biznis
0

Vlada RS-a sada smjenjuje nadzorni odbor Željeznica RS

FENA
Vlada Republike Srpske (RS) tražit će smjenu Nadzornog odbora „Žljeznica RS“ jer se oglušio na njen zahtjev da smijeni četiri izvršna direktora tog entitetskog gubitaša koji su označeni kao osobe koje vrše opstrukciju sistematizaciji u preduzeću.

„Sad ćemo mijenjati Nadzorni odbor. Tažit ću od Vlade da zaduži resornog ministra Nedeljka Čubrilovića, koji je ujedno predstavnik većinskog kapitala u ’Željeznicama’ da sazove Skupštinu akcionara koja će razriješiti Nadzorni obor. A novi Nadzorni odbor će mijenjati menadžemt, možda i direktora“, rekao je danas entitetski premijer Aleksandar Džombić.

Kaže i da nije dobio informaciju zašto članovi Nadzornog odbora nisu proveli odluku Vlade o traženim smjenama u sadašnjim upravnim strkturama „Željeznica RS“.

Nadzorni odbori u petak nije proveo odluku Kabineta Aleksandra Džombića da razriješe kompletan menadžment tog preduzeća, osim generalnog direktora Dragana Savanovića.

Tu tačku skinuli su s dnevnog reda sjednice, pa su Dušan Spremno, Ljodoljub Milovanović, Nikola Pantić i Dimšo Todorović i dalje izvršni direktori.