ne moze taj video
nije to to sto sam ti trazio
da ti kazem kao neko ko vozi terence citav svoj zivot par stvari.Znaci vozim trenutno pajera i to najstariju generaciju kako je neki zovu kockicu.u taj auto sam zaljubljen i vjeruj mi da za mene ne postoji ni jedan drugi auto bilo putnicki bilo terenski koji se moze mjeriti sa pajerom,pa cak ni ostali pajero modeli.
voziti terenca nije u ovim uslovima evo pao snijeg sad sam ja kul,ne voziti terenca znaci imati max brzinu 110 km/h,imati potrosnju od 12 litara po gradu,imati registraciju od 600 KM,imati trosak guma 700 + KM ako ganjas jedan brendirani set a ako imas dva ili vise cifra je x2,pri zamjeni ulja potrositi 100 KM samo na filtere,plus ulje kojeg ide 6 kila,itd da ne nabrajam razloge protiv,medjutim imati terenca i sici sa puta i napraviti sebi novi je jedan ali dovoljan argument ZA terenca i to pravog a ne one poluproizvode sminkerske sa gumama od 17,18 i vise cola.
E sad kada sve te faktore pribrojis veoma ti je vazno koliko mozes upotrijebiti tog svog terenca i za neke normalne stvari koje moras sa autom onakvim ili ovakvim upraznjavati.Na prvom mjestu ti je pouzdanost,dalje je dostupnost dijelova itd.
Kao neko ko je imao prije pajera,nivu,troppera,4runera,gr-a i sj410 i 413,moram ti reci da je niva bila malo ispred svih u extremnim amaterskim offroad izletima,a u normalnim sasvim ista ako ne i losija.Otvorena cesta i niva ne idu skupa nikako,pouzdanost pri svakodnevnoj upotrebi i niva ne idu skupa nikakox2.
Zato sam te pitao jel imas terenca,jer gledati to sta on radi na terenu i zivjeti sa njime su dva razlicita svijeta.