biznis
0

Za mjesec dana počinje izgradnja rezervoara Vidovci

FENA
Za mjesec dana započet će izgradnja rezervoara za vodu Vidovci, u Blažuju.

Sporazum o sufinansiranju i međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji Projekta na izgradnji rezervoara Vidovci u Blažuju danas su potpisali ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić, načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović i direktor Zavoda za izgradnju KS-a Besim Mehmedić, saopćeno je iz Pres- službe KS-a.

"Današnjim potpisivanjem stvoreni su preduslovi za završetak izgradnje primarne mreže za vodosnabdijevanje područja Rakovice, te je na ovaj način njenim stanovnicima omogućeno da do septembra 2008. godine dobiju vodu. U toku su aktivnosti u Mjesnoj zajednici Rakovica, koje se tiču izgradnje sekundarne mreže u čijoj će realizaciji aktivno učestvovati i stanovnici ovog naselja“, istakao je načelnik Ćenanović.

Prema riječima načelnika, osim Općine Ilidža, za realizaciju prve faze Projekta vodosnabdijevanja Rakovice značajan doprinos su dali Kanton Sarajevo, privrednici s područja te mjesne zajednice, te firma "House Milos“ koja je osigurala beton za rezervoare Vidovci i Stubline, te izvela građevinske i zemljane radove.

"Prošle godine smo obećali stanovnicima Mjesne zajednice Rakovica da će do kraja godine dobiti vodu i to smo obećanje ispunili. U ostvarivanju tog cilja pomogla nam je i dobra suradnja s Općinom Ilidža i Zavodom za izgradnju KS-a“, naglasio je ministar Jusić.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo za izgradnju rezervoara Vidovci izdvojilo je 700.000, a Općina Ilidža 300.000 KM.