Nihad Imamović ide u penziju
0

FOTO / "Vrijeme je da neko mlađi preuzme kormilo ASA-e"

Sarajevo-x.com
Nihad Imamović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nihad Imamović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nakon 15 godina uspješnog rukovođenja ASA grupacijom, Nihad Imamović je donio odluku da se sa pozicije generalnog direktora i predsjednika Uprave ASA Holdinga povuče u penziju.
Bivši direktor ostaje privržen grupaciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Bivši direktor ostaje privržen grupaciji (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Vrijeme je da neko mlađi preuzme kormilo“, kaže Imamović koji je i suvlasnik u ASA grupaciji.

Od januara 1996. godine Imamović je bio na čelu Grupacije koja je lider u autoindustriji Bosne i Hercegovine. Na tržištu prodaje novih automobila ASA ima učešće od preko 40 posto. Kao podršku prodaji automobila, ASA je razvila finansijske usluge te vrlo ambiciozno ušla u bankarski sektor. Tokom ovog perioda, Imamović je direktno učestvovao u uspostavljanju mreže trgovaca, unapređenju prodaje i kvalitete usluga prema klijentima. Danas cjelokupan poslovni sistem, što uključuje firme ASA i Prevent grupaciju ima oko 4.000 zaposlenih i godišnji promet od preko 600 miliona KM, a u novo razdoblje ulazi sa novim strategijama i inovacijama, na čijem razvoju vrijedno rade generacije budućih lidera.

Za doprinos razvoju Grupacije i bh. ekonomije Imamović je dobitnik mnogobrojnih priznanja, među kojima se izdvajaju Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva iz 2002. godine, te "Brilijantna igla“ Volkswagen AG iz 2005. godine.

Imamović 15 godina na čelu kompanije (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Imamović 15 godina na čelu kompanije (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
"Imao sam izuzetnu privilegiju da rukovodim ovom kompanijom punih 15 godina i odlazim sa punim povjerenjem u njenu budućnost“, istakao je Imamović koji ostaje privržen ASA grupaciji i svojim će savjetima pomagati njen dalji razvoj.

"Sada želim više vremena posvetiti porodici koja je čvrsto bila uz mene tokom svih ovih godina“, dodaje Imamović.

Na mjesto generalnog direktora i predsjednika Uprave ASA Holdinga je imenovan Peter Kroyer, dosadašnji direktor za korporativno upravljanje i član Uprave.

"U proteklih 15 godina ASA je izrasla u veliku bh. kompaniju. Sada se radujem da ću povesti ASA grupaciju na viši nivo na osnovu jasne vizije daljeg rasta i razvoja“, rekao je Kroyer.