Agencija "Spektar"
0

Želite li nadmašiti konkurenciju, dođite na radionicu Aleša Lisca

Sponzorirani članak
Agencija Spektar predstavlja svjetski poznatog biznis gurua Aleša Lisca i radionicu "Nemoguće", koja će biti održana 22. oktobra 2010. u Banjoj Luci u Hotelu "Bosna". Učesnici će u cjelodnevnom interaktivnom radu otkriti konkretne alate za povećanje prodaje i poboljšanja poslovanja.

Priznajem, kod svoje frizerke imam svako peto šišanje besplatno, a u autopraonici svako deseto pranje automobila. I vi se pobrinite da se vaše stranke vrate vama, a ne konkurenciji. Pa i tako "zanemarive" nagrade, kao što su ove spomenute, djeluju, poručuje Lisac.

Recimo da plaćate račun. U novčaniku imate tri kreditne kartice. Koju ćete izabrati? Kod prve dvije nemate nikakve dodatne povoljnosti, a kod treće, kad skupite određeni broj bodova, dobijete besplatnu večeru i učestvujete u nagradnoj igri. Većina će iz novčanika izvući karticu koja nudi još više.

Skupljanje čepova, naljepnica i sličnog prilično je lukav način da zadržite kupce. Budući da se boje da će ostati bez nagrade, radije kupuju tamo gdje će nešto dobiti. Takođe se sjetite raznih kartica povoljnosti (npr. kod gotovo svih aviokompanija putnici skupljaju milje...).

Pobrinite se za dodatnu motivaciju svojih kupaca. Spriječite ih da odu konkurenciji – nagradite njihove ponovne posjete.

Neaktivne stranke – neočekivan dodatni izvor zarade.

Prije nekoliko godina radio sam s preduzećem koje prodaje kozmetičke proizvode. Primijetio sam da u računaru imamo nekoliko hiljada stranaka koje već više od godinu dana nisu ništa kupile. Odlučili smo se da im pošaljemo katalog i zatim ih ljubazno nazovemo. U sljedeća dva mjeseca više od trećine (više od godinu dana neaktivnih!) stranaka naručilo je barem jedan proizvod.

Vaše neaktivne stranke takođe mogu biti lak dodatni izvor zarade. Poznaju vaše proizvode ili usluge, samo ih morate podsjetiti! Telefonom to možete napraviti brzo i efikasno! Za pozivanje možete angažovati i profesionalce, poručuje mr. Aleš Lisac.

Sve informacije na: 051/321 930 i www.lisac2010.info.