i na djela da se zastidis od slusanja i gledanja.A sebe vec vidi u dznetu medju 73 hurije.
Znaci nemogu biti isti svi i jednkao ALlahu bliski i dragi.
Cak Allah navodi i primjer onih koji tvrde za sebe da su vjernici doduse to Korkut malo drugacije prevodi ali kaze ne recite mi smo vjernici ali recete mi smo muslimana jer u vasa srca nije usao istinski iman.
ZNaci oni koji nisu spoznali Boga u istinitosti..Pa koliko ima onih koji vjeruju a vids da smao sebe laze da vjeruju..pa koliko mu namaz i ucenje kurana samo povecava nemir i nazadovoljstvo ...kontra efekt.,pa koliko je onih koji se pretvaraju tacno vidis koliko robuje ljudima da bi im se dokazao kako je on velik vjernik..itd.
Znaci ni pod razniom nisu svi isti koji vjeruju u Boga.Zato i imaju i stepeni u dzenetu i dzehenemu a za munafike je dno obecano.Znaci oni koji su pretvarali i glumili vjerovalli iz interesa,izdavali fetve da bi vlastima ugodili,sijali fitnu rad licnih interesa itd itd toh koji je danas najvise kako je i receno pred sudnji dan dzamije ce biti puna a jedan ili nijedan namaz primljen.

sindzerveza je napisao/la:Golferu opis koji sam dala je bio u kratkim crtama.Al helem nejse nemam volje da nastavljam ko je htio da shvati shvatio je
sto se tice misljenja sarajevskih hafiza i arifa bar to ti je lako saznati odes licno i upitas..a i mozes ih vidjeti svaki dan u Zetri pa i da ih ne pitas mislim da je njihovo vidjenje u drustvu Mekija dovoljno
) ne reci ni losu ni pohvalu rijec.Cutnja nije nikoga dzehenema kostala.A reci lazov prevaran sihirbaz(da Bog sacuva sihirbazi se u serijatskoj drzavi ubijaju)i sve to izjaviti za nekog a potvorit ga, e za to ces sigurno odgovarati, mozes rat Allahu objaviti pa navuc na sebe prokletstvo i na ovome i na onome svijetu.
i izvini sto ti nisam prije odgovorila.Ovo je smao moje misljenjesindzerveza je napisao/la:Prvo dijela se vrednuju po nijetu.Nesto mozda u nasim ocima izgleda grijh il kufur a kod Allaha ne.
Kuran navodi jedan lijep primjer Hidra a.,za koga neki tvrde da je bio evlija a neki da je bio poslanik.., kada probusi ladju ubi dijete itd. znaci stvari koje bi svi mi osudili i za nas obicne izgledaju veliki grijesi a vidis on to je bas tako uradio po naredbi Allaha da bi spasao ladju od otmice da bi spasio dobre roditelje zla svoga sina itd..
Eh sada ne smijemo zaboraviti kao sto i ti sam rece ako covjek grijesi sta onda.Narano kako si god dobio poziciju kod Allah tako je mozes i izgubiti...
samo uzmi iblisa koji je do vodje meleka zavrsio na najvise prokletstvo i do vodje sejtana.To nek ti bude orjentacio
sindzerveza je napisao/la:Puno su lazi i potvora i gluposti iznio tako da ne bi tvoj post ni komentarisala.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.