RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!

Moderator/ica: Chmoljo

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la probuseni $ dana 11/10/2010 22:03

Normalan.ba je napisao/la:
Frankyee je napisao/la:Evo Federalni prevoznici navodno se pridruzuju strajkacima iz RS i pocinje blokada svih prelaza. Ako to bude tacna vijest pocinje totalna blokada drzave. To nesto smrdi gadno,.....
Pa čitava evropa je u protestima radnika,sve se blokira pa ne mislim da se to nešto gadno sprema protiv tih država .Naprotiv,mislim da ovo nema veze sa rušenjem ustavnog poredka u smislu "RS protiv BiH" već je ljudima jednostavno prekipjelo s finansijske strane :roll:


Hajde ne budi naivan! Zar ima ista sto se ne moze iskoristiti za Dodikove ciljeve ? Mozda je nezadovoljstvo autoprevoznika i opravdano, ali nacin na koji se to rjesava je viskopolicke naravi i koristi se za dokaz nefunkcionisanja drzave.
Avatar
probuseni $
 
Postovi: 837
Pridružen/a: 18/08/2010 16:12

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la PipiDugaDevetka dana 11/10/2010 22:12

stari grad Visegrad je napisao/la:protest kamiondzija je dirigovan od Dodika.
Sto kamiondzije blokiraju granice Bosne i Herecgoive jeste pozitivno:
- zasto uvoziti robu kad Bosna i Hercegovina ima kapaciteta da sve sam proizvede od hrane, odjece, goriva, struje i svega
- nema krijumcarenja sa drogom i cigaram
-trose manje benzina- manje zagadjenje vazduha

Gube zaradu svaki dan, sto se mene tice mogu tu ostati mjesecima, a kako se hraniti porodicu njihov problem

Kamiondzije su dirigovani iz tkz. rs koji zele oslabiti institucije drzave - NECE MOCI
Jos malo pa ce snijeg i zima a vi spavajte u kamionima, boli me briga.
Taj strajk ne pije vode.
Ako ne mozete placati 80 maraka za godinu dana drzvavi - kako ste tako jadni? Da ste u nekoj evropskoj zemlji plavcali bi 500 e godisnje. Trebate biti zahvalni sto cete ici na dodatne obuke, jer svakom treba vise znanja iz svega a takodje i kamiondzijama.
Cim ode Clintonova razit ce se kamiondzije.
Ah ne zalim vas ni 0,1 %.
Da zivite u Autriji beli bi se naplacali od vinjeta pa do svih dozvola i obuka.

" Prevoznici iz RS nezadovoljni su što je izdavanje licenci za međunarodni transport sa entiteta prenete na državni nivo i Pravilnikom, koji se primenjuje od 8. oktobra, a kojim su nametnute dodatne finansijske obaveze “koje ne mogu da podnesu i kakve ne poznaje praksa u ovoj oblasti u evropskim zemljama i zemljama okruženja”. Naime, preduzeća za svaki kamion treba da ima 9.000 evra deponovanih u poslovnoj banci - što do sada nije bio slučaj, a vozači treba da plaćaju licencu za međunarodni prevoz 400 maraka za pet godina. Do sada su licencu plaćali entitetskom ministarstvu po 10 KM godišnje. Novi pravilnik je definisao i da vozači za međunarodni transport moraju na dodatnu obuku, praktično "

Nestaće lijekova i preparata za bolnice, nestaće i nafte za hidro i termo-elektrane (DA, I HIDRO & TERMO-ELEKTRANE NE MOGU BEZ NAFTE),...
Avatar
PipiDugaDevetka
 
Postovi: 19087
Pridružen/a: 25/12/2003 01:00
Lokacija: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la luckypot dana 11/10/2010 22:27

Nestat ce vraga. Blokada je na granici prema srbiji i cg - odatle garant ne uvozimo vecinu nafte.
luckypot
 
Postovi: 2195
Pridružen/a: 04/09/2010 23:19

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la bicebolje dana 11/10/2010 22:32

Dodik samo koristi poziciju na kojoj se nalazi iako ovaj štrajk generalno nema nikakve sa njim. Pozicija vlasti u BiH i opozicije toj istoj BiH je veoma zahvalna kod socijalnih pitanja. Čist primjer je ovaj koji gledamo, Dodik traži 10 KM, BiH 80 KM. Kamiondžijama se logično više sviđa Dodikov sistem i staju na njegovu stranu. U slučaju pobjede Dodik dobija 10 KM (koje svakako nema), naklonost hiljada kamionžija i političku pobjedu koja će mu donijeti dodatnu popularnost među narodom. Isti takav sistem može sutra npr. Fahro iskoristiti u svojoj promociji jer i u FBIH ima na hiljade nezadovoljnih kamiondžija. Danas kamiondžije sutra neko drugi. Pri tom kako što rekoh ne treba zaboraviti to da Dodik ima svoje ljude u vrhu vlasti BiH koji će ga podržati bez obzira što izmiču stolicu na kojoj sjede. I u slučaju poraza krivac ne ispada Dodik već druge stranke u vlasti koje hoće kamiondžijama da "otmu" 80 KM a izbori su opet blizu. Veoma zahvalna pozicija i jedino što je potrebno su dobri savjetnici i bujna mašta.
bicebolje
 
Postovi: 1252
Pridružen/a: 12/05/2010 08:18

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la luckypot dana 11/10/2010 22:50

bicebolje je napisao/la:Dodik samo koristi poziciju na kojoj se nalazi iako ovaj štrajk generalno nema nikakve sa njim. Pozicija vlasti u BiH i opozicije toj istoj BiH je veoma zahvalna kod socijalnih pitanja. Čist primjer je ovaj koji gledamo, Dodik traži 10 KM, BiH 80 KM. Kamiondžijama se logično više sviđa Dodikov sistem i staju na njegovu stranu. U slučaju pobjede Dodik dobija 10 KM (koje svakako nema), naklonost hiljada kamionžija i političku pobjedu koja će mu donijeti dodatnu popularnost među narodom. Isti takav sistem može sutra npr. Fahro iskoristiti u svojoj promociji jer i u FBIH ima na hiljade nezadovoljnih kamiondžija. Danas kamiondžije sutra neko drugi. Pri tom kako što rekoh ne treba zaboraviti to da Dodik ima svoje ljude u vrhu vlasti BiH koji će ga podržati bez obzira što izmiču stolicu na kojoj sjede. I u slučaju poraza krivac ne ispada Dodik već druge stranke u vlasti koje hoće kamiondžijama da "otmu" 80 KM a izbori su opet blizu. Veoma zahvalna pozicija i jedino što je potrebno su dobri savjetnici i bujna mašta.


Posto smo vec odgovorili da je drzavni nivo zamrznut do daljnjeg, znaci nema promjena ni nazad ni naprijed.

Sto se tice dodikova popularnosti za to se ne brinem - srbi ce spavati u kamionima bez 10km mjesecno, ali ce ga podrzavati. I ne treba ljudima smetati. U spavanju u kamionima.

Nego samo da pokazemo da ima dovoljno nafte za sve

luckypot
 
Postovi: 2195
Pridružen/a: 04/09/2010 23:19

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la stari grad Visegrad dana 11/10/2010 23:23

Za svaki dan blokade i strajka izgube 50 maraka. Za 10 dana ce izgubiti 500 maraka zarade, a za 30 dana ce izgubiti 1500 maraka zarade. A za 10 mjeseci ce izgubiti 5000 maraka :lol: :lol: :lol:

Da popravim recunicu. Za 10 mjeseci ce jedan kamiondzija izgubiti 10x1500= 15 000 maraka :lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: stari grad Visegrad; 12/10/2010 00:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Avatar
stari grad Visegrad
 
Postovi: 1645
Pridružen/a: 23/03/2009 19:35

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la hercegovac_pravi dana 11/10/2010 23:35

stari grad Visegrad je napisao/la:Za svaki dan blokade i strajka izgube 50 maraka. Za 10 dana ce izgubiti 500 maraka zarade, a za 30 dana ce izgubiti 1500 maraka zarade. A za 10 mjeseci ce izgubiti 5000 maraka :lol: :lol: :lol:

Ništa oni izgubiti neće, možda jedna nekolicina naivaca a ostali će sigurno uzeti fine pare za ovu blokadu. Dalje, nemojte se iznenaditi ako federalni partneri kamiondžija izvrše blokadu na graničnim djelovima federacije. Upitno je samo iz kojih djelova federacije će stići kamiondžije. :dance:
hercegovac_pravi
 
Postovi: 6672
Pridružen/a: 14/03/2009 23:59
Lokacija: Klinika za maDŽorizaciju

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la stari grad Visegrad dana 12/10/2010 00:35

Niko im nece platiti tolike pare, mogu dobiti simbolicno 20 maraka.
Avatar
stari grad Visegrad
 
Postovi: 1645
Pridružen/a: 23/03/2009 19:35

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la poznanik dana 12/10/2010 01:44

Još u aprilu je objavljen Pravilnik o postupku za izdavanje licenci za obavljanje međunarodnog cestovnog prevoza, u kojem stoji: "Nakon isteka roka od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika, za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza tereta ili putnika važiti će samo licence izdate od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine."
("Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku BiH" (28.aprila 2010.), a objavit će se i u službenim glasilima entiteta i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine").

A u augustu je potpisan Protokol o uspostavljanju prelaznog perioda - period tolerancije od od 45 dana, u kojem su se potpisnici (Granična policija, saobraćajne inspekcije i FBiH i RS, i Ministarstvo prometa i komunikacija BiH) obavezali da će usmeno upozoravati sve prevoznike o obavezi posjedovanja licenci i iskaznica za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza, u skladu sa gornjim Pravilnikom o obavezi posjedovanja tih licenci

Čak su dijeljeni i leci u kojima je pisana sva potrebna dokumentacija koja je potrebna za izdavanje licenci, a u tih 45 prelaznih dana dozvoljeno je prevoznicima da posjeduju entitetske licence.

Odredbe Protokola stupile su na snagu u noći sa 8. na 9. oktobar, koji je određen kao rok nakon kojeg prevoznici ne mogu dalje obavljati međunarodni drumski prevoz ukoliko ne posjeduju licence izdate od državnog ministarstva.
http://www.mkt.gov.ba/saopstenja/?id=1988


Bilo ko da stoji u redu pred carinskim terminalima i svojim kamionima zaprečava prolaz i onemogućava uredno carinjenje roba čini prekršaj i pod pritiskom pokušava iznuditi anarhiju i primorati državu da mijenja pravila, i pored propisnog i korektnog prelaznog roka od 45 dana.

Danas sam slušao izjavu ministra Vidovića koji kaže otprilike: "Ok, Pravilnik nije dobar, mijenjaćemo ga, ali ne možemo tako brzo". Meni je ova izjava izraz popuštanja pred pritiskom prevoznika i svjesno kršenje pravila i srozavanje ingerencije države, jer - kad danas prevoznici sa neargumentiranim razlozima blokiraju saobraćaj i uništavaju trgovinu i sprečavaju priliv sredstava u budžet, šta će biti sutra kad se zaista pojavi razlog?
Avatar
poznanik
 
Postovi: 6750
Pridružen/a: 12/05/2010 16:18
Lokacija: Novo Sarajevo

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la PipiDugaDevetka dana 12/10/2010 06:57

poznanik je napisao/la:Još u aprilu je objavljen Pravilnik o postupku za izdavanje licenci za obavljanje međunarodnog cestovnog prevoza, u kojem stoji: "Nakon isteka roka od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika, za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza tereta ili putnika važiti će samo licence izdate od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine."
("Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku BiH" (28.aprila 2010.), a objavit će se i u službenim glasilima entiteta i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine").

A u augustu je potpisan Protokol o uspostavljanju prelaznog perioda - period tolerancije od od 45 dana, u kojem su se potpisnici (Granična policija, saobraćajne inspekcije i FBiH i RS, i Ministarstvo prometa i komunikacija BiH) obavezali da će usmeno upozoravati sve prevoznike o obavezi posjedovanja licenci i iskaznica za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza, u skladu sa gornjim Pravilnikom o obavezi posjedovanja tih licenci

Čak su dijeljeni i leci u kojima je pisana sva potrebna dokumentacija koja je potrebna za izdavanje licenci, a u tih 45 prelaznih dana dozvoljeno je prevoznicima da posjeduju entitetske licence.

Odredbe Protokola stupile su na snagu u noći sa 8. na 9. oktobar, koji je određen kao rok nakon kojeg prevoznici ne mogu dalje obavljati međunarodni drumski prevoz ukoliko ne posjeduju licence izdate od državnog ministarstva.
http://www.mkt.gov.ba/saopstenja/?id=1988


Bilo ko da stoji u redu pred carinskim terminalima i svojim kamionima zaprečava prolaz i onemogućava uredno carinjenje roba čini prekršaj i pod pritiskom pokušava iznuditi anarhiju i primorati državu da mijenja pravila, i pored propisnog i korektnog prelaznog roka od 45 dana.

Danas sam slušao izjavu ministra Vidovića koji kaže otprilike: "Ok, Pravilnik nije dobar, mijenjaćemo ga, ali ne možemo tako brzo". Meni je ova izjava izraz popuštanja pred pritiskom prevoznika i svjesno kršenje pravila i srozavanje ingerencije države, jer - kad danas prevoznici sa neargumentiranim razlozima blokiraju saobraćaj i uništavaju trgovinu i sprečavaju priliv sredstava u budžet, šta će biti sutra kad se zaista pojavi razlog?

Džaba sve, moj @Poznaniče, kada se sa protestom slaže i direktor CTS.
:(
Avatar
PipiDugaDevetka
 
Postovi: 19087
Pridružen/a: 25/12/2003 01:00
Lokacija: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la winnie dana 12/10/2010 07:17

obzirom da imamo deficit u razmjeni, nije ovo ni lose toliko ;)
Avatar
winnie
 
Postovi: 316
Pridružen/a: 19/08/2009 19:50

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la Prijava dana 12/10/2010 08:14

winnie je napisao/la:obzirom da imamo deficit u razmjeni, nije ovo ni lose toliko ;)Jeste lose. Sto slobodniji promet je u interesu svake drzave i naroda. Izoliranje i getoiziranje dovodi do osiromasenja kako materijalnog tako i mentalnog. To dovodi do nazadovanja u svakom pogledu.

A to je kroz vijekove a posebno u zadnjih 200 godina bio cilj Hrvatske i pogotovo Srbije. To pokusavaju i danas. Naravnom prvobitni cilj je bio totalno unistenjea posto to nije poslo za rukom onda se radi na ovom drugom.
Prijava
 
Postovi: 26
Pridružen/a: 03/10/2010 19:59

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la winnie dana 12/10/2010 08:50

Prijava je napisao/la:
winnie je napisao/la:obzirom da imamo deficit u razmjeni, nije ovo ni lose toliko ;)Jeste lose. Sto slobodniji promet je u interesu svake drzave i naroda. Izoliranje i getoiziranje dovodi do osiromasenja kako materijalnog tako i mentalnog. To dovodi do nazadovanja u svakom pogledu.

A to je kroz vijekove a posebno u zadnjih 200 godina bio cilj Hrvatske i pogotovo Srbije. To pokusavaju i danas. Naravnom prvobitni cilj je bio totalno unistenjea posto to nije poslo za rukom onda se radi na ovom drugom.

hvala sto me prosvijetli :)... juce mi pos'o jaci za 40% nego obicno, pa zato nije lose. naravno, na kratke staze. svi znamo da izolacija i blokade u konacnici nisu pozitivna stvar ali s obzirom da domaci proizvodjaci nisu zasticeni kao vani, onda ovo zaista nije ni lose.... da nacrtam: mjenjam 5 jedinica izvoza, za 20 jedinica prodaje u zemlji (dobar sam 15 jedinica) 8-)
Avatar
winnie
 
Postovi: 316
Pridružen/a: 19/08/2009 19:50

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la winnie dana 12/10/2010 08:52

sta je sa doljanima i ostalim prelazima FBiH?
Avatar
winnie
 
Postovi: 316
Pridružen/a: 19/08/2009 19:50

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la kiky dana 12/10/2010 14:59

treba ih ostavit da truhnu na tim terminalima ...
nečemo uvozit smeče iz srbije što može biti samo pozitivno ...
bosna ima i druge izlaze i terminale ...
:D
Avatar
kiky
 
Postovi: 4725
Pridružen/a: 13/02/2008 14:20

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la stari grad Visegrad dana 12/10/2010 16:52

kiky je napisao/la:treba ih ostavit da truhnu na tim terminalima ...
nečemo uvozit smeče iz srbije što može biti samo pozitivno ...
bosna ima i druge izlaze i terminale ...
:D


:thumbup:
Bosna ima kapiciteta da sama proizvodi. Ovaj strajk je dobar, ljudi ce razmisliti i poceti se otvatai nove fabrike dok kamiondzije prespavaju zimu u kamionima. 8-)

Ucjnjuju ali ce sami da kolapsaju.
"Direktorka «Skontoproma», tekstilnog preduzeća iz Prijedora, Elizabeta Josipović tvrdi da zbog štrajka već imaju ogromne štete. «Naši kamioni stoje s obe strane granice. Dnevno izvozimo robu vrednu 100.000 evra i za svaki zastoj kamiona plaćamo penale. Ako ovako potraje- propašćemo“, kaže ona. "
Avatar
stari grad Visegrad
 
Postovi: 1645
Pridružen/a: 23/03/2009 19:35

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la kiky dana 12/10/2010 17:33

imal te blokade od strane vozača nepravoslavaca ...
haman bila samo miloradova patka ...
:D
Avatar
kiky
 
Postovi: 4725
Pridružen/a: 13/02/2008 14:20

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la hercegovac_pravi dana 12/10/2010 17:53

kiky je napisao/la:imal te blokade od strane vozača nepravoslavaca ...
haman bila samo miloradova patka ...
:D

Izgled da ga jeČović već izradio :zzzz:
hercegovac_pravi
 
Postovi: 6672
Pridružen/a: 14/03/2009 23:59
Lokacija: Klinika za maDŽorizaciju

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la lupp dana 12/10/2010 18:05

Prijava je napisao/la:
winnie je napisao/la:obzirom da imamo deficit u razmjeni, nije ovo ni lose toliko ;)Jeste lose. Sto slobodniji promet je u interesu svake drzave i naroda. Izoliranje i getoiziranje dovodi do osiromasenja kako materijalnog tako i mentalnog. To dovodi do nazadovanja u svakom pogledu.

A to je kroz vijekove a posebno u zadnjih 200 godina bio cilj Hrvatske i pogotovo Srbije. To pokusavaju i danas. Naravnom prvobitni cilj je bio totalno unistenjea posto to nije poslo za rukom onda se radi na ovom drugom.


sto bi ameri rekli: lol :-D
Avatar
lupp
 
Postovi: 305
Pridružen/a: 13/07/2010 11:52

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la Mali_Vuk dana 12/10/2010 18:06

winnie je napisao/la:sta je sa doljanima i ostalim prelazima FBiH?


Preko Doljana se prelazi normalno, s tim da vozači više ne mogu šnjirati kao do sada, samo sa ličnom kartom. Sad im traže i licence, što je sasvim u skladu sa zakonom. Izačić je na udaru, gužve su velike ali se ipak prolazi bez većih problema.
A ovaj Dodikov mozgovski potez će koštati republičke srbijance milione maraka :-)
Avatar
Mali_Vuk
 
Postovi: 3431
Pridružen/a: 26/09/2008 16:34

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la luckypot dana 12/10/2010 18:37

stari grad Visegrad je napisao/la:
kiky je napisao/la:treba ih ostavit da truhnu na tim terminalima ...
nečemo uvozit smeče iz srbije što može biti samo pozitivno ...
bosna ima i druge izlaze i terminale ...
:D


:thumbup:
Bosna ima kapiciteta da sama proizvodi. Ovaj strajk je dobar, ljudi ce razmisliti i poceti se otvatai nove fabrike dok kamiondzije prespavaju zimu u kamionima. 8-)

Ucjnjuju ali ce sami da kolapsaju.
"Direktorka «Skontoproma», tekstilnog preduzeća iz Prijedora, Elizabeta Josipović tvrdi da zbog štrajka već imaju ogromne štete. «Naši kamioni stoje s obe strane granice. Dnevno izvozimo robu vrednu 100.000 evra i za svaki zastoj kamiona plaćamo penale. Ako ovako potraje- propašćemo“, kaže ona. "


Onda treba poslati i ove iz federacije nek i oni blokiraju prelaze prema srbiji
luckypot
 
Postovi: 2195
Pridružen/a: 04/09/2010 23:19

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la bingov buraz dana 12/10/2010 18:58

luckypot je napisao/la:
stari grad Visegrad je napisao/la:
:thumbup:
Bosna ima kapiciteta da sama proizvodi. Ovaj strajk je dobar, ljudi ce razmisliti i poceti se otvatai nove fabrike dok kamiondzije prespavaju zimu u kamionima. 8-)

Ucjnjuju ali ce sami da kolapsaju.
"Direktorka «Skontoproma», tekstilnog preduzeća iz Prijedora, Elizabeta Josipović tvrdi da zbog štrajka već imaju ogromne štete. «Naši kamioni stoje s obe strane granice. Dnevno izvozimo robu vrednu 100.000 evra i za svaki zastoj kamiona plaćamo penale. Ako ovako potraje- propašćemo“, kaže ona. "


Onda treba poslati i ove iz federacije nek i oni blokiraju prelaze prema srbiji

Scontoprom ima pogone i zaposljava mnogo ljudi i u federaciji tako da nije za te price
Avatar
bingov buraz
 
Postovi: 4803
Pridružen/a: 14/04/2009 20:23
Lokacija: provincija

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la luckypot dana 12/10/2010 19:01

Pa kad je blokada nek i hala gori :D ulaganja iz rs u stranu drzavu (federacija) su podlozna nacionalizaciji - vraticemo im poslije ko i slovenci sto su vratili pare nama :D
luckypot
 
Postovi: 2195
Pridružen/a: 04/09/2010 23:19

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la Mali_Vuk dana 12/10/2010 19:06

bingov buraz je napisao/la:
luckypot je napisao/la:
stari grad Visegrad je napisao/la:
:thumbup:
Bosna ima kapiciteta da sama proizvodi. Ovaj strajk je dobar, ljudi ce razmisliti i poceti se otvatai nove fabrike dok kamiondzije prespavaju zimu u kamionima. 8-)

Ucjnjuju ali ce sami da kolapsaju.
"Direktorka «Skontoproma», tekstilnog preduzeća iz Prijedora, Elizabeta Josipović tvrdi da zbog štrajka već imaju ogromne štete. «Naši kamioni stoje s obe strane granice. Dnevno izvozimo robu vrednu 100.000 evra i za svaki zastoj kamiona plaćamo penale. Ako ovako potraje- propašćemo“, kaže ona. "


Onda treba poslati i ove iz federacije nek i oni blokiraju prelaze prema srbiji

Scontoprom ima pogone i zaposljava mnogo ljudi i u federaciji tako da nije za te price


Ovo je nažalost tačno, naravno da će i privreda u pederaciji osjetiti posljedice. Ali sve ovo je odlična ilustracija Dodikovog ludila i njegovog gaženja čak i vlastitog naroda ukoliko će to pomoći u opstrukciji države i njenih nadležnosti. Bogati Laktašenko neće osjetiti posljedice, to je sigurno.
Avatar
Mali_Vuk
 
Postovi: 3431
Pridružen/a: 26/09/2008 16:34

Re: RS blokade: ''Protest'' kamiondžija

PostPostao/la Mali_Vuk dana 12/10/2010 19:09

luckypot je napisao/la:Pa kad je blokada nek i hala gori :D ulaganja iz rs u stranu drzavu (federacija) su podlozna nacionalizaciji - vraticemo im poslije ko i slovenci sto su vratili pare nama :D


:lol: e jbg sad...
Avatar
Mali_Vuk
 
Postovi: 3431
Pridružen/a: 26/09/2008 16:34

PrethodnaSljedeća

Natrag na Politika

Online

Trenutno korisnika/ca: Baton_Ilirski, bole1st, dormeo, husein_kapetan, manijak_kairo, palermo, PerryFred, SaraFina i 12 gostiju.