Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator/ica: ladyblue18

Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 29/10/2008 22:41

Odluchila sam da vas uvedem u gurmanski zivot Izraela i pisem gastro-reporte
pa sad, koliko stignem :-)
Dakle pocinjem :)
Mnogi su se uvjerili kako je Izrael raj za sladokusce, izmedju ostalih i poznata Njujorshka
kolumnistica Janna Gur, te se odlucila napisati gastro-report u obliku knjige, koja ce sadrzavati recepte
izraelsko-mediteranske kuhinje opisane prema regijama gdje su zastupljeni. Knjiga nosi naziv "The Book of New Israeli Food" i
preporucujem je svima koji ceznu za dobrim jelom :)
Prosle sedmice sam sa prijateljicom krenula u posjetu jednoj od najboljih izraelskih vinarija, sa vishegodisnjom tradicijom - i naravno
provjerenim kvalitetom. Kosher vina iz Izraela svrstana su u najkvalitetnija vina na svijetu :-) uz to nekoliko popratnih i isprobanih recepata
Janne Gur koje sam okusila u sopstvenoj kuhinji :)

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
:)
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 29/10/2008 22:58

Borma Baklawa 'al botnim
Pistachio Borma
Borma baklava sa pistacijama :D

Zaista jedan od highlight deserta u Izraelu, naravno uz knafeh i mushabak (za ovo dvoje uskoro ide recept)
a za bormu je potrebno

oko 800g brashna
1/8 kasicice praska za pecivo

5 zumanaca
1 cijelo jaja
200ml ulja
200 ml mlakog mlijeka
prstohvat soli
sok od 1/2 limuna

Posip :
600 g neslanih ociscenih pistacija, grubo mljevenih

Agda :
900 g secera
800 ml vode
1 limun malo safrana

Posip (za sukanje jufki)
400g skrobnog brasna
100 g griza

Izrada jufki :

Prasak sa brasnom prosijati, posebno izmutiti viljuskom 5 zumanaca, jaje, limunov sok, ulje, mlijeko i prstohvat soli.
Postepeno dodavati tekucinu u brasno i rukama izraditi tijesto kao za pitu.
Odmah tijesto podijeliti na 40 loptica.
Ostaviti bar pola sata da se odmeknu pod plasticnom kesom.

Izrada jufki :

Svaki lopticu rasukat na precnik oko 15 cm.
Sloziti 5 x 1 jufkicu jednu na drugu izmedju mazati smjesom skroba i griza.
Oklagijom rasukati jufku vecu od tepsije za pecenje.
Posipati topljenim puterom, zatim posipati pistacijama.
Preko pola preklopiti jufku, ponovo namazati puterom pa na oklagiju navuchi.
Sa rukama naguzvati jufku na Hoklagiji pa pazljivo skinuti.
Redati tako u pleh, od ove mjere dobit cete 8 jufki.
Isjeci na zeljene komade i pechi po istilahu (ja pecem na 200C nekih 60 min, pa na 150C nekih 20 min).

Agdu zakuhati tako sto secer i voda zakuhaju, ukuhavaju nekih 10 min, dodamo safran i limun na kriske, mijesamo
pa pustimo da prokuha jos jednom. Ohladimo. Vrucu baklavu mlakim serbetom preliti.

Evo kako je to kod mene bilo, uspjela sam slikati dok se peche, znaci napola - a upravo cekam da je zalijem za jos koji minut :)
U slast vam :)
slika
slika
Evo pechena i zalivena baklava se hladi :D
Zadnja izmjena: RenaTTa; 30/10/2008 00:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la Soul_Sista dana 29/10/2008 23:05

Shalom RenaTTa! :D
Ja samo htjela da priupitam u kakvom se ono crvenom sosu pece riba? I kakvog je ukusa sos? Jel slatkast? I eto ako moze recept naravno :-)
Riba mi je omiljeno meso za pojesti mada sam poljena kad je kuhanje u pitanju :D :-)
Avatar
Soul_Sista
 
Postovi: 3754
Pridružen/a: 29/01/2003 01:00
Lokacija: anybody seen my baby?

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la shipak dana 29/10/2008 23:34

RenaTTa je napisao/la:

slika
:)


meni ovo pravo lijepo izgleda a ne znam šta je. jesu li ovo neki hljebčići ili su medenjaci ili nešto treće. i ako nije komplikovano možel recept. :roll:
hvala


inače sve pohvale za tvoju kuhinju :D :D :D
Avatar
shipak
 
Postovi: 299
Pridružen/a: 23/06/2008 11:07
Lokacija: tu sam ja, samo me ne vidiš

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la 8. sekretar SKOJ-a dana 29/10/2008 23:54

Hoću patišpanju!
Bosanska slastica došla iz Španije,...davno.
Patišpanja=Španska pita.
Avatar
8. sekretar SKOJ-a
 
Postovi: 1246
Pridružen/a: 23/01/2005 19:49
Lokacija: Galerija Marsaevi - Republika Bosna i Hercegovina.

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 30/10/2008 00:32

Soul_Sista je napisao/la:Shalom RenaTTa! :D
Ja samo htjela da priupitam u kakvom se ono crvenom sosu pece riba? I kakvog je ukusa sos? Jel slatkast? I eto ako moze recept naravno :-)
Riba mi je omiljeno meso za pojesti mada sam poljena kad je kuhanje u pitanju :D :-)

Hey draga pozdrav :)

Spicy fish obozavam i stvarno nema mesa nad ribom :)
Evo ti i recept vrlo je jednostavno, ali je slatko-ljuta kombinacija (ljuto ko granata) :D

100 g susene brusnice
300 ml vode
1 kasicica blage aleve paprike
1 kasicica chilli-ja
1/8 kasicice kumina
50 g tehine/tahinija (pasta od susama) opcionalno*
malo karanfilicha mljevenog
malo papra
soli, miks zacina
za'atar * opcionalno ili u zamjenu susheni mljeveni tamjan

Na vodi kuhaj sjeckanu brusnicu nekih 30 min, dodaji vode jer ce vjerovatno da ukuhava.
Kada se brusnica smeksa kao za kompot, prebaci stapni mikser i izradi pire.
To poprzi na malo tikvinog ulja, zatim zalij sa dovoljno vode da bude konzistencije supe.
Dodaji ostale zachine i prethodno przhenu ribu, neka krchka cca 10 min :)
Serviraj uz kuskus ili rizu ili sta vec volis, a ukusno je i bez priloga :D
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 30/10/2008 00:38

shipak je napisao/la:
RenaTTa je napisao/la:

slika
:)


meni ovo pravo lijepo izgleda a ne znam šta je. jesu li ovo neki hljebčići ili su medenjaci ili nešto treće. i ako nije komplikovano možel recept. :roll:
hvala


inače sve pohvale za tvoju kuhinju :D :D :D


Ovo je izraelska varijanta cajnih kolacica :) veoma jednostavno evo ti recept
Btw. raja tahini (pasta od susama) ima se kupiti u Sarajevu u slatkim buticima, znam jer moja mama tamo nadje vecinu zacina koji su potrebni :)

Ovako dakle, tehina/tahini kolacici : (izadje oko 50-tak komada) :

250 g margarina ili neslanog putera (odmeksalog na sobnoj temp)
220 g sitnog finog secera
2 kasicice ekstrakta vanilije ili 1/2 svjeze
1 kasicica cimeta
1 kasicica rendane korice narandze
180 g tahini paste
oko 700 g brashna

Od navedenih sastojaka zamjesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjak cca 2 sata. Nakon toga razvaljati i praviti kolacice
i pechi na papiru za pechenje na temp. 180C nekih 15-20 min.
Dok su topli mogu se posuti sa malo cimeta i drobljenog bibera :)
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 30/10/2008 00:44

8. sekretar SKOJ-a je napisao/la:Hoću patišpanju!
Bosanska slastica došla iz Španije,...davno.
Patišpanja=Španska pita.


Patispanja je u nasoj porodici oduvijek zauzimala posebno mjesto.
Od tog naziva, nastalo je dosta bosanskih slatkih kolacha cija je baza tijesto + serbet,
spomenut cu cuvenu "razvarushi" ili "razljevak", onda "nutma" pa i "patishpanja".

Stari recept sefardske kuhinje :

1 solja ulja
1 solja secera
1 solja mlijeka
1 i 1/2 solja brashna
malo sjeckanih oraha ili badema, sta se nashlo u kuchi
1/2 praska za pecivo
1 vanilija

Serbet

400 g secera + 300 ml vode da zakuha se agda

Sve sastojke zamutiti i ispeci u tepsiji. Toplu patispanju preliti sa serbetom

A propos patispanje, one su baza praznika Rosh Ha'shane tj Nove godine, iz cega je proizashao biskvit al dvash odn medeni kolac.
U simboliku nove godine, sa zakasnjenjem slijedi i takav recept, ovdje kod mene dodatno oplemenjen bliskoistocnom varijantom :-)
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la shipak dana 30/10/2008 10:32

RenaTTa je napisao/la:
shipak je napisao/la:
RenaTTa je napisao/la:

slika
:)


meni ovo pravo lijepo izgleda a ne znam šta je. jesu li ovo neki hljebčići ili su medenjaci ili nešto treće. i ako nije komplikovano možel recept. :roll:
hvala


inače sve pohvale za tvoju kuhinju :D :D :D


Ovo je izraelska varijanta cajnih kolacica :) veoma jednostavno evo ti recept
Btw. raja tahini (pasta od susama) ima se kupiti u Sarajevu u slatkim buticima, znam jer moja mama tamo nadje vecinu zacina koji su potrebni :)

Ovako dakle, tehina/tahini kolacici : (izadje oko 50-tak komada) :

250 g margarina ili neslanog putera (odmeksalog na sobnoj temp)
220 g sitnog finog secera
2 kasicice ekstrakta vanilije ili 1/2 svjeze
1 kasicica cimeta
1 kasicica rendane korice narandze
180 g tahini paste
oko 700 g brashna

Od navedenih sastojaka zamjesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjak cca 2 sata. Nakon toga razvaljati i praviti kolacice
i pechi na papiru za pechenje na temp. 180C nekih 15-20 min.
Dok su topli mogu se posuti sa malo cimeta i drobljenog bibera :)


hvala

sad pitanja: može li u ovo vanilin šećer?
ja bi kupila svježu vaniliju, jel to ono u štapiću, vidjela sam u badem butiku? kako bi to koristila?
Avatar
shipak
 
Postovi: 299
Pridružen/a: 23/06/2008 11:07
Lokacija: tu sam ja, samo me ne vidiš

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la samo gost dana 30/10/2008 13:33

Renatta, pozdrav i svaka čast što si otvorila posebnu temu sa izraelskim receptima. Molim te samo za kratko objašnjenje u vezi sa baklavom. Kažeš:

Preko pola preklopiti jufku, ponovo namazati puterom pa na oklagiju navuchi.
Sa rukama naguzvati jufku na Hoklagiji pa pazljivo skinuti.


Da li ovo znači da se okruglo razvijena jufka, namazana i posuta pistacijama po pola preklopi a onda narola na oklagiju? Ako jeste, s koje strane rolaš na oklagiju. Isto tako, ne vidim na slici da je jufka odozgo zgužvana, pa me malo zbunjuje. Inače recept (a i baklava) izgleda odlično i jedva čekam da ga isprobam. Hvala unaprijed na objašnjenju
samo gost
 
Postovi: 397
Pridružen/a: 07/02/2008 16:04
Lokacija: Sarajevo, BiH

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 30/10/2008 15:05

samo gost je napisao/la:Renatta, pozdrav i svaka čast što si otvorila posebnu temu sa izraelskim receptima. Molim te samo za kratko objašnjenje u vezi sa baklavom. Kažeš:

Preko pola preklopiti jufku, ponovo namazati puterom pa na oklagiju navuchi.
Sa rukama naguzvati jufku na Hoklagiji pa pazljivo skinuti.


Da li ovo znači da se okruglo razvijena jufka, namazana i posuta pistacijama po pola preklopi a onda narola na oklagiju? Ako jeste, s koje strane rolaš na oklagiju. Isto tako, ne vidim na slici da je jufka odozgo zgužvana, pa me malo zbunjuje. Inače recept (a i baklava) izgleda odlično i jedva čekam da ga isprobam. Hvala unaprijed na objašnjenju


Da, okruglo se razvija da bude duza nego tepsija u kojoj ce se peci.
Pospe se puterom, pa pistacijama, pa se preklopi da bude kao polukrug
zatim namaze puterom i onda od sredine (ona strana koja nije otvorena) prema kraju motam.
Na oklagiji je nabiresh dok ne dodje na duzinu tepsije, ne previshe da se orasi ne razasipaju :)

@shipak svjezu vaniliju prepolovis dobro ostrim nozem, iz sredine izvuches i koru bacis.
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la Soul_Sista dana 30/10/2008 20:54

RenaTTa je napisao/la:
Soul_Sista je napisao/la:Shalom RenaTTa! :D
Ja samo htjela da priupitam u kakvom se ono crvenom sosu pece riba? I kakvog je ukusa sos? Jel slatkast? I eto ako moze recept naravno :-)
Riba mi je omiljeno meso za pojesti mada sam poljena kad je kuhanje u pitanju :D :-)

Hey draga pozdrav :)

Spicy fish obozavam i stvarno nema mesa nad ribom :)
Evo ti i recept vrlo je jednostavno, ali je slatko-ljuta kombinacija (ljuto ko granata) :D

100 g susene brusnice
300 ml vode
1 kasicica blage aleve paprike
1 kasicica chilli-ja
1/8 kasicice kumina
50 g tehine/tahinija (pasta od susama) opcionalno*
malo karanfilicha mljevenog
malo papra
soli, miks zacina
za'atar * opcionalno ili u zamjenu susheni mljeveni tamjan

Na vodi kuhaj sjeckanu brusnicu nekih 30 min, dodaji vode jer ce vjerovatno da ukuhava.
Kada se brusnica smeksa kao za kompot, prebaci stapni mikser i izradi pire.
To poprzi na malo tikvinog ulja, zatim zalij sa dovoljno vode da bude konzistencije supe.
Dodaji ostale zachine i prethodno przhenu ribu, neka krchka cca 10 min :)
Serviraj uz kuskus ili rizu ili sta vec volis, a ukusno je i bez priloga :D


Koliko primjetim sos se bazira na zacinima i brusnici samo nema ti sad u ovim hladnim krajevima friske brusnice...mozda jedino ako uspijem naci zamrznutu kod arapa ili turcina :D nejse, ako napravim gledat cu da uslikam i da se malo foliram kako znam kuhati :D :D :D
Avatar
Soul_Sista
 
Postovi: 3754
Pridružen/a: 29/01/2003 01:00
Lokacija: anybody seen my baby?

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la cHupjahalic@ dana 30/10/2008 21:08

Soul_Sista je napisao/la:Koliko primjetim sos se bazira na zacinima i brusnici samo nema ti sad u ovim hladnim krajevima friske brusnice...mozda jedino ako uspijem naci zamrznutu kod arapa ili turcina :D nejse, ako napravim gledat cu da uslikam i da se malo foliram kako znam kuhati :D :D :D


@Soul_Sista neki dan vidjela frisku brusnicu, kad je ovdje ima onda mora da je ima i u komsiluku. :D

@RenaTTa, pratim, citam, samo tako. svaka cast. :thumbup: :)
Avatar
cHupjahalic@
 
Postovi: 4944
Pridružen/a: 07/02/2006 19:37
Lokacija: na selu

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la Soul_Sista dana 30/10/2008 21:22

cHupjahalic@ je napisao/la:
Soul_Sista je napisao/la:Koliko primjetim sos se bazira na zacinima i brusnici samo nema ti sad u ovim hladnim krajevima friske brusnice...mozda jedino ako uspijem naci zamrznutu kod arapa ili turcina :D nejse, ako napravim gledat cu da uslikam i da se malo foliram kako znam kuhati :D :D :D


@Soul_Sista neki dan vidjela frisku brusnicu, kad je ovdje ima onda mora da je ima i u komsiluku. :D

@RenaTTa, pratim, citam, samo tako. svaka cast. :thumbup: :)


Eto mene jos malo u tvoje prkno pa mogu ribu i tamo praviti :D koja radnja? Lidl?? :D :D :D
Avatar
Soul_Sista
 
Postovi: 3754
Pridružen/a: 29/01/2003 01:00
Lokacija: anybody seen my baby?

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 31/10/2008 00:59

Tel Aviv background - Neve Tzedek
Tel Aviv je prijestolnica sladokusaca i ekskluzivnih restroana,
uprkos 24/7 hektici uvijek se moze naci lijepo mjesto da odsjesti i dobro pojesti
Zelim vam predstavit jedan malo kultniji tj stariji dio Tel Aviva - Neve Tzedek :)


slika
slika
slika
slika
slika
slika
Zadnja izmjena: RenaTTa; 31/10/2008 01:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la donja_crtica dana 31/10/2008 01:06

:sax:
donja_crtica
 
Postovi: 668
Pridružen/a: 09/06/2008 13:45

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la neprilagodjena dana 31/10/2008 01:08

RenaTTa je napisao/la:
Soul_Sista je napisao/la:Shalom RenaTTa! :D
Ja samo htjela da priupitam u kakvom se ono crvenom sosu pece riba? I kakvog je ukusa sos? Jel slatkast? I eto ako moze recept naravno :-)
Riba mi je omiljeno meso za pojesti mada sam poljena kad je kuhanje u pitanju :D :-)

Hey draga pozdrav :)

Spicy fish obozavam i stvarno nema mesa nad ribom :)
Evo ti i recept vrlo je jednostavno, ali je slatko-ljuta kombinacija (ljuto ko granata) :D

100 g susene brusnice
300 ml vode
1 kasicica blage aleve paprike
1 kasicica chilli-ja
1/8 kasicice kumina
50 g tehine/tahinija (pasta od susama) opcionalno*
malo karanfilicha mljevenog
malo papra
soli, miks zacina
za'atar * opcionalno ili u zamjenu susheni mljeveni tamjan

Na vodi kuhaj sjeckanu brusnicu nekih 30 min, dodaji vode jer ce vjerovatno da ukuhava.
Kada se brusnica smeksa kao za kompot, prebaci stapni mikser i izradi pire.
To poprzi na malo tikvinog ulja, zatim zalij sa dovoljno vode da bude konzistencije supe.
Dodaji ostale zachine i prethodno przhenu ribu, neka krchka cca 10 min :)
Serviraj uz kuskus ili rizu ili sta vec volis, a ukusno je i bez priloga :D




Ima li nesto drugo da se moze upotrjebiti u ovom sausu umjesto 'susene brusnice'??
Avatar
neprilagodjena
 
Postovi: 2385
Pridružen/a: 02/04/2008 21:59

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la Op3r4t0r dana 31/10/2008 01:09

zanimljivo :)
Avatar
Op3r4t0r
 
Postovi: 1628
Pridružen/a: 11/06/2004 16:25

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 31/10/2008 01:10

neprilagodjena je napisao/la:
RenaTTa je napisao/la:
Soul_Sista je napisao/la:Shalom RenaTTa! :D
Ja samo htjela da priupitam u kakvom se ono crvenom sosu pece riba? I kakvog je ukusa sos? Jel slatkast? I eto ako moze recept naravno :-)
Riba mi je omiljeno meso za pojesti mada sam poljena kad je kuhanje u pitanju :D :-)

Hey draga pozdrav :)

Spicy fish obozavam i stvarno nema mesa nad ribom :)
Evo ti i recept vrlo je jednostavno, ali je slatko-ljuta kombinacija (ljuto ko granata) :D

100 g susene brusnice
300 ml vode
1 kasicica blage aleve paprike
1 kasicica chilli-ja
1/8 kasicice kumina
50 g tehine/tahinija (pasta od susama) opcionalno*
malo karanfilicha mljevenog
malo papra
soli, miks zacina
za'atar * opcionalno ili u zamjenu susheni mljeveni tamjan

Na vodi kuhaj sjeckanu brusnicu nekih 30 min, dodaji vode jer ce vjerovatno da ukuhava.
Kada se brusnica smeksa kao za kompot, prebaci stapni mikser i izradi pire.
To poprzi na malo tikvinog ulja, zatim zalij sa dovoljno vode da bude konzistencije supe.
Dodaji ostale zachine i prethodno przhenu ribu, neka krchka cca 10 min :)
Serviraj uz kuskus ili rizu ili sta vec volis, a ukusno je i bez priloga :D




Ima li nesto drugo da se moze upotrjebiti u ovom sausu umjesto 'susene brusnice'??


Ukoliko imas nekog drugo tamnijeg sushenog vocha moze i grozdze suho ja sam probala bilo je odlicno.
Uostalom mozes i izostaviti, pa napraviti na paprici ili vidi kako ces :D
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la neprilagodjena dana 31/10/2008 01:14

Ma mislila sam nesto drugo umjesto voca,ja ne volim voce u slanoj hrani.
Avatar
neprilagodjena
 
Postovi: 2385
Pridružen/a: 02/04/2008 21:59

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 31/10/2008 01:15

neprilagodjena je napisao/la:Ma mislila sam nesto drugo umjesto voca,ja ne volim voce u slanoj hrani.

probaj sa crvenim paprikama :D mislim da bi bilo ukusno :D
Zadnja izmjena: RenaTTa; 31/10/2008 01:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la neprilagodjena dana 31/10/2008 01:16

Ma ti si srce Renatta :-D :-D
Avatar
neprilagodjena
 
Postovi: 2385
Pridružen/a: 02/04/2008 21:59

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 31/10/2008 01:18

neprilagodjena je napisao/la:Ma ti si srce Renatta :-D :-D


:kiss: :D
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la Sheikha dana 31/10/2008 01:19

renatta :thumbup: za temu a i za slike ... svaka cast :)

:kiss:
Avatar
Sheikha
 
Postovi: 517
Pridružen/a: 16/10/2007 20:50
Lokacija: Middle East

Re: Gastro reporti - Israeli kitchen by RenaTTa :-)

PostPostao/la RenaTTa dana 31/10/2008 01:20

dina_qa je napisao/la:renatta :thumbup: za temu a i za slike ... svaka cast :)

:kiss:


:kiss: Hvaaaala dinche :)
RenaTTa
 
Postovi: 612
Pridružen/a: 18/02/2008 23:35
Lokacija: רחובות ונס ציונה, ישראל

Sljedeća

Natrag na Umjetnost življenja

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.