Gotovo da ne igra
30

Pjanić drugi na listi svjetskih igrača kojima je najviše pala cijena u 2021. godini

H. H.
Pjanić danas vrijedi "samo" 28 miliona eura (Foto: Twitter)
Pjanić danas vrijedi "samo" 28 miliona eura (Foto: Twitter)
Specijalizovani nogometni portal Transfermarkt, objavio je listu od deset igrača čija se tržišna vrijednost najviše smanjila tokom 2021. godine. Na njoj se nalazi i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, čija je cijena "pala" za čak 22 miliona eura u odnosu na kraj prošle kalendarske godine.

Na listi se nalazi pet nogometaša Barcelone među kojima je i Lionel Messi. Ipak, cijena je najviše oborena stoperu Katalonca Clément Lengletu koji košta 25 miliona manje nego na kraju 2020. godine, a odmah iza njega je Miralem Pjanić čija vrijednost je umanjenja za 22 miliona.

Naš veznjak je u oktobru 2020. godine bio procijenjen na 50 miliona eura, ali nakon što je potpuno pao u drugi plan kod Rolanda Koemana i gotovo da nema minutažu u Barceloni, Pjanić danas vrijedi "samo" 28 miliona eura.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Potom slijedi niz nogometaša čije vrijednost je pala za 20 miliona eura, a to su Eden Hazard, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Serge Gnabry, Joao Felix, Lionel Messi, Sadio Mane i Kevin de Bruyne.

Pjanić je najvredniji bio između 2018. i 2019. godine kada je prema procjenama Transfermarkta koštao 70 miliona eura, ali i sa znatno smanjenom cijenom još uvijek je najskuplji bh. nogometaš.