Za dobar početak
0

Zlatna džezva na otvaranju turističke sezone na Vlašiću

Sarajevo-x.com
Na snijegom prekrivenom Vlašiću je uz prisustvo brojnih gostiju iz cijele BiH, turističkih radnika i medija svečano otvorena ovogodišnja turistička sezona od koje turistički djelatnici mnogo očekuju.

Organizatori su pripremili svečani program u kome su nastupali muzički izvođači i kulturno umjetnička društva iz Travnika, a kompanija Vispak Visoko je za sve goste pripremala kafu iz dobro poznatih velikih džezvi.

"Na Vlašić smo ovaj put donijeli džezvu od 200 litara za čije pripremanje je potrebno 20 kg Vispakove kafe Zlatna džezva. Drago nam je da danas svi prisutni gosti na otvaranju turističke sezone prilazili da vide ovu veliku džezvu i da uživaju u našoj kafi. Ova količina kafe koju smo donijeli je više nego dovoljna za sve goste na Vlašiću pa se nadamo da će turistička sezona biti isto tako dobra i uspješna. Na Vlašiću mnogi ugostitelji i hotelijeri koriste naš poznati brend Vispak Espresso kafe i drago nam je da su prepoznali kvalitet naših kafa i značaj upotrebe domaćih proizvoda", izjavila je Sanida Burić, brend menadžerica Vispaka.

Vispak Visoko je 2004. godine napravio veliku Zlatnu džezvu, zapremine 800 litara u kojoj se može skuhati 630 litara kafe za šta su potrebna 63 kg kafe. Vispakova džezva je tada zvanično ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća džezva na svijetu.