BiH
0

Rame uz rame: Stotinjak Zeničana krenulo prema Sarajevu na proteste za JMB

Piše: E. Mehić
Foto: E. M./Klix.ba
Zeničani kreću prema Sarajevu na proteste za JMB (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Grupa od oko stotinu Zeničana pridružit će se danas okupljenim građanima ispred zgrade Parlamenta BiH, javlja naš dopisnik iz Zenice.

Oko 50 građana Zenice zajedno sa radnicama Borca danas se okupilo ispred zgrade Općine Zenica odakle su krenuli sa protestnom šetnjom preko Trga Alije Izetbegovića, a potom su se uputili prema željezničkoj stanici odakle će krenuti put Sarajeva.

Organizator protesta Emir Serdarević istakao je da sa organizacijom protesta u Zenici političke stranke, pa ni NVO, nemaju nikakve veze.

"Prije svega da želim da demantujem izjave da to sve podgrijavaju neke političke stranke. Kratko i jasno, mi se okupljamo kao građani BiH. Danas ćemo krenuti u Sarajevo vozom i autobusom, polazak autobusa, kojeg je osigurala Unija studenata Univerziteta u Zenici, planiran je u 13:30 sati ispred hotela Internacional, a voz polazi u 12:05 sati", kazao je Serdarević, te dodao da su mjesta u autobusu već popunjena i da u Sarajevo dolazi oko stotinu građana Zenice.

Podsjetimo, Zeničani su 7. juna organizovali mirne proteste u Zenici, a premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak, podržao je učesnike protesta i osigurao autobus za odlazak u Sarajevo, gdje su se Zeničani priključili okupljenim građanima BiH ispred zgrade Parlamenta BiH.