biznis
0

Završena dokapitalizacija Postbank BH

Sarajevo-x.com
Dokapitalizacija Postbank BH Poštanske banke dd Sarajevo u iznosu od 6.871.265,20 KM obavljena je danas. Time su upis i uplata vrijednosnih papira po III emisiji dionica ove banke putem zatvorene prodaje, kako je potvrđeno na sjednici Komisije za vrijednosne papire FBiH, uspješno okončani.

Dokapitalizacija banke izvršena je sa 68.712 dionica po nominalnoj vrijednosti od 100 KM, nakon čega dionički kapital Postbank BH Poštanske banke dd Sarajevo iznosi 28.447,300 KM. U dokapitalizaciji su učestvovale i neke veće bh. kompanije.

"Dokapitalizacijom su stvoreni uvjeti za poslovnu konsolidaciju banke. Za sljedeću godinu planirana je još jedna dokapitalizacija, a naši su planovi i ekspanzija u oblasti kartičnog poslovanja, povećanje obima platnog prometa u zemlji i inozemstvu i poslova depozita javnih prihoda, kao i uvođenje novih proizvoda i usluga i širenje mreže filijala,“ rekao je direktor Postbank BH Poštanske banke BiH dd Sarajevo Adnan Zukić.

Također, Postbank BH Poštanska banka dd Sarajevo nastavit će saradnju sa JP BH Pošta. Uprava, u koju su nedavno imenovani novi članovi direktor Adnan Zukić i izvršni direktori Edina Hasečić i Ragib Karić, planira iskorištavanje mnogobrojnih poslovnica BH Pošte, kako bi se postigao najveći mogući doseg do klijenata. Trenutno ova banka posluje preko pet vlastitih filijala i 136 šaltera u objektima JP BH Pošta.