biznis
0

Završen sajam "Ambienta 2007" Zagreb

Sarajevo-x.com
U Zagrebu je od 16. do 21. oktobra, održan 34. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2007". Zajednička postavka izlagača iz Bosne i Hercegovine ujedno je predstavljala i najveći štand na Sajmu

U Zagrebu je od 16. do 21. oktobra, održan 34. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2007" na kojem se od predstavilo 718 izlagača iz cijelog svijeta. I ove godine, Privredna komora Tuzlanskog kantona organizirala je zajednički nastup 29 proizvođača iz Bosne i Hercegovine, koji već tradicionalno na ovom sajmu imaju najveći izložbeni prostor.

"Na površini od 1.026 kvadratnih metara predstavilo se 29 izlagača iz naše zemlje, a ono što nam je posebno drago što su se ove godine predstavili brojni manji drvoprerađivači i proizvođači namještaja. Zahvaljujući pomoći koju smo dobili od GTZ i USAIDCC uspjeli smo organizovati klaster od 23 preduzeća, kome se pridružilo još šest firmi iz BiH, kazao je u svom obraćanju gostima i novinarima direktor KPK Tuzla, Nedret Kikanović.

"Konjuh" Živinice je i ove godine sa svojom postavkom na 120 kvadratnih metara dominirao kad je u pitanju proizvodnja trpezarijskih stolova i stolica.

"Poslije prošlogodišnjeg uspjeha sa garniturom 'Guliver' koja je višestruko nagrađivana na raznim sajmovima, mi se ove godine predstavljamo sa novih 14 garnitura. Prošle godine u Zagrebu smo sklopili i mnogobrojne poslove veoma bitne za naše preduzeće, ali i za BiH, jer smo stranom tražištu u potpunosti nametnuli finalne proizvode visoke kvalitete, a ne samo sirovinu, što očekujemo i da se ponovi i ove godine, kazao je direktor "Konjuha" Eldin Brčaninović.

Na prigodnoj svečanosti održanoj 18. oktobra na Zagrebačkom velesajmu, dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane plakete za prestižnu nagradu Mobil Optimum. Prijavljene su bile 33 firme koje su kandidirale 51 proizvod za tu prestižnu nagradu.

Priznanja i nagrade uručila je direktorica Zagrebačkog velesajma Katja Luka Kovačić te se zahvalila svim izlagačima na ovogodišnjoj Ambienti koji su pokazali doista visoku razinu organizacije svojih nastupa.
Od bosanskohercegovačkih firmi priznanja su dobile:

  • Sinkro d.o.o. Ilidža za uspješan razvoj asortimana blagovaoničkih stolica RAMONA - ESMA
  • D.I Vrbas a.d. Banja Luka za za uspješan razvoj blagovaoničke garniture JANA P/R
  • D.I Janj d.d.Donji Vakuf za uspješno ostvarenje furniranih unutarnjih dovratnika i vrata
  • Kantonalna privredna komora Tuzla - priznanje za visoku razinu ukupnog nastupa.