biznis
0

Željeznice FBiH zaposlit će Rome

FENA
Inicijativa Udruženja građana 'Evropski put Roma' za zapošljavanje Roma u kompaniji Željeznice FBiH urodila je plodom, saopćilo je Udruženje.

Nakon razgovora predsjednika Udruženja Mehmeda Mujića, koji je dostavio zahtjev za upošljavanje pet radnika na poslove održavanja iz Direkcije željeznica u Tuzli je stigao pozitivan odgovor.

-Dobio sam uvjeravanja da će uskoro biti radno angažovana dva uposlenika iz socijalno ugroženih porodica s više članova koji nemaju redovne izvore prihoda. Ovo je značajan i ohrabrujući potez menadžmenta Direkcije Željeznica Federacije BiH na čemu sam im zahvalan. Romskoj populaciji, koja se nalazi u nezavidnoj materijalnoj situaciji, ovakvi potezi predstavljaju veliko ohrabrenje, a ostalim kompanijama pokazatelj kako se može pomoći Romima u prevazilaženju takve situacije, rekao je Mehmed Mujić nakon pozitivnog odgovora iz Direkcije Željeznica FBiH u Tuzli.

Udruženje građana 'Evropski put Roma' je uputilo zahtjev Direkciji Željeznica FBiH u Tuzli za radnim angažmanom pet Roma na poslovima i radnim zadacima održavanja i transporta i nakon relativno kratkog roka dobilo pozitivan i ohrabrujući odgovor da će uskoro dvije osobe dobiti zaposlenje.