biznis
5

Vjekoslav Domljan novi v. d. direktora mostarskog Aluminija

Klix.ba
Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Aluminija usvojena je predstavka direktora Društva Ive Bradvice za sporazumnim raskidom ugovora o radu s tom kompanijom, čime je po automatizmu dužnosti razriješena i cjelokupna postojeća Uprava.

Nadzorni odbor je usvojio odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Društva, s napomenom kako novi direktor, ujedno i nova Uprava, moraju biti imenovani najkasnije do isteka tekuće godine.

Za vršitelja dužnosti direktora Aluminija d.d. Mostar, u razdoblju do imenovanja novoga direktora, imenovan je Vjekoslav Domljan, dosadašnji pomoćnik direktora Društva za ekonomske, finansijske i za bankarske poslove.

Članovi NO razgovarali su i o poslovanju Društva za razdoblje od 1. januara do 30. oktobra 2013. godine, usvojili su Odluku o raspisivanju pozivno konkursa za nabavku strateških roba za 2014. godinu, kao i Odluku o imenovanju komisije za provođenje postupka konkursa, razgovarali su o mogućnostima povećanja temeljnoga kapitala Društva dokapitalizacijom te odobrili zaduženje Aluminija kod Razvojne banke FBiH, naveli su u saopćenju iz Aluminija.