Moderatori/ce: burek_in_space, Plavih_11
Sarajevo_Grad je napisao/la:Bravo, mozgovi! Nek se obnovilo Bilino polje koje, kao što vidimo, za tekme slične ovoj se ne može primiti preko 10 000 na stadion. Pa više bi ih na Olimpikovom stadionu stalo. Da budem jasan, meni je stvarno drago što se počelo nešto raditi u vezi obnove stadiona kod nas, ali je bilo pametnijih solucija. Na jednoj tekmi - poslije obnove Koševa, na istom bi bilo raje kao na tri tekme u Zenici, ako bi se išlo ovom politikom u vezi broja karata. Il' ćete sad napasti kako je Koševo ukleto i slično? A kad se izgubi u Zenici, onda tišu. Pitam se, gdje bi stala sva raja kad bi trebali igrati na Bilinom polju protiv Engleza, Švaba, Argentine...
Sarajevo_Grad je napisao/la:Je l' kanton drži reprezentaciju? Je l' on odgovara za istu? Zašto Nogometni savez nema glavnu riječ? Ako već Osim uživa toliko poštovanje od većine našeg društva, zašto se nije težilo ka nekoj pametnijoj soluciji? Treba se naći zajednički jezik kantona i reprezentacije, a ne da kanton sam od sebe radi, kako bi ovi iz Saveza drkali neku stvar. Misliš da će Bilino polje zadovoljavati kriterije zauvijek? Pa još će maksimalno dvije godine biti u fazonu i izlapiti, morat će se raditi neki novi radovi kako bi bili ispunjeni uslovi za odigravanje većih utakmica.
Sarajevo_Grad je napisao/la:Ma okej sve to, ali mi trebamo imati (ako ništa) dva stadiona za utakmice reprezentacije. Ionako nam premijerligaši ko kakve izbjeglice igraju na tuđim stadionma, bukvalno! Ili, ako igraju na svojim, uvijek neki problemi i zajebancije. Imat ćemo mi većih utakmica u narednom periodu od Grčke i sličnih... Malo je deset milja, al' eto.
vade_mecum je napisao/la:Sarajevo_Grad je napisao/la:Ma okej sve to, ali mi trebamo imati (ako ništa) dva stadiona za utakmice reprezentacije. Ionako nam premijerligaši ko kakve izbjeglice igraju na tuđim stadionma, bukvalno! Ili, ako igraju na svojim, uvijek neki problemi i zajebancije. Imat ćemo mi većih utakmica u narednom periodu od Grčke i sličnih... Malo je deset milja, al' eto.
ti stvarno mislis da se isplati imati veliki stadion koji ce biti pun plafon 4-5 godisnje???
Opasan bi bio deficit zbog tobožnjeg održavanja...vade_mecum je napisao/la:Sarajevo_Grad je napisao/la:Ma okej sve to, ali mi trebamo imati (ako ništa) dva stadiona za utakmice reprezentacije. Ionako nam premijerligaši ko kakve izbjeglice igraju na tuđim stadionma, bukvalno! Ili, ako igraju na svojim, uvijek neki problemi i zajebancije. Imat ćemo mi većih utakmica u narednom periodu od Grčke i sličnih... Malo je deset milja, al' eto.
ti stvarno mislis da se isplati imati veliki stadion koji ce biti pun plafon 4-5 godisnje???
I još kada šverceri uzmu svoj dio, pa počnu prodavati za duple, troduple, četveroduple cijene onda vidiš da nam se ovo baš isplati. 
_terminaš_ je napisao/la:vade_mecum je napisao/la:Sarajevo_Grad je napisao/la:Ma okej sve to, ali mi trebamo imati (ako ništa) dva stadiona za utakmice reprezentacije. Ionako nam premijerligaši ko kakve izbjeglice igraju na tuđim stadionma, bukvalno! Ili, ako igraju na svojim, uvijek neki problemi i zajebancije. Imat ćemo mi većih utakmica u narednom periodu od Grčke i sličnih... Malo je deset milja, al' eto.
Vidim kako nam se isplaćuje da imamo stadion koji će primiti 10 milja ili malo više ove "normalne raje", plus familija od poznatih ličnosti i to dođe, lupam nekih 14-15 hiljada.I još kada šverceri uzmu svoj dio, pa počnu prodavati za duple, troduple, četveroduple cijene onda vidiš da nam se ovo baš isplati.

Sarajevo_Grad je napisao/la:Bravo, mozgovi! Nek se obnovilo Bilino polje koje, kao što vidimo, za tekme slične ovoj se ne može primiti preko 10 000 na stadion. Pa više bi ih na Olimpikovom stadionu stalo. Da budem jasan, meni je stvarno drago što se počelo nešto raditi u vezi obnove stadiona kod nas, ali je bilo pametnijih solucija. Na jednoj tekmi - poslije obnove Koševa, na istom bi bilo raje kao na tri tekme u Zenici, ako bi se išlo ovom politikom u vezi broja karata. Il' ćete sad napasti kako je Koševo ukleto i slično? A kad se izgubi u Zenici, onda tišu. Pitam se, gdje bi stala sva raja kad bi trebali igrati na Bilinom polju protiv Engleza, Švaba, Argentine...

Kontra__ je napisao/la:Svaki put ista prica...Majkemi mene stid jebote, cuj pusteno u prodaju 10.000 ulaznica, k'o da se igra engleska 4. liga a ne bitna utakmica kvalifikacija za SP! Nista direktno protiv Zenica ili BP-a, vec generalno govorim kako je kitasto sto nemamo stadiona da valja, sa normalnim kapacitetom vec fucking 15.000, ko amaterska reprezentacija!
To sto igraci zele na BP nije alibi, zelili bi i oni na Kosevo da nema usrane atletske staze koja udalji teren od publike 100 metara! A o nakvoj atmosferi na BP-u, nemojte molim vas vise, te price mi je preko glave a svaki put kad odem na stadion sjebem se kakva tisina vlada, sem naravno kad je kakva sansa ili gol u pitanju!
dinty2 je napisao/la:Kontra__ je napisao/la:Svaki put ista prica...Majkemi mene stid jebote, cuj pusteno u prodaju 10.000 ulaznica, k'o da se igra engleska 4. liga a ne bitna utakmica kvalifikacija za SP! Nista direktno protiv Zenica ili BP-a, vec generalno govorim kako je kitasto sto nemamo stadiona da valja, sa normalnim kapacitetom vec fucking 15.000, ko amaterska reprezentacija!
To sto igraci zele na BP nije alibi, zelili bi i oni na Kosevo da nema usrane atletske staze koja udalji teren od publike 100 metara! A o nakvoj atmosferi na BP-u, nemojte molim vas vise, te price mi je preko glave a svaki put kad odem na stadion sjebem se kakva tisina vlada, sem naravno kad je kakva sansa ili gol u pitanju!
nije samo pitanje publike na bilinom,,već ono što igračima leži jeste kompletna atmosfera-- mali stadion..blizu publika,,pa i sam raspored tribina,,raspored zgrada okolo,,ulazak u zenicu( treba da vidite tu sliku pred tekmu)
et otišao sam na banalno,,ali poenta je da se ne slažem da bi igrači htjeli na koševo da nema atletske staze
Bilino kao stadion ima poseban duh,,nevezano za publiku

Trenutno korisnika/ca: Arteta, semirizsvemira i 3 gostiju.