U srijedu po prvi hamburger
0

Zavirite u unutrašnjost McDonald'sa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Unutrašnjost McDonald'sa
Prvi McDonald's restoran u Bosni i Hercegovini otvara se 20. jula u Sarajevu. Građevinski radovi na vanjskom dijelu objekta privode se kraju, a i u unutrašnjosti se izvode finalni radovi.

Iduće srijede u 7:30 sati McDonald's, koji je smješten u Titovoj ulici, otvorit će vrata građanima. Prvi hamburger moći ćete naručiti za dvije KM, isto toliko će koštati i sladoled, dok ćete za BigMac trebati izdvojiti 4,8 KM. U ponudi će, osim standardnog McDonald's menija biti, naprimjer, i pita od jabuka po cijeni od dvije KM. Ostale cijene će biti naknadno objavljene.

Posjetitelji McDonald'sa moći će uživati u 400 kvadratnih metara prostora kojeg uređuje francuski dizajner Philippe Avanzi. Unutrašnjost je dekorisana brojnim grafitima, slično kao u restoranima u glavnim gradovima Francuske i Njemačke. A, s obzirom da većina vas s nestrpljenjem očekuje otvaranje McDonald'sa omogućili smo vam da malo zavirite u unutrašnjost restorana.

U restoranu u Titovoj ulici će biti zaposleno između 60 i 80 radnika, koji su prošli obuku u Srbiji, Austriji i Njemačkoj.

Kako je već najavljeno, do kraja septembra se očekuje otvaranje i "drive-in" restorana ispred hotela Radon Plaza u Sarajevu, a kako saznajemo Mostar će prvi McDonald's restoran dobiti u proljeće naredne godine.

Otvaranje restorana najpoznatijeg lanca brze hrane očekuje se i u Tuzli, Banjoj Luci i Zenici.