1.Amor Cobra 2007-2009 RIP
2.Saygon(Gismo)Ecodog
Moderator/ica: Sunrise00

Ivo Lola je napisao/la:pitanje za one koji se bave ovom rasom
nikad nisam imao psa i planiram nabaviti Malinoisaprimjetio sam da se dosta ljudi zali da zna biti agresivan i neposlusan pas
eh sad da li bi jedan pocetnik mogao odgojiti relativno poslusnog i neagresivnog psa bez pomoci strucnjaka (vodjenje u skole, dresure...)???
KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:Ivo Lola je napisao/la:pitanje za one koji se bave ovom rasom
nikad nisam imao psa i planiram nabaviti Malinoisaprimjetio sam da se dosta ljudi zali da zna biti agresivan i neposlusan pas
eh sad da li bi jedan pocetnik mogao odgojiti relativno poslusnog i neagresivnog psa bez pomoci strucnjaka (vodjenje u skole, dresure...)???
I ne pomišljaj na to!
Malinoa je pas koji ima jedan od najizoštrenijih osjetila njuha koje je najkorisnije u otkrivanju mina i sl. Jedna profesionalna dresura dostiže cijenu i do 20.000 KM (uključuje sate dresera, hranu i posebne uslove boravka).
U Sarajevu, u brdima iza Nahoreva rade norveški odgajivači Malinoa, imaju vrhunske pse, psi imaju vrhunske uslove, ali cijena koju postignu u prodaji je i 30.000 KM (iako su "humanitarna organizacija").
Na Stupu u jednom kinološkom klubu postoji nekoliko Malinoa, imaju vrhunske boxove prema standardu FCI, a o psima brinu profesionalci.
Malinoa nije kućni pas, on je pas za profesionalce.

FAPMASHINA je napisao/la:I ako mozes napisi gdje je to KD na Stupu,prvi put cujem za to a sa Stupa sam!
KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:FAPMASHINA je napisao/la:I ako mozes napisi gdje je to KD na Stupu,prvi put cujem za to a sa Stupa sam!
Ulica Osik...100-njak m od nove osnovne škole

Friesian je napisao/la:svakako.. malinoa je sklona i psihickim poremecajima ukoliko vlasnik nema strpljenja i ne zna da radi sa njom i naravno ukoliko nije aktivna koliko joj treba, a treba dosta.. pa je onda bolje kao sto vec rece da se nabavi neka mirnija pasmina iako ja tu ne bi preporucio ni rotta jer i sa njima treba imati iskustva.. njemacki ovcar je na prvom mjestu za pocetnike..
FAPMASHINA je napisao/la:KadSeMrtviProbudimo je napisao/la:Ivo Lola je napisao/la:pitanje za one koji se bave ovom rasom
I ne pomišljaj na to!
Malinoa je pas koji ima jedan od najizoštrenijih osjetila njuha koje je najkorisnije u otkrivanju mina i sl. Jedna profesionalna dresura dostiže cijenu i do 20.000 KM (uključuje sate dresera, hranu i posebne uslove boravka).
U Sarajevu, u brdima iza Nahoreva rade norveški odgajivači Malinoa, imaju vrhunske pse, psi imaju vrhunske uslove, ali cijena koju postignu u prodaji je i 30.000 KM (iako su "humanitarna organizacija").
Na Stupu u jednom kinološkom klubu postoji nekoliko Malinoa, imaju vrhunske boxove prema standardu FCI, a o psima brinu profesionalci.
Malinoa nije kućni pas, on je pas za profesionalce.
Nebih se bas 100% slozio s tobom .
Stene malinoe u prosjeku je jeftinije od kvalitetnog steneta dobermana ili N.O.
Cijene obucenih pasa su priblizno iste bez obzira na rasu.
Labrador vodic slijepih kosta i vise od 30.000 km nakon obuke.
Moj pas je od roditelja o kojima ti pricas(norveski npa-gtc).
Nisam profesionalac ,bavim se psima iz hobija al niije tacno da su malinoe psi za iskljucivo za profesionalce(naravno ako imas volje i vremena za rada sa psima).
I ako mozes napisi gdje je to KD na Stupu,prvi put cujem za to a sa Stupa sam!
erni3 je napisao/la:moze jedno kratko pitanje: Belgijski ovcar ili njemacki ovcar ili Rotvajler?
Glavna dvojba bila je izmedju njemackog ovcara i rotvajlera i sve se je svodilo da su jako privrzeni vlasniku, a ostalo uglavnom jedan ima, a drugi nema... Posto je njemacki ovcar bio ipak glavni izbor (jer nemam iskustva sa ovim satro "krvolocnim" psima), odlucio sam se da u izbor ubacim i belgijskog ovcara samo zbog krace dlake koja ne bi toliko opadala po stanu...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.