Ovdje imas informacije za useljenje u Australiju.Mlada si,govoris dva strana jezika,nadam se da je jedan od njih engleski pa probaj.Nadam se da se ne bojis gay populacije

Bond_JaneBond je napisao/la:ZNam da je tema sazvakana bezbroj puta do sad pa jos jedanput nece skoditi..
Molim moderatore da je ne izbrisu...Naime, neki dan predjoh 30etu..Razloga za boravak/ostanak/borbu za opstanak u ovoj zemlji imam sve manje i tako vec od '91.
'91. ne odoh svojom greskom jer nisam mislila da mogu bez porodice, blize i dalje..Danas znam da mogu i da mi je moja sreca na prvom mjestu. Na kraju ako sam nesretna, umanjicu i njihovu srecu..
Ne mogu vise jednostavno..
Udati se za papire-nit' mogu, nit' hocu, nit' zelim. Iz milion nekih razloga tu pricu ne zelim ni pokusati.
Ilegalan prelazak-nisam ni za to..Koji sam baksuz, ne bih se nikada izvukla da se kojim slucajem upustim u nesto takvo.
Studij- ta mi se opcija svidja, ali nemam novac.
Rodjake zaboraviti mogu. Imam rodjaka koji bi me mozda i mogao izvuci. SItuiran, radi u drz. firmi, ali nece..Cicija..Sta cu mu ja, takva mu mater, takav i on. NIsam ga ja birala.![]()
U au-pair program ne mogu, imam previse godina..Ne pitajte sta sam cekala do sad..Ne znam ni ja..Valjda sam mislila da ima nafake za mene ovdje..SAd vidim da nema.
Dakle, kako otici u neku od sljedecih zemalja legalno a da nije bijelo roblje/udaja za papire/au-pair fazon: Amerika,Kanada,Australija,Belgija,Svedska, Norveska,Danska,Grcka?
p.s. radim, imam platu koja je i vise nego ok za nase prostore, ali se gusim..
Volim raditi..Nisam probirac kad su poslovi u pitanju..Brzo kapiram....Govorim 2 strana jezika savrseno i 1 malo, ali opcenito brzo shvatam i ucim jezike.
Sta da radim? KAko da odem?
Da se razumijemo..ne zelim otici na neko vrijeme, turisticki, vec zauvijek i nemam se namjeru vracati.
Bond_JaneBond je napisao/la:ZNam da je tema sazvakana bezbroj puta do sad pa jos jedanput nece skoditi..
Molim moderatore da je ne izbrisu...Naime, neki dan predjoh 30etu..Razloga za boravak/ostanak/borbu za opstanak u ovoj zemlji imam sve manje i tako vec od '91.
'91. ne odoh svojom greskom jer nisam mislila da mogu bez porodice, blize i dalje..Danas znam da mogu i da mi je moja sreca na prvom mjestu. Na kraju ako sam nesretna, umanjicu i njihovu srecu..
Ne mogu vise jednostavno..
Udati se za papire-nit' mogu, nit' hocu, nit' zelim. Iz milion nekih razloga tu pricu ne zelim ni pokusati.
Ilegalan prelazak-nisam ni za to..Koji sam baksuz, ne bih se nikada izvukla da se kojim slucajem upustim u nesto takvo.
Studij- ta mi se opcija svidja, ali nemam novac.
Rodjake zaboraviti mogu. Imam rodjaka koji bi me mozda i mogao izvuci. SItuiran, radi u drz. firmi, ali nece..Cicija..Sta cu mu ja, takva mu mater, takav i on. NIsam ga ja birala.![]()
U au-pair program ne mogu, imam previse godina..Ne pitajte sta sam cekala do sad..Ne znam ni ja..Valjda sam mislila da ima nafake za mene ovdje..SAd vidim da nema.
Dakle, kako otici u neku od sljedecih zemalja legalno a da nije bijelo roblje/udaja za papire/au-pair fazon: Amerika,Kanada,Australija,Belgija,Svedska, Norveska,Danska,Grcka?
p.s. radim, imam platu koja je i vise nego ok za nase prostore, ali se gusim..
Volim raditi..Nisam probirac kad su poslovi u pitanju..Brzo kapiram....Govorim 2 strana jezika savrseno i 1 malo, ali opcenito brzo shvatam i ucim jezike.
Sta da radim? KAko da odem?
Da se razumijemo..ne zelim otici na neko vrijeme, turisticki, vec zauvijek i nemam se namjeru vracati.
Bond_JaneBond je napisao/la:jefferson je napisao/la:Igraj obavezno lutriju za USA!
http://www.travel.state.gov/visa/immigr ... _1318.html
Zafrkavas se il' ozbiljno?
i slusam

Bond_JaneBond je napisao/la:piupiu je napisao/la:... ah, da, treci nacin za Australiju je da dodjes kao turista na tri mjeseca. Onda nadjes nekog poslodavca koji ce te 'sponzorisati', odnosno garantovati da ces biti kod njih zaposlena 3 godine, cini mi se. To je lakse nego sto zvuci. Nakon tog perioda, trazis stalni boravak. Samo da te upozorim -- Australija je UZASNO daleko. 16,000 kilometara u jednom pravcu. Novi Zeland je isto fina zemlja. Valja i to pregledati. Ako dobijes boravak tamo, u Australiji mozes zivjeti i raditi bez viza, itd.
Bas me zaboli sto je daleko..To mi i jest cilj..Ako odem i izganjam papire, mogu otici u neku trecu zemlju. Vracati se nazad u "ovo" sto smo napravili od BiH, nemam namjeru.
piupiu je napisao/la:Bond_JaneBond je napisao/la:piupiu je napisao/la:... ah, da, treci nacin za Australiju je da dodjes kao turista na tri mjeseca. Onda nadjes nekog poslodavca koji ce te 'sponzorisati', odnosno garantovati da ces biti kod njih zaposlena 3 godine, cini mi se. To je lakse nego sto zvuci. Nakon tog perioda, trazis stalni boravak. Samo da te upozorim -- Australija je UZASNO daleko. 16,000 kilometara u jednom pravcu. Novi Zeland je isto fina zemlja. Valja i to pregledati. Ako dobijes boravak tamo, u Australiji mozes zivjeti i raditi bez viza, itd.
Bas me zaboli sto je daleko..To mi i jest cilj..Ako odem i izganjam papire, mogu otici u neku trecu zemlju. Vracati se nazad u "ovo" sto smo napravili od BiH, nemam namjeru.
Zabolilo bi te, i to jako, kad ti se skupi, a ne mozes kuci po tri-cetiri godine, jer je skupo i ne moze se kao iz Njemacke ili Svedske, dva puta godisnje. Ako je do trecih zemalja, onda je bolje ganjati EU pasos, pa se mozes kretati. Australija je vrlo izolovana zemlja, povezana najvise sa Azijom.
Bond_JaneBond je napisao/la:Ja ovo gdje sam sad odavno ne smatram kucom, vec privremenim prebivalistem. Rekoh i ozbiljna sam pritom, nemam se namjeru vracati. Volim ja sve njih, ali vise volim sebe. Prije bih otisla da zivim u Brazilu nego se vratila "kuci".
haj', zivi bili pa vidjeli ... nek' je s hairom, kako god, 
Bond_JaneBond je napisao/la:Ja ovo gdje sam sad odavno ne smatram kucom, vec privremenim prebivalistem. Rekoh i ozbiljna sam pritom, nemam se namjeru vracati. Volim ja sve njih, ali vise volim sebe. Prije bih otisla da zivim u Brazilu nego se vratila "kuci".
piupiu je napisao/la:Bond_JaneBond je napisao/la:Ja ovo gdje sam sad odavno ne smatram kucom, vec privremenim prebivalistem. Rekoh i ozbiljna sam pritom, nemam se namjeru vracati. Volim ja sve njih, ali vise volim sebe. Prije bih otisla da zivim u Brazilu nego se vratila "kuci".
Ah, da, i ako ti je svejedno, ja bih ti preporucila Sangaj i Kinu, tamo je nevjerovatno i fascinantno i puno ljudi sa svih strana svijeta. Zivot kao na Marsu ... ali sve zivi 24 sata na dan ... i sve se, naravno, jako brzo razvija ...
Clint_Eastwood je napisao/la:piupiu je napisao/la:Bond_JaneBond je napisao/la:Ja ovo gdje sam sad odavno ne smatram kucom, vec privremenim prebivalistem. Rekoh i ozbiljna sam pritom, nemam se namjeru vracati. Volim ja sve njih, ali vise volim sebe. Prije bih otisla da zivim u Brazilu nego se vratila "kuci".
Ah, da, i ako ti je svejedno, ja bih ti preporucila Sangaj i Kinu, tamo je nevjerovatno i fascinantno i puno ljudi sa svih strana svijeta. Zivot kao na Marsu ... ali sve zivi 24 sata na dan ... i sve se, naravno, jako brzo razvija ...
Ya eto, mi da idemo u Kinu,tj.Šangaj, a Kinezi dolaze u BiH. Pa kao da bi Kinezi dolazili u Sarajevo da je u Šangaju prosperitetnije!!!
. Mi Bosanci ne mozemo ni ova bijedna tri i po miliona. A Sangaj je Mars za ogromnu kolicinu gradova na svijetu. Ako vec nisi dobacio, pogledaj slike i procitaj sta tamo ima ... (ne mislim ovo na ruzan nacin, nego stvarno zbog generalnog intersovanja -- fascinantan grad).
Meni je i Peking fantastican, ali je Sangaj totalna internacionala, to ce biti centar "kineskog stoljeca" koje dolazi. Sve strane kompanije tu prave bazu, jer su blizu regije u kojima se pravi tehnologija, blizu je infrastruktura tipa luka, i to ... 
:D:D

Bond_JaneBond je napisao/la:jefferson je napisao/la:Igraj obavezno lutriju za USA!
http://www.travel.state.gov/visa/immigr ... _1318.html
Zafrkavas se il' ozbiljno?
ahuseino je napisao/la:Post diplomske studije u USA...
Vechinom su programi u inzenjerstvu i naukama (malo manje) pokriveni uz platicu od nekih $17k +/- $2k godishnje. To naravno da si dobar u tome sto radish i dobijesh poziciju (u laboratoriji kao RA ili da predajesh/asistirash kao TA). Znam da ti je 30 godina, ali ovo bi bio dobar nachin da ozvanichis diplomu i struku na zapadu. Ako dodjes sa zelenom kartom onda nije lako dobiti posao jer nashe skole ne stoje bash visoko na rankingu. Nije nemoguche, znam ljudi koji su nashli, ali su imali dosta strpljenja i chekali da im neko da shansu, volontirali, prihvatali manju platu i sl...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.