@Duhovni Vođa Nisi napisao otkad imas takve probleme. Da li si u pubertetu? Jesi uvijek imao probleme sa masnom kosom ili u zadnje vrijeme?
sto vise/cesce peres kosu vise ce biti masna, posto na takav nacin stimulises zlijezde da luce masnocu. Da ne bi pogresno shvatio, ovo ne znaci da ne treba nikako kosu prati

, nego uradi ovako:
- umjesto da je peres svaki dan sad pokusaj izdrzati 2 dana
- nakon odredjenog perioda, tj kad se kosa/glava navikne na nove rutine, pokusaj izdrzati 3 dana
ps u periodu dok uvodio nove rutine kosa ce ti izgledati JOS GORE, ali nakon odredjenog vremena zlijezde se smire i luce manje masnoce. licno sam imala problema sa masnom kosom prije par godina, gore navedeno je bila preporuka od frizera. ne mogu reci da je odmah uspjelo i da sam nesto postigla, ali s` vremenom sam mogla primijetiti dobre rezultate.
sto se tice sampona sve je to individualno. ja sam dobila milion razlicitih prijedloga, ali dok sama nisam nasla sta odgovara djaba je bilo pokusati sve do tada predlozeno. moj ti je prijedlog da kupis sampon u apoteci, ispricaj kakav je problem u pitanju. meni je pomoglo, pa nadam se da ce i tebi.
pss sto se tice "mini-vala"

, ti ne moras uvijati kosu da bi ti frizerka "isprala" kosu sa kiselinom. moja prijateljica frizerka je to meni u tom periodu radila 2-3 puta, svome bratu je isto radila i mogu ti reci da fercera.
davno je bilo, ali koliko se sjecam spuzvicom je nanosila kiselinu na kosu i kozu, ostavila da stoji 10 minuta i isprala.