Moderator/ica: ladyblue18
asbosanac76 je napisao/la:konkretrno,imam zabrana ulaska u italiju prije neki 7 god. sam bio u italiji na crno.dobio sam za to 8 godina zabrane ulaska u italiju.sad sam predao papire u austriji.ozenjen sam i zena mi ima austrjsko drzavljanstvo ali su mi papiri blokirani i austrija mi nedozvoljava ulazak,jer su me pronasli u bazi i trze od italijanskih institucija da mi oni poniste tu zabranu i da bi me tada pustili.u austriji ispunjavam uslove za dobijanje radne i boravne.uzeo sam advokata ali mi niko nemoze obecati da ce nesto uraditi po tom pitanju i samo mi se cini da mi uzimaju pare.zabrana mi istce slijedece god do sad sam normalno koristio bezvizni rezi i dolazio u austriju.dali je moguce koristiti bez.rezim ako imas zabranu?ako neko ima slicna iskustva molim da pise o tome kako bi znao sta da radim dalje,u velikoj sam zbrci.unapred zahvalan
asbosanac76 je napisao/la:konkretrno,imam zabrana ulaska u italiju prije neki 7 god. sam bio u italiji na crno.dobio sam za to 8 godina zabrane ulaska u italiju.sad sam predao papire u austriji.ozenjen sam i zena mi ima austrjsko drzavljanstvo ali su mi papiri blokirani i austrija mi nedozvoljava ulazak,jer su me pronasli u bazi i trze od italijanskih institucija da mi oni poniste tu zabranu i da bi me tada pustili.u austriji ispunjavam uslove za dobijanje radne i boravne.uzeo sam advokata ali mi niko nemoze obecati da ce nesto uraditi po tom pitanju i samo mi se cini da mi uzimaju pare.zabrana mi istce slijedece god do sad sam normalno koristio bezvizni rezi i dolazio u austriju.dali je moguce koristiti bez.rezim ako imas zabranu?ako neko ima slicna iskustva molim da pise o tome kako bi znao sta da radim dalje,u velikoj sam zbrci.unapred zahvalan
a kada ide u sarajevo ili ide avionom ili ide okolo samo da zaobidje njemacku.drndalo je napisao/la:Jesi li i nakon saznanja austrijanaca o zabrani ulazio turisticki bezvizno bez problema ? Ako jesi nastavi, a ako nisi, mozda imadnes problem prvi put na granici, ako ti je slucaj "aktiviran"...Tj. ako je tvoja prijava po kojoj su nasli da imas zabranu uzrokovala da kraj tvog pasosa u kompjuteru stave da imas zabranu ulaska...

mendo000 je napisao/la:zanima me dali mi ko moze odg. i reic tacnoo htio sam da pitamm dla nekoo bio sma u finskojj isaoo trazioo azill i bio sma 9 mjeseciii i posot nisam dobioo vratio sma s eu bosnuuu zanimam me sad adlai imam zabrnauu akad sma izlazio iz finske na ajrodromu su mir rekli da nemam zabranee ako mi neudare na izlaznojj stanici to jest u austrijii al u austrijii niko mi nista nije uzimaoo pasoss niti ima sta u pasosuu smao mi ulazakk kad sma usaoo na granici u sloveniji a nemam mi kad sma izasoo nista udareno u pasosu ehhs a dme zanima dalii nekoo zna i moze mi odg.. dali imam zabrnauu posot planirma d aidemm za par dana u austrijuu pa me too zanimaa

mendo000 je napisao/la:all nemam ja nikakve kazne d aidme platiti nit sma dobioo kakv papir d aimam zabranuu nit sma isoo u policiju na kakv razgovor u vezi zabrane nit imam sta u pasosu udarenoo

malsal je napisao/la:Donekle poznajem pravila, ali ima varijacija od drzave do drzave:
Samo Italija moze ukinut zabranu, a vjerovatno nece bez obzira na advokata jer bi oh advokat morao ubjedit da su donjeli pogresnu odluku ili ti dali predugu zabranu.
Predpotavljam da su te ubacili u SIS, AFIS ili Eurodac ili slicnu bazu podataka, dok si tu zabrana ti vrjedi za cjeli Schengen.
Kad istekne zabrana sve se vraca na normalu s tim da bi ti moglo biti teze dobit vizu ako ti treba.
mendo000 je napisao/la:dobro heheh znacii bio sma u finskojj isaoo traziooo azil tj.. drzavljanstvoo i papire finske al nisma uspiooo dobit jinn i bio sam 9 mjeseci u finskojj i zanima me sad dalii immam zabranuuu u pasosu posot kad sam krecoo iz finske na ajrodromuu u finskoj rekli su mii da nemam zabrane tamm ako mi neudare zabranu na izlaznoj stnaici tj.. u austrijii al kad sma doso u austrijuuu tam niko me nije cekoo policija i to sve samo sma cekiraoo karte sjeoo u avioo i za sarajevooo u pasosu mi smaoo ima ulazniii pecat u hrvatskojj i sloveniji kad sma isaoo u finskuu a akd sam izlazio nema mi nistaa znaciii i sad me zanima dali imam zabranu posot trebam ovih dana da idem za austrijuuuuu...
hrle1976 je napisao/la:
Nemas nikakvu zabranu. Nije krivicno dijelo pokusati dobiti azil. Pokusao si nije islo, nisi pravio vece probleme, znaci vratio si se u BiH. Nista strasno nista posebno. Ti pecati u pasosu su samo eto tako to nije neko znacenje pogotovo ne u Europi. Kad ides van Europe onda ti lupaju koje kakve papsose, jos malo pa kad nisu poceli da lete pecati od samsunga, kawasakija itd. moj papsos je tolko izljepljen nekim pecatima da i kad bi neko pokusao da odgonetne kad sam u koju drzavu ulazio i izlazio imao bi probelem - pecat na pecatu. Nimas cega da se brines. Nisi dobio deportaciju uz zabranu ulaza u Finsku.
ahmet peles je napisao/la:Uhvacen sam u Italiji ilegalno,i dobio sam zabranu ne znam nija koliko jer nisam razumio Italijanski,i mislio sam daje samo za Italiju,krenem za Dansku kod brate i Slovenci me vrate i kazu mi da imam zabranu za zemlje eu,i dobijem papir da imam zabranu od 13.08.2009 do 13.08 2012 znaci tri godine,i krenuo sam posle isteka mjesec dana ponovo za Dansku,i vratili su me ponovo kazu da imam zabranu,ali neznaju do kad,i ja mu pokazujem papir da su mi oni dali i da je istekla,pa sam pokusavao Italijanskim advokatima,ali oni neznaju sta trebam da radim,jel vi mi mozete reci kome da se obratim,sta da radim,zabrana mi istekla a ne mogu da idem?hvala unaprijed
( eh sad imal kakav advokat da je poznat da je sposoban da skine kaznu prije isteka..i zanima me jos jedno, da li ovi ilegalci znaju sta kako i da li je moguce promjeniti ime ili prezime pa progulit u eu ... mislim novo ime i novi pasos ( procedura je malo duza al bolje i to nego dat par hiljada budali kakvoj da te zezne)..isla sam vec jednom na "/granicu gdje ne skeniraju" pasose i vratise me 
ahmet peles je napisao/la:Uhvacen sam u Italiji ilegalno,i dobio sam zabranu ne znam nija koliko jer nisam razumio Italijanski,i mislio sam daje samo za Italiju,krenem za Dansku kod brate i Slovenci me vrate i kazu mi da imam zabranu za zemlje eu,i dobijem papir da imam zabranu od 13.08.2009 do 13.08 2012 znaci tri godine,i krenuo sam posle isteka mjesec dana ponovo za Dansku,i vratili su me ponovo kazu da imam zabranu,ali neznaju do kad,i ja mu pokazujem papir da su mi oni dali i da je istekla,pa sam pokusavao Italijanskim advokatima,ali oni neznaju sta trebam da radim,jel vi mi mozete reci kome da se obratim,sta da radim,zabrana mi istekla a ne mogu da idem?hvala unaprijed
dzudza je napisao/la:*saltam po netu i naleti na ovo ... i ja sam 2009 otisla u svicarsku na azil i 2011 u aprilu mjesecu deportuju me za BiH s tim da sam dobila zabranu ulaska u svicu i eu 3 godine( eh sad imal kakav advokat da je poznat da je sposoban da skine kaznu prije isteka..i zanima me jos jedno, da li ovi ilegalci znaju sta kako i da li je moguce promjeniti ime ili prezime pa progulit u eu ... mislim novo ime i novi pasos ( procedura je malo duza al bolje i to nego dat par hiljada budali kakvoj da te zezne)..isla sam vec jednom na "/granicu gdje ne skeniraju" pasose i vratise me
spasojab je napisao/la:imam jedno pitanje ako mi moze ko odgovoriti.prije dvije godine sam bio u becu radio na crno i uhvatili su me.dobio sam zabranu na pet godina ali sam uz pomoc advokata skinuo na 18 mjeseci.prije isteka zabrane sam pokusao da udjem na madjarsku ilegalno i tu su me uhvatili i deportovali i opet mi udarili zabranu na tri godine.e sada moje je pitanje posto imam djevojku u njemackoj sa kojom sam vec duze vrijeme u vezi i zelimo da se vjencamo.recite mi dali je moguce da skinem zabrane sa vjencanem sa njom i ako moze kome treba da se obratim.a da ona ima stalni boravak a nas pasos.unaprijed vam zahvalan.
Trenutno korisnika/ca: Oxygenn i 4 gostiju.