Moderatori/ce: burek_in_space, Plavih_11, bordo gandalf, -LIBERO-
valterbranisarajevo je napisao/la:Ja bih bio najsretniji da ove stolice završe u Vogošći ili Semizovcu na stadionima koji su u proteklim decenijama bezbroj puta otvarali svoje kapije Sarajevu kada mu je bilo najteže i kada su bukvalno bili prisiljeni trenirati na livadama.
-LIBERO- je napisao/la:valterbranisarajevo je napisao/la:Ja bih bio najsretniji da ove stolice završe u Vogošći ili Semizovcu na stadionima koji su u proteklim decenijama bezbroj puta otvarali svoje kapije Sarajevu kada mu je bilo najteže i kada su bukvalno bili prisiljeni trenirati na livadama.
Ovo se slazem. Sa 17 000 stolica se mogu popuniti svi mali stadioni u kantonu, ima ih 5-6, a i sire. Svakako bi se to trebalo uraditi.
valterbranisarajevo je napisao/la:Sada bi bilo fora sjesti na beton i osjetiti kako je to bilo nekada "kada je igrao Hase" i sve to ovjekovječiti...

Poveo me stari prvi put u zivotu na tekmu ,Sarajevo - Zvezda 2:1 postavljene stolice na zapadu ...Nesto kontam da je bila 81,jer jos nisam postao prvacicvicious je napisao/la:valterbranisarajevo je napisao/la:Sada bi bilo fora sjesti na beton i osjetiti kako je to bilo nekada "kada je igrao Hase" i sve to ovjekovječiti...
Upravo na to me podsjetise ove slike
Ako me pamcenje ne vara, prva utakmica na novom Kosevu je bila protiv C.Zvezde, mislim 82. Pobijedili smo (2:1 ili 3:1, nisam siguran) i znam da tad jos nije bilo stolica na zapadu, one su postavljene nekad kasnije. Evo ako neko od starijih forumasa moze da se sjeti, nek potvrdi ili nek me ispravi

?kotace je napisao/la:Poveo me stari prvi put u zivotu na tekmu ,Sarajevo - Zvezda 2:1 postavljene stolice na zapadu ...Nesto kontam da je bila 81,jer jos nisam postao prvacicvicious je napisao/la:valterbranisarajevo je napisao/la:Sada bi bilo fora sjesti na beton i osjetiti kako je to bilo nekada "kada je igrao Hase" i sve to ovjekovječiti...
Ako me pamcenje ne vara, prva utakmica na novom Kosevu je bila protiv C.Zvezde, mislim 82. Pobijedili smo (2:1 ili 3:1, nisam siguran) i znam da tad jos nije bilo stolica na zapadu, one su postavljene nekad kasnije. Evo ako neko od starijih forumasa moze da se sjeti, nek potvrdi ili nek me ispravi![]()
![]()

kotace je napisao/la:Poveo me stari prvi put u zivotu na tekmu ,Sarajevo - Zvezda 2:1 postavljene stolice na zapadu ...Nesto kontam da je bila 81,jer jos nisam postao prvacicvicious je napisao/la:valterbranisarajevo je napisao/la:Sada bi bilo fora sjesti na beton i osjetiti kako je to bilo nekada "kada je igrao Hase" i sve to ovjekovječiti...
Ako me pamcenje ne vara, prva utakmica na novom Kosevu je bila protiv C.Zvezde, mislim 82. Pobijedili smo (2:1 ili 3:1, nisam siguran) i znam da tad jos nije bilo stolica na zapadu, one su postavljene nekad kasnije. Evo ako neko od starijih forumasa moze da se sjeti, nek potvrdi ili nek me ispravi![]()
![]()
NEMOHOES je napisao/la:a sjecate li se da su te prijeratne stolice na zapadu bile presvucene slojem kao staklene vune,ili necega,uglavnom nisi smio sjesti onako na njih bez novina ili siltetica?
Kazem, smio bih se zakleti da nije bilo stolica na zapadu bar na prvoj utakmici poslije obnove, protiv CZ. Ima li gdje da se to provjeri? 
valterbranisarajevo je napisao/la:Ovo su golovi sa utakmice Sarajevo - Corvinul odigrane 3.11.1982.gdje se jasno vidi (kada pokazuju klupu za rezervne igrače) da su na zapadu bile zelene stolice, ali ne i na sjeveru i jugu a mislim ni na istoku mada je to teško zaključiti zbog velikog broja navijača...
http://wn.com/sarajevo_corvinul_1982_kup_uefa
valterbranisarajevo je napisao/la:Istina, na istoku je prije rata bio samo beton. Međutim kopka me sjever i jug, odnosno kako je to bilo riješeno za otvaranje olimpijade. Bio sam, ali to je bilo baš davno pa se ne sjećam dobro....Vidiću ima li kakvih slika...
Bio sam na utakmici Sarajevo - Partizan, na kojoj je bilo "milion" gledalaca, pa Olimpija, Dinamo Vinkovci....
GandalfSivi je napisao/la:NEMOHOES je napisao/la:a sjecate li se da su te prijeratne stolice na zapadu bile presvucene slojem kao staklene vune,ili necega,uglavnom nisi smio sjesti onako na njih bez novina ili siltetica?
Kad se sjetim kako su me jebale stolice zbog vune, drama vazda bila, ni novine nisu pomagale. Jos me zasvrbi ponekad, svega mi...
. I evo ga, dosao je kraj i tim stolicama, sada ce se postaviti nove.valterbranisarajevo je napisao/la:Dok sam tražio slike sjetio sam se nečeg interesantnog. Zbog priprema Koševa za ceremoniju otvaranja Sarajevo je u jesenjem dijelu prvenstva neke utakmice kao domaćin igralo na Grbavici.Bio sam na utakmici Sarajevo - Partizan, na kojoj je bilo "milion" gledalaca, pa Olimpija, Dinamo Vinkovci....
Sloboda, Vojvodina... Cudno je bilo ici tamo na tekme 
-LIBERO- je napisao/la:GandalfSivi je napisao/la:NEMOHOES je napisao/la:a sjecate li se da su te prijeratne stolice na zapadu bile presvucene slojem kao staklene vune,ili necega,uglavnom nisi smio sjesti onako na njih bez novina ili siltetica?
Kad se sjetim kako su me jebale stolice zbog vune, drama vazda bila, ni novine nisu pomagale. Jos me zasvrbi ponekad, svega mi...
Ja mislim da se te stolice nisu mijenjale sve do sada, i da je samo nekada poslije rata nanesen neki dodatni sloj, bas da staklena vuna vise ne pecka. I evo ga, dosao je kraj i tim stolicama, sada ce se postaviti nove.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.