biznis
0

Volkswagen povlači 20.000 vozila zbog greške na točkovima

SRNA
Njemački proizvođač automobila Volkswagen saopštio je da povlači oko 20.000 automobila iz Meksika, dan nakon najave o povlačenju skoro 200.000 vozila iz Brazila zbog potencijalne greške na točkovima.

Kompanija je saopštila da je odlučila da povuče vozila iz Meksika, jer postoji mogućnost da su ležišta zadnjih točkova nedovoljno podmazana zbog čega prave buku i može doći do njihovog kočenja ukoliko se problem ne riješi.

U saopštenju se navodi da će biti povučeno oko 20.000 vozila, modele Gol i Gol sedan.

Dan ranije kompanija je saopštila da povlači oko 200.000 vozila novih modela Novo Gol i Voyage iz Brazila zbog istog problema.

Volkswagen saopštio je da povlači 193.620 vozila zbog nedovoljne podmazanosti zadnjih točkova "što može stvarati buku, a stalna upotreba može blokirati točkove, a u ekstremnim slučajevima točak može otpasti".

Ova saopštenja uslijedila nakon masovnog povlačenja vozila japanskog proizvođača Toyota zbog problema sa kočnicom i pedalom za gas. Slično je učinio i Toyotin rival Honda, koji je zbog greške sa vazdušnim jastukom povukao vozila u Sjevernoj Americi, Japanu, Tajvanu i Australiji.