sport
0

Kvalifikacije za SP2006: Bosna i Hercegovina - Srbija i Crna Gora 0:0

Sarajevo-X
Koševo, Sarajevo - Dugoočekivana utakmica kvalifikacija za SP2006 između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore završena je bez golova.

U prvom poluvremenu ne možemo ništa zamjeriti našim igračima. Obje reprezentacije igrale su povučenije. Igralo se na rezultat. Naša odbrana je igrala bez greške. Stvorili smo tri šanse, ali nažalost bez golova. Igrači Srbije i Crne Gore su stvorili jednu polušansu, a igrač SCG-a Nenad Đorđević je dobio žuti karton u 29. minuti susreta.

Prvi dio drugog poluvremena obilježila je stopostotna šansa Elvira Baljića i bolja igra naših. U 57. minuti Petković vrši prvu izmjenu - ulazi Marković u mjesto Nenada Đorđevića. U našoj reprezentaciji, u 60. minuti, Slišković je sa terena izveo Bajića, a uveo Mirka Hrgovića. U 65. minuti za SCG žuti karton zaradio je i Vukić, a nešto kasnije (76') Pantelić mijenja Miloševića. U 78. minuti dvostruka izmjena u našoj reprezentaciji - ulaze Santos i Crnogorac, a izlaze Baljić i Papac.

Tolja je odbranio dvije stopostotne šanse SCG-a u drugom poluvremenu. Utakmica je završena bez golova, ali sa dobrom igrom naših s obzirom da su nedostajali neki od naših ključnih reprezentativaca.

Utakmica je odigrana na Olimpijskom stadionu Koševo, pred oko 25.000 gledatelja, a sudio je Francuz Gilles Veisseiere.

Poredak (odigrane utakmice / bodovi) u našoj skupini:

Litvanija 2 / 4 SiCG 2 / 4

Španija 2 / 4 Bosna i Hercegovina 2 / 2 Belgija 2 / 1 San Marino 2 / 0