Moderator/ica: delightful
drot je napisao/la:http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/

doktor_medo je napisao/la:drot je napisao/la:http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/
Hvala ovo je u Austriji i to je jedno od rijesenja imali negdje blize cuo sam Beograd i ako nesto znas vise o tome ili neko ako ima vec neko iskustvo TEBI U SVAKOM SLUCAJU HVALA AUSTRIJA JE JEDNA OD OPCIJA![]()
![]()
doktor_medo je napisao/la:drot je napisao/la:http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/
Hvala ovo je u Austriji i to je jedno od rijesenja imali negdje blize cuo sam Beograd i ako nesto znas vise o tome ili neko ako ima vec neko iskustvo TEBI U SVAKOM SLUCAJU HVALA AUSTRIJA JE JEDNA OD OPCIJA![]()
![]()

Richard Sorge je napisao/la:
Ljudi su ti vech rekli .. ali evo da ti ja objasnim laickim jezikom ... odredjena ambasada pokriva odredjenu zemlju rezidentno ili ne rezidentno ... u konkretnom sluchaju Kanada pokriva BiH preko svoje ambasade u Austriji ( ne rezidentno ) i ti kao gradjanin BiH .. bilo koji svoj posao koji imash sa Kanadom .. mozesh zavrshiti ISKLJUCIVO u toj ambasadi .... nema veze ako ima neka druga koja je bilza .. pravila i procedure .. taman da je 500 metara od tebe .. znachi samo ta ambasada .. e sad posto su to kanadjani .. mozesh ti fino 95% posla zavrshiti mailovima i telefonom sa njima .. i to ti je moj najtopliji savjet .. prvo ih kontaktiraj .. vidi sta kako .. pa dalje opleti ...
brina je napisao/la:moja rodica je prije tri mjeseca dobila vizu u BG. ima na njihovom sajtu uputa sta sve trebas ponijeti, u koju banku uplatiti i ponijeti uplatnicu i tamo kad dodjes odmah sve zavrsis.
ima zena taksista koja jednom sedmicno ide iz SA ujutru rano za BG i uvece se vraca. tako je ova moja zavrsila sve u jednom danu.
moze se i u Zagrebu zavrsiti ali ne znam nijedan primjer tako da nem ogu niosta reci
cuo sam za to i otici cu u Bg , ako Bog da da li imas neke savjete 

[/quote]
haj javit cu vam svoje iskustvo ako Bog da doktor_medo je napisao/la:P.S. BG - iz iskustva - odbijen. Bec - iz iskustva (slao brzom postom TNT) - odbijen
haj javit cu vam svoje iskustvo ako Bog da
). Imao sam oko 800 grama popratnog papira koji kod njih ne pije vode (sta imam od imovine na svoje ime) al' jbg. odbise me amra2010 je napisao/la:Ljudi moji molim Vas za pomoć!!!
Naime, prikupila sam sva dokumenta za vizu za Kanadu ali mi još fali uplata taxe od 75 dolara koje ne mogu uplatiti niti u jednoj banci u BiH, kako mi rekoše jer sam zvala sve moguće banke.
Zadnja Banka koju sam zvala je Privredna Banka Sarajevo i tamo mi rekoše da ne mogu to uplatiti jer oni više nemaju otvoren žiro račun, te da pitam ljude iz IOM- a gdje uplati a ovi su me već ranije uputili u tu Banku.
Inače sve papire ću slati preko IOM-a a ovi valjda za Beč.
Molim sve koji šta znaju da mi pomognu, gdje ste vi uplačivali, koliko vam je uzimalo za taksu i koja provizija??
Hvala Vam unaprijed
Srdačan pozdrav!!
A u koji grad ides?
meha_ je napisao/la:pozz ZANIMA ME da li je ambasada kanade u sarajevu zatvorena...probao sam jednom već u sarajevu tako da sam poslao papire u beč ali sam dobio odbijenicu, razlog je kao nisam ih uvjerio da ću se vratiti...!
ali iz pouzdani izvora imam informaciju da je Beograd sigurniji za dan sve središ i DOBIJEŠ VIZU! pa ako može neko da mi objasni da li treba šta obaviti u sarajavu u ambasadi (ako radi uopšte) prije nego što bi išao u Beograd, jer od Beča definitivno odustajem!
hvala puno
amra2010 je napisao/la:Hvala Vam puno!!!
Uplatila sam jutros u UNicredit banci, otišla sa papirom sa onim cjenama i nekakvim codovima koji sam "skinula " sa interneta i oni su mi izvršili uplatu, prebacivanjem sa računa na račun , dali su mi ne uplatnice, nego nalog za prebacivanje sa računa na njihov račun.
Ide se u grad Vankuver.![]()
Još samo ostaje da ovi u Beču odobre vizu.![]()
![]()
Lijep pozdrav!
debeljko20 je napisao/la:kakve molbe podnosiš?
sanjapop je napisao/la:debeljko20 je napisao/la:kakve molbe podnosiš?
Posjetilacku vizu
Trenutno korisnika/ca: kokuz_sa i 7 gostiju.