Moderator/ica: Chmoljo

Jazz_Junkie je napisao/la:Od Brckog do Kladnja se moze izgraditi autoput, ali me bas interesuje kako bi to izgledalo kroz onaj krs od Kladnja (preko Karaule) do Sarajeva.

Shoba je napisao/la:Cini mi se da je totalna pogreska praviti autoput preko Zenice, na Doboj, Slavonski Brod. Povezivanje Sarajeva, Tuzle i Brckog (Hrvatske, Srednje evrope) se cini kao zaista strateski bolja varianta. U bilo kojoj varijanti autoput prema Tuzli daje mnogo vecu dinamiku i teritorijalnu povezanost. Autoput ne bi nijednim dijelom isao kroz RS, znaci, federacija bi imala potpunu kontrolu nad ovim stratesko bitnim putem. U proslom ratu smo imali veliki problem sa nepovezanoscu Tuzle sa Sarajevom, i tek nakon pada Vozuce smo dobili stvarnu inicijativu. Pored toga, ovaj autoput bi otvorio jedan totalno zapostavljen dio Bosne prema svijetu, na potezu prema Tuzli je mnogo praznog teritorija,slabo razvijenog dijela zemlje.
(Autoput od Zenice prema Sl. Brodu bi mogao da bude izveden eventualno, ali tek poslije ovog drugog.)
Jazz_Junkie je napisao/la:Od Brckog do Kladnja se moze izgraditi autoput, ali me bas interesuje kako bi to izgledalo kroz onaj krs od Kladnja (preko Karaule) do Sarajeva.

zonbirile je napisao/la:a da idemo Goražde,Višegrad,N.Pazar,B.Bašta,Brčko?
starii je napisao/la:Jazz_Junkie je napisao/la:Od Brckog do Kladnja se moze izgraditi autoput, ali me bas interesuje kako bi to izgledalo kroz onaj krs od Kladnja (preko Karaule) do Sarajeva.
onda cemo se ko u zvjezdanim stazama teleportirati od kladnja do sarajeva
u principu sadasnji put sa-tz treba popraviti i na pojedinim ga dionicama prosiriti kao sto je to prema moru tako da kamioni ne prave problem..prije par dana isao sam za tz pa vidim da iza olova prave neke tunele da skrate put...
Shoba je napisao/la:Cini mi se da je totalna pogreska praviti autoput preko Zenice, na Doboj, Slavonski Brod. Povezivanje Sarajeva, Tuzle i Brckog (Hrvatske, Srednje evrope) se cini kao zaista strateski bolja varianta. U bilo kojoj varijanti autoput prema Tuzli daje mnogo vecu dinamiku i teritorijalnu povezanost. Autoput ne bi nijednim dijelom isao kroz RS, znaci, federacija bi imala potpunu kontrolu nad ovim stratesko bitnim putem. U proslom ratu smo imali veliki problem sa nepovezanoscu Tuzle sa Sarajevom, i tek nakon pada Vozuce smo dobili stvarnu inicijativu. Pored toga, ovaj autoput bi otvorio jedan totalno zapostavljen dio Bosne prema svijetu, na potezu prema Tuzli je mnogo praznog teritorija,slabo razvijenog dijela zemlje.
(Autoput od Zenice prema Sl. Brodu bi mogao da bude izveden eventualno, ali tek poslije ovog drugog.)
zonbirile je napisao/la:Deset Panevropskih transportnih koridora su definirani na drugoj Panevropskoj transportnoj Konferenciji, održanoj na Kreti u martu 1994. Dopune su učinjene na trećoj konferenciji održanoj u Helsinkiju 1997. godine. Zato se ovi koridori ponekad zovu "Kretski koridori" ili "Helsinški koridori", neovisno od njihove geografske lokacije.
Korodor prolazi kroz:
Mađarska
Budimpešta
Dunaújváros
Paks
Szekszárd
Mohács
Hrvatska
Beli Manastir
Osijek
Đakovo
Bosna i Hercegovina
Bosanski Šamac
Modriča
Doboj
Zenica
Kakanj
Visoko
Sarajevo
Konjic
Jablanica
Mostar
Hrvatska
Metković
Ploče
evo što su pametni ljudi zacrtali,mi te godine slavili kao da smo ga već završili,a šta se kaka o njemu svjedoci smo i ovde na forumu.Sve što se izmišlja može se praviti,ali o svom trošku i ukljućiti,sebi u guzicu najbolje,ovo napisano se priznaje i očekuje do 2013g.Možda do 2113g.
11sumirp je napisao/la:starii je napisao/la:Jazz_Junkie je napisao/la:Od Brckog do Kladnja se moze izgraditi autoput, ali me bas interesuje kako bi to izgledalo kroz onaj krs od Kladnja (preko Karaule) do Sarajeva.
onda cemo se ko u zvjezdanim stazama teleportirati od kladnja do sarajeva
u principu sadasnji put sa-tz treba popraviti i na pojedinim ga dionicama prosiriti kao sto je to prema moru tako da kamioni ne prave problem..prije par dana isao sam za tz pa vidim da iza olova prave neke tunele da skrate put...
mislim ovde se razilazimo utoliko,da mi iz tuzle postavljamo pitanje koji ce nama kutnjak onda ova drzava...
Imamo oslobodjeno sarajevo,oslobodjenu banjaluku,skoro su i hrvati oslobodili mostar(naravno cinizam)...
ta ce nam jos i po bozjem i ljudskom i normalan put tuzla sarajevo(ili sarajevo brcko)...
ulaz u tuzlu je ko iz srednjeg vijeka..nema ni jedne hebene bandere,a 50 metara od tog puta je najveci proizvodzac el.energije u drzavi...i nemojte mi samo reci lokalne vlasti su krive...iskljucivi krivci su vlasnici federalno ministarstvo kako su si vec dali ime,cesta,komunikacija...dakle,vlada= drzava...
i to sto rade na potezu olovo kladanj.,zali boze para zbog par krivina koje i nisu bile toliki problem(oni koji su prosli tim putem milion put,znaju o cemu govorim,-to je onaj dio puta,iz tuzle prema sarajevu,kad se konacno pocnes spustat sa karaule i docepas se par pravaca od po 50-tak metara,eh tu oni prave tunele,ma bjez ba vise u vrazju strinu)...
sit sam vise busanja u prsa i zakletvi na patriotizam,vjernost ljubav trice kucine,a na konkretnim stvarima padamo ko guske u magli....
naravno da je vazan i put sa-ze,ne sporim,....ali dovoditi u ravan vaznost i davati prioritet bazenu visoko kakanj naspram tuzlanskog bazena,alo ba gospodo dokad vise...
odnos sluzbenog sarajeva prema tuzli je vec duze vrijeme sraman,nepravedno smo zapostavljeni i zaboravljeni,tim vise kada se uzme u obzir NAS doprinos mladoj drzavi bih...
na nasem primjeru sluzbeno sarajevo pokazuje koliko mu je zapravo STALO do stabilne i normalne drzave nase jedne i jedine bosne i hercegovine.
stvarno jadno i zalosno.
vas Tuzlak,hvala prijatno...
znaci nikad 
merhametli smo mi narod, ne sikiraj se... 

,ali samo da znate usput rusite drzavu... 
Autoput Sarajevo-Tuzla-Brcko

11sumirp je napisao/la:@zonbriletu
koridor vc ne mozemo mijenjati,ok...
ali sta su nase vlassti uradile konkretno za grad tuzlu?da ti kazem NISTA.tz-sa?ne moze autocesta,ok razumijemo,ali 3 traka?
sicka petlja,glavna raskrsnica u ovom dijelu bosne,ne moze ni hebena rasvjeta?pola miliona ljudi,alo?to se ovde zove kolektivna kazna,zbog boje dresa!
ljudski pitam se...sta ce meni ovakva drzava,koja nista ne radi za mene,a ne zaboravi da mi uzme svaki mejsec redovno pola plate haraca?
gradite vi autoputeve gospodo,slobodno, i koridore i krakove,drago je vas radi,ali samo da znate usput rusite drzavu...
i to iz temelja...
samo nista dobro... 

11sumirp je napisao/la:@zonbriletu
koridor vc ne mozemo mijenjati,ok...
ali sta su nase vlassti uradile konkretno za grad tuzlu?da ti kazem NISTA.tz-sa?ne moze autocesta,ok razumijemo,ali 3 traka?
sicka petlja,glavna raskrsnica u ovom dijelu bosne,ne moze ni hebena rasvjeta?pola miliona ljudi,alo?to se ovde zove kolektivna kazna,zbog boje dresa!
ljudski pitam se...sta ce meni ovakva drzava,koja nista ne radi za mene,a ne zaboravi da mi uzme svaki mejsec redovno pola plate haraca?
gradite vi autoputeve gospodo,slobodno, i koridore i krakove,drago je vas radi,ali samo da znate usput rusite drzavu...
i to iz temelja...
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.