Moji simptomi:
1.GUSENJE,STEZANJE U PRSIMA,KNEDLA U GRLU,GUTANJE ZRAKA (ovaj mi je najgori)
2.MUCNINA,NAGON NA POVRACANJE ALI NE POVRACAM (svaki dan...zavisi koliko sta jedem...pijem...radim...)
3.OSJECAJ SLABOSTI,BRZO ZAMARANJE (JEDVA SE KRECEM...NAJBOLJE SE OSJECAM U KREVETU DOK LEZIM...ILI JOS BOLJE DOK SPAVAM) (i ovaj mi je uzas)
4.VRTOGLAVICA (OSJECAJ PIJANSTVA,LELUJANJE,KAO NEKA BLOKADA U GLAVI...TESKO MI JE OVO OPISATI)
5.PROLJEV (JAKO CESTO...TO ZNAM DA JE DONEKLE NORMALNO KOD ONIH KOJIMA JE ODSTANJENA ZUC)
6.BOL (U LEDJIMA,PRSIMA...NE TOLIKO JAK ALI SMETA...POSEBNO IZRAZEN PRILIKOM AKTIVNOSTI...KRETANJA...SAGINJANJA...
Jednostavno, nisam mogla da ne odgovorim, jer sam prolazila kroz isti "PAKAO" u kojem se ti sada nalazis!
Jedina razlika, meni je konstatovan ULCER NA ZELUCU, a sve ostale tegobe su manje vise iste.....
U mom slucaju, tegobe su bile (i sada se ponekada jave,ali jako rijetko jer im znam uzrok)...PSIHOSOMATSKE....
Mene ni rodjeni suprug nije mogao pomoci(iako je psiholog po profesiji), sve dok nisam sama odlucila da potrazim klinickog psiholaoga.....i mogu ti reci,najiskrenije, nakon 4 sedmice (osam seansi i razgovora)...a to je bilo prije 15 godina...osjecam se izvrsno. Simptomi se jave ponekad,uzrokovani stresom ili povecanom brigom, ali kada znas da ih prepoznas,.....lakse ti je da ih prevazidjes!
Da napomenem, uzrok mojih tegoba je PTS (posttraumatski sindrom )uzrokovan ratnim dogadjanjima.....
Moras da naucis da zivis ponovo normalno, da se oslobodis "BOLESNOG STANJA", gledas sebe i svijet oko tebe sa POZITIVNOG aspekta........I da vjerujes u to!
Zelim ti mnogo srece.......Vjeruj mi, kada prevazidjes taj momenat nesigurnosti, tek tada ces shvatiti koliko si snazna licnost!