biznis
0

Violeta počinje sa proizvodnjom i distribucijom higijenskih uložaka

Sarajevo-x.com
Violeta iz Gruda uspješno je završila instalaciju nove proizvodne linije za proizvodnju ženskih Violeta higijenskih uložaka. Cijeli projekt sa istraživačkim radom trajao je oko 2 godine, a prvi proizvodi će se ovih dana naći na tržištu, saopšteno je iz ove kompanije.

Ovim proizvodnim programom Violeta se definitivno uvrštava u grupu svjetski poznatih brandova u proizvodnji higijenskih proizvoda. Znanjem i vještinama, bez kojih se ne može zamisliti niti jedan uspješan projekt, kao niti jedna uspješna inovacija, Violeta je uspjela stvoriti proizvode koji odgovaraju najvećim higijenskim standardima.

„Sa Violeta higijenskim ulošcima sa vlažnom maramicom i dnevnim ulošcima, uspjeli smo napraviti moderan koncept potpune higijene za svaku ženu“, rekao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete povodom današnjeg zvaničnog puštanja u pogon ove proizvodne linije.

Prolazeći kroz kompjuterski upravljanu proizvodnju može se uvjeriti u visoke tehnološke standarde u Violeti.

Ovi higijenski proizvodi iz Violete, vrlo brzo će doći do svojih kupaca, kroz vlastitu izgrađenu infrastrukturu i poslovnice u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

„Svaki dan više od milion kupaca u Bosni i Hercegovini i regionu koriste Violeta higijenske proizvode. Kvalitetnim proizvodima iskazujemo poštovanje prema našim vjernim kupcima. Violeta svoj uspjeh temelji na stvaranju novih vrijednosti u proizvodnji, koje su glavni uvjet za stabilnost svake ekonomije“, naglasio je Ćorluka i dodao: “Simbolični datum početka distribucije higijenskih uložaka je 8.mart, Međunarodni dan žena, kojima su ovi proizvodi i namijenjeni“.

Puštanjem u pogon ove moderne proizvodne linije higijenskih uložaka Violeta utvrđuje svoju lidersku poziciju na bosanskohercegovačkom tržištu kao najkompletniji proizvođač higijenskih proizvoda i još više otvara vrata tržišta u regionu.