Porezna uprava FBiH
0

Zatvorena četiri objekta u Kantonu Sarajevo

FENA
Caffe bar "Opera"
Caffe bar "Opera"
Inspektori Porezne uprave FBiH su u kasnim noćnim satima u noći sa subote na nedjelju izvršili kontrolu osam ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili četiri objekta - Hotel i diskoteka "Aqua", restoran "Igman", diskoteka "Inn" i caffe bar "Opera".

U ovoj aktivnosti učestvovalo je osam inspektora Porezne uprave FBiH. Zbog utvrđenih nepravilnosti - upošljavanja 15 neprijavljenih radnika, sinoć je privremeno zatvoren hotel i diskoteka „Aqua”, zatim caffe bar „Opera „u kojoj su zatečena dva neprijavljena radnika i diskoteka „Inn” zbog neprijavljenog jednog radnika, a zbog neprijavljivanja estradnog programa u skladu s poreznim kantonalnim zakonima i utvrđenih nepravilnosti u poslovanju inspektori Porezne uprave FBiH su privremeno zatvorili restoran „Igman”.

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjen rad i izdati su prekršajni nalozi.

Iz Porezna uprave ističu da je zbog neprijavljivanja organiziranja estradnog programa u skladu s poreznim kantonalnim zakonima konobi „Gusar” – hotel „Alem” izdato rješenje o zabrani priređivanja estradnog programa za naredne dane.

Porezna uprava FBiH u saopćenju navodi da će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na kontroli zakonitosti rada poreznih obveznika, s posebnim akcentom na kontroli zakonitosti organiziranja estradnog programa pred nastupajuće novogodišnje praznike.