Sajam u Sarajevu
0

Zapošljavanje u metalskoj industriji

FENA
Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA danas organizira sajam zapošljavanja u oblasti metalske industrije u saradnji sa ministarstvima za obrazovanje, nauku i mlade i privrede Kantona Sarajevo kao partnerima u projektu te Općinom Novo Sarajevo i portalom Posao.ba.

Sajam se održava okviru projekta „Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u metalskoj industriji kroz uvođenje novih tehnologija i zanimanja, implementaciju EU standarda i jačanje izvoznih sposobnosti — EU METAL" koji finansira Evropska unija.

Kako je najavljeno iz SERDA-e, skup će biti održan od 10 do 14 sati u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Cilj sajma je promovirati mogućnosti zapošljavanja u metalskom sektoru, posredovati u povezivanju poslodavaca i posloprimaca te dodatno animirati mala i srednja preduzeća, nezaposlene i radnike u metalskom sektoru da aktivno učestvuju u programu stručnog usavršavanja i dopunskog obrazovanja i Programu sufinansiranja stažiranja novih uposlenika koji se također provode u okviru projekta „EUMETAL", a za koje je SERDA raspisala javne pozive.

Sajam će zvanično otvoriti šef Operativnog odjela za ekonomske reforme, trgovinu i prirodne resurse Delegacije EU u BiH Johan Hesse, direktor SERDA-e Ševkija Okerić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor portala Posao.ba Edin Mehić.

Događaju će prisustvovati predstavnici Delegacije Evropske unije u BIH, udruženja poslodavaca, privrednih komora, službi/biroa za zapošljavanje, firmi, univerziteta, fakulteta i škola metalskih zanimanja i nezaposlenih.