biznis
0

VTKBiH: Nastup bh firmi na sajmu Hannover Fair

FENA
Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH), u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA Project Bosnia & Herzegovina, već četvrti put je organizirala zajednički nastup bh. kompanija na HANNOVER FAIR, najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu.

Na sajmu su se predstavili bosanskohercegovački proizvođači iz oblasti metalske industrije: Elcom d.o.o. iz Tuzle, Inox Ajanović iz Tešnja, Praktik d.o.o. Sarajevo, Kapis d.o.o. Tvornica kablova iz Tomislav-Grada i TT kabeli d.o.o. Široki Brijeg.

Osim firmi koje su izlagale svoje proizvode na zajedničkom štandu, u organizaciji Sarajevske regionalne agencije (SERDA) sajam je posjetilo i sedam bosanskohercegovačkih firmi iz metalske i elektroindustrije BiH koje pripadaju sarajevskoj regiji: Eding Telecom, Prevent, Energoinvest - Dalekovodi, Dženemi, Metal Product, Uniklima i Nova tvornica prečistača - Rogatica.

Hanoverski sajam je idealno mjesto upoznavanja poslovnih partnera i više od 60 godina je vodeći sajam na tržištu inovativnih tehnologija, materijala i ideja.

Ove godine više od 6.500 izlagača iz 65 zemalja predstavilo se za 230.000 posjetitelja, a više od 5.000 tehničkih inovacija predstavljeno je na 230.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Naše firme su ostvarile veliki broj kontakata na sajmu pa je prema mišljenju svih učesnika nastup bosanskohercegovačkih firmi ocijenjen kao veoma uspješan. Zbog toga je iskazan interes za učešće na ovom sajmu i 2013. godine, saopćeno je iz VTKBiH.