Postignut prvi cilj
0

Zaustavljena nelegalna prodaja imovine Agrokomerca

Sarajevo-x.com
Izvršni odbor za spas Agrokomerca obavjestio je javnost da je postignut prvi i osnovni cilj protestnog skupa upozorenja koji je danas održan u Velikoj Kladuši, odnosno da je zaustavljena prodaja imovine ovog preduzeća.

Sa skupa je odaslana snažna poruka jedinstva i odlučnosti građana, a posebno radnika i dioničara Agrokomerca da svim sredstvima brane i odbrane svoju imovinu i svoje preduzeće.

"Ovo je snažna poruka i poziv i svim ostalim radnicima u Bosni i Hercegovini da se probude, da ustanu u borbu za svoje i da se nikoga ne boje, jer vrijeme zastrašivanja i institucionalnog terora prolazi i dolazi vrijeme kada se treba razumom i snagom jedinstva boriti protiv organiziranog kriminala svih vrsta i dimenzija", poručili su i zahvalili se svim građanima, organizacijama, sindikatima, institucijama i pojedincima, a posebno novinarima i medijima, na pomoći u časnoj borbi za zaštitu interesa radnika i građana, te ih pozvali na nastavak borbe, "jer se borba za Agrokomerc nastavlja".

"Nećete nas zaustaviti u borbi za naše. Mi tuđe ne tražimo, samo branimo svoje“, naglašavaju na kraju saopštenja za javnost koje potpisuje Mirvet Beganović, predsjednik Izvršnog odbora.