biznis
0

Zavidovićka "Krivaja" danas u 15 sati odlazi u stečaj

FENA
Sudija Općinskog suda u Zenici Ramo Ljevaković objavio je danas presudu kojom današnjim danom u 15 sati otvara stečajni postupak nad imovinom industrijskog preduzeća "Krivaja d.o.o. Zavidovići".

Sudija Ljevaković je izjavio da mu je bilo teško donijeti ovakvu presudu, ali da drugog izbora koji bi značio spas za preduzeće "Krivaja 1884" i 2.000 radnika nije imao.

Ispitno-izvještajno ročište zakazano je za 15. septembar , a zbog toga što se očekuje da će zahtjeve za izmirenje podnijeti oko 2.000 povjerilaca. Ročište će biti održano u velikoj sali općine Zenica.

Odluka o pokretanju stečajnog postupka donesena je na zahtjev manje grupe bivših radnika Krivaje koji su podnijeli tužbe radi izmirenja plaća. Predsjednik sindikata "Krivaje 1884" Vehbija Aličić emotivno je izjavio da je ovo kraj za Krivaju, ali i za cijeli grad Zavidiviće.

Rok za podnošenje žalbe za ovu presudu je osam dana, što će za Upravu i Industrijsko vijeće Krivaja prema najavama direktora Nurije Prijića i iskoristiti, te podnjeti žalbu. Za stečajnog upravnika imenovan je Hazim Škapur.