biznis
0

ZEPS: Prezentirane mogućnosti saradnje bh. i italijanskih privrednika

FENA
U okviru pratećih manifestacija 13. generalnog bh. sajma ZEPS 2006. u Zenici, danas je Biznis servis centar Vlade Zeničko-dobojskog kantona u promotivnoj sajamskoj hali organizovao seminar "Mogućnosti privredne saradnje između italijanskih i bh. preduzeća".

Seminar koji je pobudio značajno zanimanje bh., ali i privrednika iz drugih država koji učestvuju na ZEPS-u realizovan je u saradnji s Italijansko-bosanskom privrednom komorom i Italijanskim institutom za vanjsku trgovinu koji radi pri Ambasadi Italije u Sarajevu.

"Seminar je namijenjen svim preduzećima koja svoje proizvode i usluge žele plasirati na italijansko tržište i koja žele pronaći partnere za saradnju među italijanskim kompanijama. Učesnicima je prezentiran uvid u strukturu italijanske privrede, dok su Giorgio Ruta, direktor Italijanskog instituta za vanjsku trgovinu, Bruno Matea iz regije Piemonte i Marina Vicini, predstavnica Italijansko-bosanske privredne komore u BiH prezentirali iskustva saradnje i predstavili neke od načina za pristup italijanskom tržištu", izjavio je za Fenu Salih Alispahić iz Biznis servis centra Vlade ZDK-a.

O iskustvima u saradnji s italijanskim preduzećima govorili su Šukrija Čakić iz "Automatic servisa" Visoko, Salem Ekmeščić iz preduzeća "EZ" Busovača i Ilhan Karić, vlasnik "Stolarije Karić" iz Odžaka.