biznis
0

"ZEPS Intermetal" od 15. do 18. maja

FENA
Četvrti specijalizovani sajam metala "ZEPS Intermetal" u Zenici bit će održan od 15. do 18. maja na sajamskoj površini od 5.500 metara kvadratnih.

Kako je Feni izjavio Darmin Terzić, projekt menadžer sajma, u odnosu na prošlu godinu, kada su se predstavila 153 preduzeća iz 13 država, broj učesnika "ZEPS Intermetala" trebao bi biti veći za oko 30 posto.

"Očekujemo učešće od 180 do 200 izlagača, a osim toga značajno smo unaprijedili sadržaj pratećih sajamskih manifestacija", kazao je Terzić.

Na sajmu koji Poslovni sistem RMK Zenica tradicionalno organizuje u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Privrednom komorom Federacije BiH, Privrednom komorom Republike Srpske, te kompanijama Mittal Steel Zenica, Aluminij iz Mostara, Mittal Rudnici Prijedor i Industrija alata iz Trebinja 18. maja održat će se prva međunarodna berza rada za potrebe metalske industrije.

U planu je i potpisivanje sporazuma o saradnji između Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona i Županijske komore Sisak koja djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.