Moderator/ica: Chmoljo

http://mbp.ks.gov.ba/sites/mbp.ks.gov.ba/files/Odluka%20o%20dopuni%20odluke-1-NLB-2010.pdf je napisao/la:Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
KANTON SARAJEVO
Ministarstvo za boračka pitanja
Bosnia and Herzegovina
Federation of Bosnia and Herzegovina
CANTON SARAJEVO
Ministry For War Veterans
Broj: 06-05-17620-2PKdo
Sarajevo, 04.01.2011.godine
Na osnovu Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine
(„Službene novine Kantona Sarajevo“ br: 9/07-Prečišćen tekst, 7/08 i 33/08) i Uredbe o načinu i
uslovima rješavanja stambenih potreba boraca-branitelja Bosne i Hercegovine («Službene novine
Kantona Sarajevo broj 31/07 i 23/09) ministar za boračka pitanja donosi
ODLUKU
O DOPUNI ODLUKE O ODOBRAVANJU NOVČANIH POZAJMICA BORCIMA
BRANITELJIMA BOSNE I HERCEGOVINE SA PODRUČJA KANTONA SARAJEVO
ZA 2010.GODINU, broj: 06-05-17620-2PK/10 od dana 26.11.2010.godine
I
Odluka o odobravanju novčanih pozajmica borcima-braniteljima Bosne i Hercegovine sa
područja Kantona Sarajevo za 2010.godinu broj: 06-05-17620-2PK/10 od dana
26.11.2010.godine se dopunjuje i sada glasi:
Odobravaju se novčane pozajmice:
1. Bašić (Fadil) Hajrudin, iz Hadžića, ul. A.Lazetića 27, JMBG 0705955171334,
demobilisani borac, 15.000,00KM (slovima: petnaest hiljada KM), namjena sanacija
stambene jedinice,-
2. ðulović (Mustafa) Ahmet iz Vogošće, ul. S.C.Jezera 99, JMBG 0810960174358,
demobilisani borac, 15.000,00KM (slovima: petnaest hiljada KM), namjena sanacija
stambene jedinice,-
3. Boloban (Alija) Ejub, iz Hadžića, ul. Hadželi 56, JMBG 2804955152009, demobilisani
borac, 15.000,00KM (slovima: petnaest hiljada KM), namjena sanacija stambene
jedinice,-
4. Tufo (Mustafa) Kemal, iz Hadžića, ul. Duranovići 44, JMBG 2606954171305,
stambene jedinice,-
OBRAZLOŽENJE
Bašić Hajrudin, ðulović Ahmet, Boloban Ejub i Tufo Kemal obratili su se sa zahtjevom za
dodjelu novčane pozajmice u 2010.godini.U postupku rješavanja po zahtjevu imenovanih
utvrñeno je da imenovani ispunjavaju uslove za odobravanju novčanih pozajmica ali zbog
nedostatka finansijskih sredstava nije im se moglo udovoljiti zahtjevima u konačnoj Odluci.
Potpis:
Ministar,
Hajrudin Ibrahimović, s.r.

. Gdje god sam pitao kako mogu riještiti stambeno pitanje, od boračkih udruženja do opštinskih BIZ-ova (pazite nisam tražio da mi ga riješe nego tražio informacije KAKO?), samo me dočekivalo slijeganje ramenima.
Malo mu što je čitav rat iz podruma navijao dok smo mi ginuli za ovaj grad, ''koji GAD''. I ko ga još i prizna, pa Ljudi, gori je od njega!!!!!!!!!!!! Pogan jedna-pu....
........kobac63 je napisao/la:Danas citam u Oslobodjenju kako se opet neki kvaziorganizatori otpora ugurase na spiskove i obezbjedise povlastene penzije i jos puno toga a sve po diktatu politike. Pravi organizatori otpora i dobrovoljci samo sute i trpe hebem li nas sve odreda. Ima li neko slucajno ovaj clan zakona koji jasno definise ko je organizator otpora (znam samo da je granicni datum 19.06.1992g.) da vidim koja prava proizilaze iz ovog statusa???
Ne treba mi penzija hocu posao u struci koji godinama ganjam ali ne mozes od babinih sinova.
E moj waltere da znaš ko prvi te spiskove pa kada bih ti reko da to radi Kadrija škrijelj koji pojma nema o tome ko je gdje bio i ko je branio Sarajevo onda ti ne trebam ništa više govoriti..a na tim spiskovima su ljudi samo njemu znani
ali većina je njegova rodbina i ljudi koji su dali novac da se stave na takve spiskove a da nebi pravili buku i dizali neku frku u parlamentu i da bi to sve lakše prošlo zakonske procedure onda su tu i stavljani političari koji veze nemaju sa pokretom otpotra..kao ni sam Kadrija Škrijelj koji je nekada radio u TAS-u i sada se predstavlja kao doktor vojnih nauka..a ojadio i izvarao je pola grada čudi me ko tkvom liku uopšte dozvoljava da priđe blizu bilo kakve institucije..i zato ti Druže Waltere obijaš vrata boračkih ministarastava i organizacija bezuspješno pokušavajuči da dobiješ posao kada iza svih tih vrata sjede većinom ljudi poput Kadrije Škrijelja..čast izuzetcima nisu svi kao on ali malo ih je i jedan takav pokvari sve. Waltere Želim ti da što prije uspiješ da dobiješ posao i valjda će se i država jednom opametiti...puno sreče ...
doktor237 je napisao/la:kobac63 je napisao/la:Danas citam u Oslobodjenju kako se opet neki kvaziorganizatori otpora ugurase na spiskove i obezbjedise povlastene penzije i jos puno toga a sve po diktatu politike. Pravi organizatori otpora i dobrovoljci samo sute i trpe hebem li nas sve odreda. Ima li neko slucajno ovaj clan zakona koji jasno definise ko je organizator otpora (znam samo da je granicni datum 19.06.1992g.) da vidim koja prava proizilaze iz ovog statusa???
Ne treba mi penzija hocu posao u struci koji godinama ganjam ali ne mozes od babinih sinova.
E moj waltere da znaš ko prvi te spiskove pa kada bih ti reko da to radi Kadrija škrijelj koji pojma nema o tome ko je gdje bio i ko je branio Sarajevo onda ti ne trebam ništa više govoriti..a na tim spiskovima su ljudi samo njemu znani
ali većina je njegova rodbina i ljudi koji su dali novac da se stave na takve spiskove a da nebi pravili buku i dizali neku frku u parlamentu i da bi to sve lakše prošlo zakonske procedure onda su tu i stavljani političari koji veze nemaju sa pokretom otpotra..kao ni sam Kadrija Škrijelj koji je nekada radio u TAS-u i sada se predstavlja kao doktor vojnih nauka..a ojadio i izvarao je pola grada čudi me ko tkvom liku uopšte dozvoljava da priđe blizu bilo kakve institucije..i zato ti Druže Waltere obijaš vrata boračkih ministarastava i organizacija bezuspješno pokušavajuči da dobiješ posao kada iza svih tih vrata sjede većinom ljudi poput Kadrije Škrijelja..čast izuzetcima nisu svi kao on ali malo ih je i jedan takav pokvari sve. Waltere Želim ti da što prije uspiješ da dobiješ posao i valjda će se i država jednom opametiti...puno sreče ...
Dragi moj Kobac dobro ti primjećuješ...ima puno tih koji se u ime boraca stavljaju u prvi red a nigdje ih ni na mapi nije bilo poznajem ovog lika kojeg spominješ i znam da je i sinu izganjao invaliditet a uopšte nije bio ranjen u borbenim dejstvima a isto tako pričao je da mu je drugi sin RVI i da igra fudbal u Austriskom klubu i da je zaposlenik ambasade u Austriji,čak da je kordinirao puštanje na slobodu generala JOVE DIVJAKA.. ma čovjek laže da to nije zdravo .. namazan tip skroz....Pozdrav
doktor237 je napisao/la:a đe idu pare od najprofitabilnijeg biznisa na planeti-parking.Sve poklopili borci,lova do krova,a pravi borci spavaju po bunkerima i goste se u kontejnerima.Mater im -ebem
Pare uzimaju tipovi poput K.Škrijelja..vidi njegovu kuću na Breci i poslovne prostore burekžđinica i klub patriotske lige na Koševu u kom je kafana koju on drži.....Čuo sam za ovoga momka što spava još u bunkeru da je bio strašano hrabar borac i da je svo vrijeme bio u jedinicama koje su bile elitne..a pogledaj jednog Škrijelja gdje je bio i kakvim se lažima služi..ovaj borac je nevjerovatno hrabar to možete pitati one koji su se borili u Otesu..ali nije mogao ostvariti svoja prava od tipova kakav je Kadro perjanica boračke populacije,organizator otpora ,i zamjenik Avde Hebiba...tako se on predstavlja..a borci šute i spaljuju se od muke,a sve zbog korumpiranosti sistema koji drži tipove poput gore pomenutog..a nije samo Kadro 70% je takvih koji lafo predstavljaju borce i prisvajaju parkinge po Sarajevu ..sa mo da znaš da su vlasnik parkinga kod državne bolnice Zelene bertke(društvoi za zapošljavanje boraca) i da jedino na njihovim parkinzima nevaže kartice ratnih vojnih invalida..A ratne vojne invalide tjeraju u državnu bolnicu da idu na reviziju i moraju svoja vozila ostaviti na tom parkingu...jadno da nemože jadnije i providnije biti...valjda neko nekda se sjeti ili dođe do grla borcima pa jednom nešto i naprave kako treba,bar progovore..o nepravdi koja se njima čini...nestat će i sabura....

Trenutno korisnika/ca: Hodidid, occupylove i 5 gostiju.