biznis
0

Više od 180 izlagača prijavilo se na sajam u Gračanici

Sarajevo-x.com
Učešće na prvom Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta "GRAPOS-EXPO 2010", koji će se u Gračanici održati od 7. do 10. aprila, do sada je prijavilo preko 180 izlagača. Nije riječ o konačnom broju, jer svaki dan pristižu nove prijave. Očekuje se da će se na sajmu predstaviti preko 200 izlagača, saopštili su organizatori.

Sudeći po prijavljenim izlagačima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Italije i Francuske, sajam će opravdati predznak "međunarodni". Sve prijavljene firme svoje poslovanje predstavit će na oko 6.000 m² unutrsšnjeg, te na isto toliko vanjskog izložbenog prostora.

U okviru sajma bit će upriličena i najveća konferencija pod nazivom "Poduzetništvo i konkurentnost". Trajat će četiri dana kroz osam stručnih sesija. Prvog dana sajma o utjecaju recesije na mala i srednja preduzeća govorit će prof. dr. Nikola Grabovac. Istog dana, na otvaranju konferencije, o naslovnoj temi govorit će ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Velimir Kunić i prof. dr. Mirza Kušljugić.

Sajmište je skoro u potpunosti završeno, hale su postavljene, a kompletna infrastruktura je već obezbijeđena. Nalazi se na lokaciji Poslovne zone "Širbegović", na samom ulazu u Gračanicu.

Cilj organizatora je od sajma "GRAPOS – EXPO" načiniti novi, međunarodni centar promocije poduzetništva.